Muğla'nın geleceği değerlerin izinde şekilleniyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde yürütülen 'Değerler Çınarı Projesi' saygı, insan hakları ve sorumluluk temaları altında öğrencilerin ve öğretmenlerin etkinlikleri ile devam ediyor.

Öğrencilerin milli, manevi ve toplumsal değerlerine sahip çıkması, kendi kültürel kimliklerini tanımaları ve evrensel değerleri benimsemeleri amacıyla bu eğitim öğretim yılında yürütülmeye başlayan Değerler Çınarı Projesi, her ay birbirinden farklı temalarla okullarda farkındalık oluşturuyor.

Ekim ayında saygı ve insan hakları teması ile hayata geçirilen Değerler Çınarı Projesi ile 13 ilçedeki okullarda Değerler Çınarı Panosu oluşturuldu. Öğrencilerin saygı ve insan hakları temasına dair hazırlamış oldukları resimler, şiirler, yazılar, afişler, sloganlar ve benzeri sergilendi. Bunun yanında sunumlar, seminerler, gösteriler düzenlendi. Haysiyet, insana saygı, büyüklere saygı, manevi ve kutsal değerlerimize saygı, doğaya saygı, hayvanların yaşama hakkına saygı, gıdaya saygı gibi farklı başlıklar altında etkinlikler gerçekleştirildi. Öğrenciler mahallerindeki, huzurevlerindeki büyüklerini ziyaret edip, çevre temizliği yaptı, sokak hayvanlarını besledi.

Muğla'da okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsayacak şekilde yürütülmekte olan "Değerler Çınarı" projesi, kasım ayında ise sorumluluk teması ile devam ediyor. Ara tatil öncesi başlayan Kasım ayı temasında, öğrenciler öğretmenleri rehberliğinde farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Sınıf görev ve sorumlulukları, aile içindeki sorumluluklar, çevreye karşı sorumluluklar gibi birçok başlık altında öğrenciler etkinlik çalışmalarında yer aldı.

Her ay farklı temalarda devam edecek olan Değerler Çınarı Projesi kapsamında iş birliği oyunları, empati atölyeleri, duygusal farkındalık eğitimleri, konferans ve fuarlar, kültür gezileri, toplumsal hizmet çalışmaları ve tartışma grupları oluşturulması planlanıyor. Proje ile öğrencilerin sevgi, hoşgörü, saygı, yardımseverlik, sorumluluk, çalışkanlık, şefkat, merhamet, doğruluk, dürüstlük, adalet gibi değerleri, yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Bakmadan Geçme