Başkan Karakuş'tan Mesleki Eğitime Çağrı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, ortaokul öğretimini tamamlayan ve liselere geçiş yapacak öğrencilere ve velilerine hitaben açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Başkan Karakuş şunları kaydetti:
“Sevgili öğrenciler, değerli veliler, lise tercihi bir öğrencinin hayatındaki en önemli dönüm noktalarındandır. Bizler iş dünyasını temsil eden ve burada yaşanan eksiklikleri yakından takip eden bir kuruluş olarak şunu açıklıkla söyleyebilirim ki, reel sektörün işçiye, çırağa, ustaya, çalışacak elemana ihtiyacı var. Görüyoruz ki genç işsizlik oranımız da oldukça fazla. Ne yazık ki Üniversite mezunu ama iş bulamayan çok geniş bir nüfusumuz var. İstiyoruz ki mesleki yeteneği, becerisi olan kalifiye öğrenciler meslek liselerini tercih etsin. İstiyoruz ki çok iyi elemanlar çok iyi ustalar yetişsin. İlimizin ve ülkemizin en önemli Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarından biri olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan protokolle daha da güçlenerek gençlere gerçek anlamda teknik eğitim alabilecekleri bir eğitim ortamı sunmaktadır. Bu yıl Motorlu Araçlar Teknolojisi, Elektrik-Elektronik ve Metal Teknolojisi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen, Makine ve Mobilya alanlarımız tarafından desteklenen 2 araçla Teknofestte yarışarak gerçek bir deneyim yaşadılar. Aynı zamanda, akıllı sera ve akıllı arıcılık projeleri kapsamında patent başvurusunda da bulunulan akıllı kovan, farm-bot, topraksız tarım uygulamalarını, dokuma tezgâhı üretim projelerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler döner sermaye işletmesi ile öğrenip, üretip harçlıklarını kazanabilecekleri faaliyetler içerisinde yer aldılar. 2022-2023 eğitim öğretim yılı içinde kazanılan 109 madalya okulun spor alandaki başarısını da ortaya koymaktadır.
Kıymetli öğrenciler, iş arayan değil, aranan donanımlı insanlar olabilmek için sizleri proje okulumuz olan Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Eğitim Lisemize davet ediyorum. Çalışan, iş kuran, icat çıkarak, istihdam sağlayan iş insanları olma noktasında bilgi almak ve teknik donanımı görmek isteyen herkes okulumuzu ziyaret edebilir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN