Atık Malzemelerden Kütüphane Yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' ve 'Sıfır Atık' projeleri kapsamında, Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Sıfır Atık Kütüphanesi' açılışı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öncülüğünde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve “Sıfır Atık” projelerini birleştirilerek Sıfır Atık Kütüphanesi kurulması amacıyla Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu Lisesinde ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ kuruldu. Geri dönüşüm kültürü oluşturmak amacıyla kurulan ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ açılışına; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün yerini vekaleten bıraktığı Seydikemer Belediye meclis üyesi Zeynep Yalçınsoy, Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Okul Müdürü Egemen Yılmaz, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, kullanılmayan ve atık vaziyette bulunan malzemeleri geri dönüştürülerek; masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünlerini kütüphanede kullanıma uygun hâle getirdi. 
YALÇINSOY, KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDU
Açılışın yapıldığı Kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Seydikemer Kaymakamı Büyüker ve Belediye Başkan Vekili Yalçınsoy, projeyi yürüten öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Belediye Başkan Vekili Yalçınsoy, ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundu. Bilginin, dünyadaki en kıymetli şey olduğunun altını çizen Yalçınsoy, öğrencilerin kütüphanede bol bol vakit geçirip, araştırma yapmalarını, kitap okumalarını istedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN