Aslan 'Türk Aşçılar Türk Yemeklerini Mutlaka Bilmeli'

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Aslan yapmış olduğu açıklamada 'Türk aşçılar Türk yemeklerini mutlaka bilmeli, yöresel ve uluslararası Türk lezzetlerini birbirlerine aktarmalıdır' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Aslan yapmış olduğu açıklamada “Türk aşçılar Türk yemeklerini  mutlaka bilmeli, yöresel ve uluslararası Türk lezzetlerini birbirlerine aktarmalıdır” dedi.

“Neden Türk Aşçıları Türk Yemeklerini ve  Lezzetlerini Bilmelidir” diyen  Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Onur Aslan “Mesleğimiz aşçılık görevimiz doyurmak fakat en önemlisi insanları yemekten zevk aldırarak , damak tadını oluşturarak doyurmaktır. Biz memleketimizin yemeklerini,  yörelerini tatlarını lezzetlerini bilmezsek;  dış ülkeler nereden bilsin. Bu konuda yapılması gereken  en önemli konu; Türk mutfağını müfredata bire bir doğru bir şekilde yerleştirmek gerekir”  dedi. 

 

Açıklamasına devam eden Onur Aslan  “Ülkemizde yapılan yemeklere bakıldığında dünya yemeklerine göre lezzeti, vitamini, proteini ve faydalı bütün mineralleri oldukça fazladır. Zaten gıdaların kendinden gelen bir lezzeti  var. Etler diğer ülkelerde çiftlikte yetişiyor yada dışarıdan alınıyor ise bizim hayvanlarımız  dağlarda ovalarda rahatça besleniyor. Kekik ve ada çayı gibi doğal  otlar yiyor diğer besinleri de alıyor, sebzelerimiz yöre halkının kendi elleriyle organik yetişiyor yani biz aşçılara kalan tek şey yemeklerimizi özelliklerini ve içeriğini doğru bilmek ve uygulamaktır. Evet; işletmeler sadece Türk yemeği ile yürümüyor sonuçta dünya mutfağına ihtiyaç var bu konuda haklısınız. Fakat Türk yemekleri öne sürmek bizim eşsiz lezzetimizi sunmak yabancı uyruklu ve yerli turistlerinde güçlü Türk mutfağını öğrenmelerine sebep olacak ve Türk mutfağımızı her daim devam ettirecektir. Eğitim kurumları bu konuda çalışmalar yaptığını değerli öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından öğrencilere Türk mutfağının anlatıldığını beraber verdiğim eğitimlerde şahit oldum. Öğretmenlerimiz genç aşçılarımızın yetişmesinde ve Türk mutfağı için çok gayret gösteriyorlar. Bu konuda yapılması gereken  en önemli konu; Türk mutfağını müfredata bire bir doğru bir şekilde yerleştirmek gerekir ve genç aşçıların almış olduğu bilgiyi meslek hayatı boyunca uygulayarak devam etmeleridir. Kendi yemeklerimizi  iyi  bilirsek tanıtımı konusunda da oldukça ön sıralarda yer alır hatta birinci sırada oluruz . Eski veya yeni bütün aşçılar mutlaka bilmelidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN