TÜRK DENİZCİLİĞİ FETHİYE'DE TARTIŞILIYOR!

Fethiye, denizcilik adına önemli bir buluşma olan 'Türk Denizciliği'ne Bakış' paneline ev sahipliği yapacak.

Fethiye, denizcilik adına önemli bir buluşma olan “Türk Denizciliği'ne Bakış” paneline ev sahipliği yapacak. 11 Mayıs Cuma günü uzman isimler, denizcilik sektöründe istihdam'dan, sektörün ekonomideki payına, deniz turizminden- taşımacılığa, denizlerde güvenlikten- su araçları sorumluluk sigortalarına kadar birçok konuyu, Ece Saray Marina & Resort'te düzenlenecek panelde masaya yatıracak.

Gazeteci Noyan Doğan'ın moderatörlüğü ile yürütülecek toplantının konuşmacıları arasında; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şadan Kaptanoğlu, Fethiye DTO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve Türk P&I Genel Müdürü Remzi Ufuk Teker yer alacak.

Fethiye karasularında emniyet ne durumda?

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili, sahil uzunluğu 8 Bin 484 km olan ve 4 mevsimin yaşandığı bir coğrafya. Denizyolu ulaşımı, ülke kalkınmasında önemli rol oynarken aynı zamanda taşıma maliyetleri olarak demiryoluna göre yüzde 3.5, karayoluna göre 7 ve havayoluna göre 22 kat daha ucuz. Denizyolu ulaşımının ana amacı; ülke kalkınmasının ekonomik ve sosyal hedeflerinin gerektirdiği hizmeti, en ekonomik ulaşım türü olarak, denizde can ve mal güvenliğini sağlayarak, çevreyi kirletmeden diğer ulaşım türleriyle entegre bir şekilde uluslararası kurallar ve AB politikalarıyla uyum içinde sürekli olarak sağlamak. Gerek ekonomik, gerekse katılan insan sayısı açısından turizmin önemli dallarından biri olan deniz turizmi, ülkemizin turizm konusunda en büyük potansiyele sahip olduğu konuların başında geliyor. Ocak-Kasım 2017 döneminde Türkiye'de yer alan 16 limana 307 kruvaziyer gemisi yanaştı. On bir ayda toplam 306 bin 887 yolcu Türkiye'ye geldi.

Deniz turizminin gözbebeklerinden Fethiye'de deniz emniyeti ne durumda? Fethiyeli denizciler denizde, liman ve marinalarda, deniz kazası ve doğal tehlikelere karşı önlemini alıyor mu? Türkiye'nin deniz turizmi ve taşımacılığı açısından öne çıkan bölgelerinde emniyet ne durumda? Deniz ulaşımı ve turizminde, güvenli şekilde yelken açabilmek için “Su Araçları Sorumluluk Sigortası” yaptırılması zorunluyken, kimler ne kadar bu sorumluluğu yerine getiriyor? Can ve mal güvenliği, çevre koruma hangi noktada? Deniz turizmi, taşımacılığı, denizlerde güvenlik konularına dair tüm sorular panelde en yetkili kişiler tarafından cevaplanacak.

Bakmadan Geçme