'Tartışmaya, Münakaşa Etmeye Hakkımız Yok'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014-2015-2016 yıllarını değerlendirdiği, 2017 yılında planlanan çalışmalar ve yatırımlarla ilgili basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014-2015-2016 yıllarını değerlendirdiği, 2017 yılında planlanan çalışmalar ve yatırımlarla ilgili basın bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye'deki basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin; Ölüdeniz ve Kayaköy yolundaki çalışmaların ne zaman biteceği, Muğla'nın ilçe belediye başkanlarıyla bir arada olabileceği toplantı yapma düşüncesi olup olmadığı ve kamuoyunda tepki çeken su fiyatlarıyla ilgili sorularını cevapladı.

Muğla'nın tartışmaya ayıracak zamanı olmadığının altını çizen Gürün; “Bütün belediye başkanlarıma saygı duyuyorum. Birilerinin birisiyle sorunu olabilir ama 3 yıl boyunca biz hep istişare ederek sorunları çözmeye çalıştık. Bizim tartışmaya, münakaşa etmeye hakkımız yok. Biz bize düşüne görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ben başka bir kanunla, başka bir sistemle büyükşehri uygulamıyorum. Büyükşehir Türkiye'de nasıl uygulanıyorsa o şekilde uyguluyorum ve hiçbir zaman kanun dışı başka bir şeyle güç gösterisi yapmıyorum. Burada yaptığımız yatırımın rakamsal değerini veriyorum. Bunlar denetlenebilen rakamlar. Rakamlarla oynamıyorum, neyse o. Burada benim üzerime aldığım görev hukuken ve kanunen, hukuki süreçler geçirildikten sonra bana tevdii edilmiş. Hukuk dışı hiçbir şey yok. Örneğin; Fethiye'deki toptancı haline Muğla'nın bir değeri olarak Muğla'ya yakışır bir düzeye gelmesi için her türlü yatırımı yapıyorum. Aldığımız bütün alanların sorumluluğunu biliyoruz ve en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bana devredilen yerleri alıp gitmiyorum ki. Burada kalıyor. Hiç kimseye benim küsme hakkım yok. Medeni bir insan küsmez. Burası bir barış kenti. İnsanlar bir birini sevecek ve sevgimizi arttırmamız lazım. Bazen bağrımıza taş basacağız konuşmayacağız. Toplumu rahatsız etmeyelim. Bizim ayrılacak tarafımız yok. Hukuken ve fizikken ayrılamayız” diye konuştu.

“Benim Şeffaf Olmayan Hiçbir Şeyim Yok”

Su fiyatlarıyla ilgili kötü bir algı yöntemi uygulandığını ifade eden Gürün, Türkiye'deki bütün büyükşehirde uygulanan sistemin Muğla'da da uygulandığını savundu. Su faturasındaki fiyatları tüm açıklığıyla faturaya yansıttıklarını belirten Gürün şunları söyledi; “Defalarca faturaların arkasına diğer illerdeki su fiyatları nedir bunu mukayese ederek koyduk. Hatta son faturalarda bu ücretin içine giren giderler nedir? hangi başka giderle buna ekleniyor? bunları da koyduk. Köyde olan bir turistlik tesis yüzde 25 ödüyor. Köy sınırları içinde olduğu için. Oysa orada da bir ticari faaliyet yürütülüyor. Turistlik tesislerin içinde haksız rekabet oluşuyor. Fethiye'nin içinde olan bir tesis ilçe sınırları içindeyse yüzde yüz ödüyor. Köy sınırları içindeyse yüzde 25 ödüyor. Ben maliyet hesabına göre su fiyatını belirliyorum. Artı yüzde 10 yatırım için koyuyorum. Bunu ben koymuyorum. Kanun böyle diyor. Bunun altına düşersen kamu zararı oluşturursun. Aldığım borçlar var. Borçlarla birlikte ödenmekte olan taksitler var. 79 milyon lira borç taksiti ödedim. Bununla ilgili şikayet edemem çünkü ben bu kanunu okuyarak geldim ve bu kanunda bunun benim tarafımdan ödeneceğini biliyordum. Ona göre göreve talip oldum. Suyun politikası olmaz. Benim şeffaf olmayan hiçbir şeyim yok” DEDİ. Fethiye'nin Ölüdeniz ve Kayaköy Mahallelerine ulaşımı sağlayan yoldaki çalışmaların ne zaman biteceği sorusunu ise Fen İşleri Daire Başkanı Vekili Süleyman Atılım Şener cevapladı.

Ölüdeniz yolundaki çalışmaların uzamasının nedenini hava şartlarına bağlayan Şener; “Ölüdeniz yolundaki alt yapı sorunlarını çözdük, tamamladık. Şimdi üst yapısını çok rahat bir şekilde koordine ediyoruz. Yüksek gerilim hatları direkleri sökülüyor. Burada AYDEM, Telekom, Süperonline, içme suyu ve atık tesislerin hepsi geliştirilerek daha uzun ömürlü olması sağlandı. Dolayısıyla yolda çok uzun ömürlü olacak. Yol yapım çalışmasında hava şartları bizi etkiledi. Ama şuanda önümüz çok açık. Hava şartları etkilemezse eğer gece gündüz çalışarak en geç 1 buçuk ay içinde yol yapım çalışmasını tamamlayacağız” şeklinde konuştu. Kayaköy yolunun 2017 yılı içinde biteceğini ifade eden Şener; “ Şuan ihale sürecimiz devam ediyor. 1 Mart tarihi itibariyle ihale gerçekleştirilecek. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra 2017 yılı içinde yolun genişletilmesiyle birlikte tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR