Başkan Adayı Behçet Saatcı Taşıma Kooperatiflerini Ziyaret Etti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, ilçede taşımacılık sektörünün bitme noktasına geldiğini belirtirken, şoför esnafların en fazla şikayetinin trafik ve kendilerine muhatap bulamamak olduğunu açıkladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce ilçedeki taksici esnafı, gazeteci ve muhtarlarla bir araya gelen Saatcı, bu sefer de toplu taşıma kooperatiflerini ziyaret etti. 
Burada taşıma sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Saatcı, sektör içinde yaşanan sıkıntıları birinci ağızdan dinledi. Taşımacılık sektörü olarak trafik ve hatalı parklar konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlatan kooperatif yetkilileri, alternatif yollar açılması taleplerini Saatcı’ya ilettiler. 
Taşıma sektörü temsilcilerinin taleplerini tek tek not alan Saatcı, sektör temsilcilerinin kendilerine muhatap bulamadığını söylemesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi. Gerçekleştirilen ziyaretler sırasında duyduklarına çok üzüldüğünü ifade eden Behçet Saatcı, “Taşımacılık sektörünü dinlediğimiz zaman kesinlikle bu arkadaşlarımızla ilgili çok ciddi yasal tedbirler alınmak zorunda olunduğunu görüyoruz. Şoför esnafı arkadaşlar evlerine ekmek götürmekte çok zorlanıyor. Bir yeni araba olmuş 3 milyon. Bunun kaskosu var, sigortası var, şoför maaşı var, normal şartlarda genel giderleri var. Şimdi sen bu arkadaşlara mazotun fiyatı 17-18 lirayken verdiğin fiyatı mazotun 40 küsur olduğu zamanda aynı şartlarda, aynı rakamlarda taşımacılık yap diyemezsin. Arkadaşlarım dertlerini anlatacak ve anlattıkları dertlerine çözüm bulacak bir yetkili merci bulma konusunda da sıkıntılar yaşıyor.  Şimdi hani bir dokun bin ah işit derler ya noktaya gelmiş arkadaşlarımız. İşin özetini söyleyecek olursam, ulaşım sektörü patlama noktasında. Trafikle, ekonomi ve bürokrasi ile baş edemiyorlar.” dedi.
Taşıma esnafının kazançlarını daha da çoğaltacak tedbirlerin alınması gerektiğine de sözlerine ekleyen Saatcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yetkili şoför arkadaşıma şunu diyemez. İşine geliyorsa bu rakamlarla çalışırsın, işine gelmiyorsa kontağı kapat anahtarı bize ver, bizim zaten depomuzda bir sürü aracımız var, biz süreriz diyemez. Burada hem taşınan insanımızın ekonomik durumunu hem de taşıyan esnafımızın ekonomik durumunu keyifli bir noktada buluşturmamız gerekiyor.  Zaten yöneticilik farkı burada ortaya çıkıyor. Bu anlamda bugün arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmede bildiğimiz ama bu kadar derin bilmediğimiz bir krizi gördük. Biz de saygıdeğer Fethiyeliler kendilerine hizmetkarlık görevini bize tevdi ederlerse, bu kardeşlerimizin dertleri bizim derdimiz olarak kabul edip çalışacağız. Yettiğimiz sınırlar içerisinde çözmeye çalışıp yetemediğimiz alanları da şehri emin olarak yetkili arkadaşlara götürüp çözülmesi konusunda her türlü çabayı sarf edeceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR YASASI BİRAN EVVEL REVİZE EDİLMELİ
Daha önce pek çok kez dile getirdiği Büyük Şehir Yasası ile ilgili görüşlerini tekrarlayan Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, yasanın biran evvel revize edilmesi talebini yineledi. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere yöneticilerin bu yasayı gözden geçirmesini isteyen Saatcı, mevcut yasanın devlet içinde devletçikler oluşturduğunu aktardı. “Buradan ben bu konuya duyarlı olan herkese seslenmek istiyorum. Başta hükümet yetkililerimiz olmak üzere büyükşehir yasasını lütfen tekrar gözden geçirin. Devlet işinde devletler oluşturdu büyükşehir yasası. Birebir halkla muhatap olan devlet memuru zihniyeti gitti yerine ayda yılda bir halkı gören yönetim anlayışını getirdi.” Diyen Saatcı, üzerinden 10 yıl geçmiş olmasına rağmen halka duyarsız kalınarak problemlerin büyüdüğünü kaydetti. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN