Behçet Saatcı'dan Büyükşehir'e Adaylık Mesajı

31 Mart yerel seçimleri öncesi Muğla'da siyasi partilerin Büyükşehir adayları netlik kazanmaya başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi için Ak Parti ve MHP ortak adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın olurken CHP'nin ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras oldu. Cumhur İttifakı ve CHP'nin adaylarının açıklamasının ardından gözler İYİ partiye çevrildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Muğla’da Genişletilmiş İl İstişare Toplantısını gerçekleştiren İYİ Parti’de Behçet Saatcı gerçekleştirdiği konuşması ile Büyükşehir aday olabileceği mesajı verdi. 

Genişletilmiş İl İstişare Toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, 3. Bölge Teşkilat Koordinatörü Hasan Toktaş, Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Muğla Milletvekili Metin Ergun, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İlçe Başkanları, İl-İlçe Yönetim Kurulları, Belediye Başkan Adayları, Belediye Başkan Aday Adayları ve üyeler katıldı.
Genişletilmiş İl İstişare Toplantısında kürsüye çıkan Behçet Saatcı, “Yapılacak olan kamuoyu araştırmalarında makul bir noktada çıkacak olan sonuç ile ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum” şeklinde konuştu.
Behçet Saatcı, “Ben büyükşehir belediye başkanı adayıyım dememi istiyorsunuz. Siyasetle uğraşan hiçbir kimse Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmamak ister mi. Hele yarım bıraktığı bir işi kimse tamamlamak istemez mi? Siyaset sonuç alma sanatıdır. Tabiki iz bırakanlar unutulmaz. Her şey illa seçim başarısıyla ölçülmez. Bizim 2019’da bıraktığımız iz gibi.
Şuan İYİ Partinin 125 bin oyunun 200 bine çıkardığını kabul edeyim. Ancak bu benim aday olmayacağım anlamını bu salonda çıkarmaz. Ben genel başkanıma konuyu arz ettim. Yapılacak olan kamuoyu araştırmalarında makul bir noktada çıkacak olan sonuç ile ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum. Ama her şey nasiptir. Siyaset makamı nasip işidir. Vekil olsaydım kimseye söz hakkı bırakmadan şimdiye yüz defa büyükşehir adaylığımı açıklamıştım. Metin hocama da bu dönem bu iş sana yakışır demiş insanım. Bir fazla belediye çıkarmak için her şeyi yapmak zorundayız. Ayak basacak yerler bulmak zorundayız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN