ARAYA MİLLETVEKİLİ DAHİ KOYSA CEZANIN AFFI YOK

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.
İş yeri sahiplerini ve çalışanlarını uyaran Kaymakam Çalık, Hanutçuluktan ceza yiyen esnaf araya milletvekili dahi de koysa kesin cezayı yiyecektir diye konuştu.
Fethiye’de turizm merkezlerinin ortak sorunlarından birisi olan hanutçuluğa karşı bu yılda savaş devam edecek. Turizm sezonunun başlaması ile birlikte işletmecileri ve çalışanları uyaran Kaymakam Ekrem Çalık, hanutçuluk hakkında kararımız kesin. Hanutçuluktan ceza yiyen esnaflarımızın iş yerleri kapandığında bizde üzülüyoruz. Ama turizm sektörünün gelişmesi ve canlanması adına bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor. Onun için herkes dikkatli olsun” ifadelerini kullandı.
Hanutçuluğa karşı bu yıl da savaşın devam edeceğini söyleyen Kaymakam Ekrem Çalık, Turizmde iki yıldır kötü gidişat ülke katkısına çok büyük zarar veriyor. “Sezonun başlaması ile birlikte ilçemizde dükkânına yoldan geçen turisti zorla alış veriş yaptırmak için çekmeye çalışan esnaflar için şikayetler almaya başladık. Bu şikâyetleri araştırıyor ve değerlendiriyoruz. 4 yıl önce yapılan araştırmalar sonrasında bölgemizde hanutçuluğun turizmin önündeki en önemli engel olduğu ortaya çıkmıştı. Çıkan bu sonucun ardından Hanutçuluğun önlenmesine yönelik Fethiye’deki tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk ile etkin mücadele kararı alınmasının ardından Fethiye’de de hanutçuluğa karşı mücadele başlanmış ve çokta başarılı bir çalışma yapılmıştı. Geçen yıllardaki turizm sezonlarında da olduğu gibi bu yılda hanutçuluk yapanların ikaz edilmeden cezalandırılacak” ifadelerini kullandı.
Hanutçuluğun polis vazife ve salahiyet kanununa göre suç teşkil ettiğini söyleyen Kaymakam Ekrem Çalık, hanutçuluk yapanların belirlenmesi halinde mülki amirlik tarafından bir aya kadar iş yeri kapatma cezası ile cezalandırılacağını açıkladı.
Kaymakam Çalık, “Hanutçuluğun ilk belirlenmesi anında 3 gün, ikinci belirlemede 15 gün, üçüncü tekrarda ise 30 gün iş yeri kapatma ya da faaliyetten men cezası verilecektir. Suçun tespiti anında hiçbir inisiyatif kullanılmayacak ve cezalandırma yapılacaktır. Üç defa ayrı ayrı otuz gün ceza alan kişilere ise bağlı olduğu belediyelere gerekli yazılar gönderilerek iş yeri tamamen kapattırılacaktır. Hiç kimsenin mağdur olmaması adına bu cezaları uygulamaktayız. Müşteriye zorla bir şeyler satmak hiç iyi bir davranış değil. Ürünlerimizi kalitesi ile ve hizmetin güzelliği ile sunalım. Herkese yetecek kadar pasta var. Bu kuralı ben tüm halkımızın bilmesini ve yeterince normal davranmasını istiyorum. Hanutçuluk veya buna benzer davranışlarla bu yıl gelen turiste de davranılırsa, turizm sektörüne büyük darbe vurulur ve yıldan yıla turizm sektörü yok olur. Biz bu durumun böyle olmaması adına devletin tüm imkanlarını kullanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN