Atölye Çalışmaları Minik Öğrencilere

Muğla'da üniversite öğrencileri yurtlarda öğrendikleri atölye çalışmalarını köy okullarında uyguluyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Muğla KYK Erkek Yurdu’nda Uluslararası Gençlik Merkezi, Gençlik Çalışanları ve Eğitmenler eşliğinde kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Yurtta kültürden sanata kadar gerçekleştirilen faaliyetlerle gençlerin sosyalleşmelerine katkı sağlanırken sportif aktivitelerle gençlerin okul dışı zamanlarını verimli geçirmelerine imkan sağlanıyor. Yurtlarda koordineli bir şekilde devam eden atölye çalışmaları temel çizim teknikleri, seramik atölye çalışmaları, ebru sanatı atölye çalışmaları tuval üzerine akrilik uygulamaları ile öğrendiklerini gençler sahada uygulama fırsatı buluyor.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, “Öğrencilerimizin sanatsal bir bakış açısı kazanmalarının yanı sıra, yatkın olduklarını düşündükleri bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal, ilmi ve sportif faaliyetler gibi alanlarda kişisel becerilerini geliştirmeleri ya da öncelikle hangi alanlara yatkın olduklarını keşfetmeleri; bunu gerçekleştirirken aynı zamanda geleneksel ve modern sanat atölyeleri ile geçmişten bugüne bir bağ kurmalarını sağlamak amacıyla bir anlamda disiplinler arası çalışmalarla gençlerimizin her zaman yanındayız. Bu eğitimler, gençlerin kendilerini geliştirmeleri, hayallerini genişletmeleri, yeteneklerini keşfetmeleri, sanatsal, kültürel alanda ufuklarını açmaları, boş zamanlarını verimli çalışmalarla değerlendirmelerine imkan sağlıyoruz" dedi.

Yurtlarda kalan İsmail Karan ise "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisiyim. Yurtlarda açılan stanttan yapılan atölye faaliyetleri hakkında bilgi aldım. Sonrasında yurdun genç ofisinde sanat atölye faaliyetlerine katıldım. Burada yaptığımız atölye çalışmalarında gittiğimiz köy okullarında istasyon şeklinde yapıyoruz. Yapılan faaliyetler katılmış olmaktan çok mutluyum benim gibi eğitim gören arkadaşlarıma da tavsiye ederim. Gençlerin bakanlığında olmak her zaman ayrıcalıktır, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN