Kaymakam Çalık'ın En Minik Ziyaretçisi!

Özel Fethiye İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Delfin Aksu öğretmeninin vermiş olduğu okul ödevi için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı makamında ziyaret etti.

Özel Fethiye İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Delfin Aksu öğretmeninin vermiş olduğu okul ödevi için Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı makamında ziyaret etti. Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Delfin Aksu “Öğretmenim bana mesleklerle ilgili ödev yapmamı istedi. Bende “Kaymakamlık Nedir ve Görevleri Nelerdir” sorularına cevap almak için geldim” dedi.

İsminin anlamını soran ve Yunus Balığı kadar tatlısın diyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; en şirin ziyaretçiye kaymakamların görevlerini anlattı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık konuşmasında “Kaymakamlık bir yönetim biriminin yöneticisi demektir. İlçedeki en üst yönetici olmaktadır. Türkiye'yi Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile Bakanlar kurulu yönetmektedir. Türkiye illere ayrılmıştır ve illerin ilçeleri bulunmaktadır. İllerdeki yöneticiler Valiler; ilçelerdeki yöneticiler kaymakamlar olmaktadır. Kaymakamlar valilere bağlı olarak ilçeleri yönetmektedir. Vatandaşlara sunulan hizmetlerin koordinasyonu, denetlenmesi ile yönlendirilmesi ve gerçekleştirilmesini ilçelerde; kaymakamlar yapmaktadırlar. Kaymakamın birinci görevi ilçede; halkın huzurunu ve güvenliğini sağlamaktır” dedi. Kaymakamların görevlerini anlatan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Özel Fethiye İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Delfin Aksu'ya kitap hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR