Uğur Dündar'la Halk Arenası Fethiye'ye Konuk Oldu

Fethiye'den canlı yayınla ekrana gelen Uğur Dündar'la 'Halk Arenası' vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Fethiye'den canlı yayınla ekrana gelen Uğur Dündar'la ‘Halk Arenası' vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Salonun hınca hınç dolmasıyla dışarıya taşan kalabalık, İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Ümit Kocasakal, Gaziantep Bağımsız milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve avukat Murat Ergün'ün gündeme ilişkin yorumlarını dinledi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Uğur Dündar'la ‘Halk Arenası', Fethiyelilere ve Fethiye'de yaşayanlara unutulmaz bir cumartesi gecesi yaşattı. Soğuk havaya rağmen Uğur Dündar'la ‘Halk Arenası'nı izlemeye gelen vatandaşlar, program sonuna kadar gitmedi.

“Kalbim dışarıda kaldı. Çünkü ben hiçbir Halk Arenasında böyle uzun bir kuyruk ve izdiham görmedim” diyerek söze başlayan Gazeteci yazar Uğur Dündar “Hiçbir televizyon programında yayınlanmayan ve yayınlanmaya cesaret edilmeyen konular özel konuklarımız ile birlikte bu programda görüşülecek. Cuma akşamları yayınlanan Halk Arenası programı tüm televizyonlarda yayınlanan dizi ve programların önüne geçerek izlenme reyting rekorları kırıyor ve kırmaya devam edecek. Çünkü burası halkın arenası ve halkı ilgilendiren konular konuşuluyor. Bu gün televizyonlarda habercilik adı altında iktidarın reklamı yapılmaktadır. Zaten bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz” dedi.

Şu anda son yapılan anketlere göre % 57 ve % 58 “Hayır” gözüktüğünü ifade eden Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ: “Kararsızların dağılımı yapıldıktan sonrada bu rakam % 59 ile % 61 arasında “Hayır” oyları artacaktır. Çünkü karasızların büyük bir çoğunluğu da “hayır” oyu demeye yatkın. Eğer bu trend devam ederse sanırım “hayır” % 59 ile % 61 ekseninde bir yere oturacak. Baskı da var. Yani bazı vatandaşlar baskı korkusu nedeni ile anketlerde “Evet” diyor” dedi.

Kocasakal : “Halkımızın Niye Evet Veya Niye Hayır Dediğini Çok İyi Bilmesi Gereklidir”

“Belki halkımız tam olarak ne olup bittiğini bilmeyebilir fakat halkımızın ilginç bir sezgisi var” diyen İstanbul Barosu'nun eski Başkanı Ümit Kocasakal da şunları söyledi: “Yurttaşımızın milli bir şuuru ve refleksi devreye girmiş durumda. Algısal ve sezgisel olarak ne olduğunu çok net görüyor. 16 Nisan'da yapılacak oylama Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceği için olmak ya da olmamak meselesidir. Bu parti yandaşlığı veya bir kişiye olan kin ve nefret meselesi değildir. Onun için 16 Nisan'da Evet diyenlerde Türk halkı, Hayır diyenlerde Türk halkıdır. Sadece halkımızın niye evet veya niye hayır dediğini çok iyi bilmesi gereklidir” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR