ANKARA TURİZM FUARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Fethiye turizm sektörü paydaşları dün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek Travel EXPO Ankara fuarını değerlendirdi. Katılımcılar, Ankara fuarının başarı ile tamamlandığını belirterek 2017 Ankara Fuarının geçen yıla oranla daha başarılı geçtiğini dile getirdiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye turizm sektörü paydaşları dün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelerek Travel EXPO Ankara fuarını değerlendirdi. Katılımcılar, Ankara fuarının başarı ile tamamlandığını belirterek 2017 Ankara Fuarının geçen yıla oranla daha başarılı geçtiğini dile getirdiler.

Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yardımcısı Günay Özütok, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç, ÇALIŞ-Der Başkanı Mete Ay ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Küp, Fethiye Otelciler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zihni Bilgiç katıldı.

Travel EXPO Ankara fuarını değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Bildiğiniz gibi 2017 turizm sezonunun başlamasına çok az bir zaman kaldı. Turizm sektörü 2 yıldır ciddi oranlarda küçüldü. Bu nedenle 2017 sezonu, turizmciler ve bölgemiz ekonomisi için daha da önemli bir hale geldi. Ülkemize gelen yabancı turist sayısında ciddi düşüşler var. Bu açığı yerli turistle kapatmak istiyoruz. Yurt içinde en önemli pazarlardan biri ise Ankara. Geçtiğimiz günlerde, 23-26 Mart tarihlerinde Travel EXPO Ankara fuarının ikincisi gerçekleştirildi. Biz de Fethiye olarak bu fuarda yerimizi aldık. Bildiğiniz gibi Ocak ayında yapılan EMİTT fuarına belediyemizin ev sahipliğinde katılmıştı. Ankara fuarına da Odamız ev sahipliği yaptı. EMİTT’te olduğu gibi bu fuarda da standımızda turizm paydaşlarımız olan TÜRSAB, FETOB, ÇALIŞ-Der ve Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi yer aldı.” dedi.

Fethiye Turizm Birlikteliği Örnek Bir Çalışma

Fethiye turizm paydaşları tarafından oluşturulan turizm konseyinin örnek bir çalışma olduğuna dikkat çeken Arıcan şu sözleri kaydetti: “Bu güne kadar, İlçemiz fuarlarda, turizm paydaşlarımızın işbirliği ile temsil edilmişti. Bu iş birliğimiz, birlikteliğimiz devam ediyor. Bu güne kadar pek çok turizm fuarına katıldık. Bizim gibi, turizm paydaşları olarak bir araya gelebilen destinasyon çok az. Biz Fethiye olarak bu yönümüzle de örnek teşkil ediyoruz.”

Arıcan: “Ankara’ya Ağırlık Vermeye Devam Edeceğiz”

Son yıllarda yabancı turist sayısında yaşanan düşüşle yerli turistin önem kazandığını belirten Akif Arıcan, “ilçemizin yurt içinde daha iyi tanıtılması için elimizden gelen çalışmayı yürütüyoruz. Ankara fuarı da bunlardan biri. Bu yıl, geçen yıla göre, Ankaralıların fuara ilgisinde artış vardı. Başarılı katılım örnekleri vardı. Bizim standımız da bunlardan birisi idi. Ankara, Fethiye ve çevresi için önemli bir Pazar. Ankaralılar Fethiye’yi biliyor. Seviyor. Gelmek istiyor. Bu sebeple Fethiye olarak, Travel EXPO Ankara fuarına ağırlık vermeye devam edeceğiz.” diyerek Ankara’nın Fethiye’nin tanıtımındaki önemini vurguladı.

Rezervasyon Talebi Var

FETOB adına katılan Zihni Bilgiç de “Fethiye’de oldukça güzel bir oluşum oldu. Tüm turizm paydaşları bir araya gelerek oluşturdukları komisyonla bu fuarlara katılınılıyor. Ankara fuarı da bunlardan biriydi. Oldukça başarılı da geçti. Orada belki bir eksiğimiz olduğunu gördük. Ziyaretçilerden, rezervasyon yapabilme isteği geldi. Önümüzdeki yıl otelleri bu şekilde özendirerek katılımı sağlayabiliriz.” diyerek gelecek yıl otellere yönelik yapılabilecek çalışmayı vurguladı.

“Fethiye’yi Marka Yapmak İstiyoruz”

FTSO Başkan Yardımcısı Günay Özütok, da “Biz Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizi önemsiyoruz. Fethiye’ye güveniyoruz. Fethiye’yi gerek turizmde gerek tarımda marka yapmak istiyoruz. Bunu da tabi ki birlikteliği sağlayabiliriz. Bu çabaya destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Mete Ay’dan Arıcan’a Teşekkür

ÇALIŞ-Der Başkanı Mete Ay da Ankara fuarına desteklerinden ötürü FTSO Yönetim Kurulu Başkanına teşekkür ederek şunları söyledi: “Yaklaşık son 4 yıldır turizm konseyimizle ÇALIŞ-DER’i ile FETOB’uyla, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Fethiye Belediyesi, Fethiye Kültür Müdürlüğü ile çok güzel bir birlikteliğimiz var. Bu sene çok şanslıyız. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odamı, 3 yıldır gittiğimiz Ankara Turizm Fuarının bütün masraflarını karşılama talebinde bulundu. Biz hep birlikte bir İzmir Fuarı yaptık. Fethiye Belediyesi İstanbul Fuarı yaptı. Bunlar gerçekten özlemini duyduğumuz şeyler. Tanıtımla ilgili büyüklerin bölgeye verdiği büyük bir destektir. Bir de Anara Fuarının şöyle bir özelliği var: 5 yıldır turizmde bir kriz var. Geçen sene en kötü sezonu geçirdik. Yerli pazarı gerçekten çok önemli. Buradaki amaç bir tane fazla yerli turisti Fethiye’ye getirebilmek. Burada Akif Başkana ve diğer konsey üyelerine çok teşekkür ediyorum bu faydalarından dolayı.”

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN