Başkan Taşar, 'Sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz'

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV zammı ile benzin fiyatı ve motorin fiyatları güncellendi. ÖTV tutarları motorinde ve 95 oktan benzinde litre başına 5'er lira, LPG'de ise 4 lira artırıldı. Akaryakıt fiyatlarındaki Özel Tüketim Vergisi zammı sonrası Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar FRT TV'ye konuştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Güncel akaryakıt fiyatları ile LPG, motorin ve benzin fiyatlarında son durum araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV tutarlarında artış yaşandı. 

ÖTV zammının ardından 16 Temmuz Pazar gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatı ve benzin fiyatlarına 5 ve 6 lira zam geldi. Fethiye'de benzinin litre fiyatı 28.05 liradan 34.05 liraya ve motorin fiyatları ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV tutarlarında yapılan artış sonrasında Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Taşar açıklamada bulundu. 

FRT TV’ye konuşan Taşar, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere 16 Temmuz sabahına ciddi bir ÖTV zammı ile uyandık. Maalesef ciddi bir oranda zam geldi. Litre başına 6 liraları bulan bir zam ile uyandık. Üzülerek söylemek istiyorum, zaten şoförlerimiz o kadar araç bakım zamları gibi maliyetlerin üzerinden zor kalkarken benzin zammında çok kötü yönde etkiledi. Bu durum bizi sıkıntıya soktu. Tabii bu zam ile beraber hemen yolcu ücretlerine yansıma olacak mı olmayacak mı gibi sorular gündeme gelmeye başladı. Muhakkak bizim de yeni taleplerimiz olacak. Kurulumuz yeni gelen fiyatlara göre muhakkak bir değerlendirme yapacaktır. Biz sürekli akaryakıta zam gelmesini doğru bulmuyoruz. Bu konuyla ilgili bir taleplerimiz mutlaka olacaktır. Mecburen ÖTV'lerde iyileştirme taleplerinde bulunacağız. Önümüzde bizi zor günler bekliyor. Her şeyin başını akaryakıt çekiyor. Bir düzenlemenin şart olduğunu düşünüyorum."
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN