Koro Şefi, Eczacı Akan dualarla son yolculuğuna uğurladı

Fethiye'de yıllarca koro şefliği yaparak öne çıkan Eczacı Mehmet Emin Akan hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Şef Mehmet Emin Akan için Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde tören düzenlendi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Fethiye Belediyesi müzik akademisi, Türk müziği korosu şefi, şair, bestekâr, güftekâr, gazeteci, ressam aynı zamanda eczacı olan Mehmet Emin Akan için, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Akan'ın sanat camiasından meslektaşları ve sevenleri katıldı. Törende koro şefi eczacı Mehmet Emin Akan'ın hayatı okundu. Ardından dualar okunup helallik istendi.
Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde düzenlenen törenin ardından Taşyaka Şehir mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde dualarla toprağa verildi.
SED Medya ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

ECZACI MEHMET EMİN AKAN KİMDİR?
1929'da Kağızman'da doğdu. İlkokulu Akdağmadeni ve onun o zaman ve yeni yapan köylerinde öğretmen olan babasının yanında, Ortaokulu Zile, liseyi Sivas ve Yozgat'ta okudu. 1953'te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Eczacılık bölümünü bitirdi. Yedek subay olarak Siirt askeri hastanesinde başlayan meslek hayatı Isparta verem ve devlet Ankara Numune, Kütahya Devlet verem, İstanbul Yedikule Verem, Taksim İlk Yardım ve Fethiye Devlet Hastanesi Eczacılıklarıyla 1982'ye kadar sürdü. Bu arada 1956-1966 arasında 10 yıl Isparta'da, 1966-1974 Arasında 8 yıl İstanbul'da serbest eczane çalıştırdı. 2 yıl bir ilaç laboratuvarında imalat Müdürlüğü, 2 yıl İstanbul'da ithal malları fiyat tescil ve teknik dairesinde fiyat uzmanlığı yaptı. Üniversite yıllarına kadar Sadece halk müziği ile uğraştı. Bu ara bağlamanın yansıra ud çaldı. Üniversite ile birlikte, ona bağlı Dr. Nevzat Atlığ yönetimindeki üniversite korosuna katıldı. Şefin tavsiyesi ile tanbura başladı. Yedek subay okulunda Nusret Ersöz ile tanıştı. İlk bestesini 1954 yılında Nusret Ersöz okul konserlerinde ve Ankara radyosunda söyledi. İstanbul'a naklinden sonra Üsküdar Musiki Cemiyeti'ne ve İstanbul Belediye Konservatuarına devam etti. Konservatuarın icra heyetinde misafir sanatçı olarak tanbur çaldı. Bu arada Şef Münir Nurettin Selçuk ve Emin Ongan dan kubbe altında Kemal Batanay'dan feyz aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Türk müziği konservatuarında tanbur öğretmenliği yaptı. 1970 yılında TRT'nin açtığı kültür bilim ve sanat yarışmasında yazdığı tanbur metodu ile Başarı Ödülü aldı. 1984 yılında İzmir devlet Türk müziği konservatuarı tanbur öğretmenliğine başladı. Bu görevi 1992 Şubat'ın a kadar sürdü. Kendi isteğiyle ayrılarak Fethiye'ye yerleşti. Üniversitedeyken tanbur metodu yardımcısı ders kitabı olarak üniversite tarafından bastırıldı. Daha sonra üniversiteye başladığından itibaren hazırlıklarını sürdürdüğü Tanburi Cemil Bey biyografik anlatısının yazın ve basımını tamamlayarak 1992'de İzmir hür Efe matbaasında bastırdı. Müziğin yanı sıra resim, şiir, Ağaç oymacılığı, spor ileri derecede hobileri arasındadır. Halen 300'ü Aşkın bestesi ve Selhan adında Piyanist bir oğlu vardır. Fethiye yerleştikten sonra kurdu Fethiye Güzel Sanatlar kültür derneğine bağlı Türk Müziği korosunun çalıştırmakta, Türk sanat müziği ve halk müziği konserleri verdi.

Bakmadan Geçme