Bayram Tedbirleri ve Trafik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

'2023 Yılı Kurban Bayramı Tedbirleri' genelge kapsamı ile bayram süresince il genelindeki asayiş ve güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Sarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutan Vekili Binbaşı Gökhan Tula, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Emin Oral Bülbüloğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Murat Kamal, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, Karayolları 26. Şube Şefi Duru Öztop, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Albay Selahattin Kınık, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Temel, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Emre Alay, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Burcu Avcı ile ilgili personel katıldı.

Toplantıda, il girişleri ve ilçeler arasında bulunan yol kontrol noktalarında 24 saat esasıyla denetimlerin aralıksız süreceği ve bayram tedbirleri kapsamında 5946 personelin görev alacağı belirtildi.

Kurban Bayramı nedeniyle karayolu ile seyahat edecek vatandaşlarımızın emniyet kemeri kullanmasının önemine dikkat çekilmesi amacıyla “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” mottosuyla hazırlanan afişlere yer verilecek.

Trafik güvenliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi amacıyla Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz mottosuyla hazırlanan afişler ile “Yolumuz dikkat edenlerle, Kurallara uyanlarla güvenli. Hep birlikte nice bayramlar için sana güveniyoruz” sloganıyla sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma oranını artırmak amacıyla hatırlatıcı nitelikte kullanılacak.

Bayram süresince özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde helikopter ve drone denetimleri sürekli olarak devam edecek.

Yol kontrol noktaları ve otogarlarda Otobüslerde emniyet kemeri kullanımına ilişkin denetimlere ağırlık verilerek yolcuların “otobüslerin karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve araçtan dışarı savrulmalarının önlenmesi amacıyla emniyet kemeri kullanmaları”, şoförlerin ise “taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları” konularında bilgilendirilme çalışmaları yapılacak.

Tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden Vali Orhan Tavlı, bayramı rahat ve huzur içerisinde geçirmeyi temenni ederek bayram süresince görev yapacak tüm personele de başarılar temennisinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN