Belediyelerden Örnek Birliktelik

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerini misafir etti. Ziyaretin ilk bölümünde, Fethiye Belediyesi'ni anlatan sunum yapılırken, ikinci bölümde akşam yemeğinde bir araya gelindi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerini misafir etti. Ziyaretin ilk bölümünde, Fethiye Belediyesi’ni anlatan sunum yapılırken, ikinci bölümde akşam yemeğinde bir araya gelindi.

Siyaset sahnesinde pek rastlanmayan görüntüler Fethiye’de sergilendi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürlerinden oluşan 18 kişilik heyeti Fethiye’de ağırladı. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı toplantıda ilk olarak, Başkan Yardımcısı Mete Atay misafir heyete, toplantının ilk bölümüne şehir dışında olması sebebiyle katılamayan Başkan Behçet Saatcı’nın selamlarını iletti ve “Hoşgeldiniz” konuşması yaptı. Kayseri’de yaşanan terör saldırısı sebebiyle buruk olduklarını dile getiren Atay, katılımcılara saygı duruşu davetinde bulundu.

Acar; “Tecrübeleri paylaşmak bize çok şey katacak”

Daha sonra kürsüye gelen Marmaris belediye Başkanı Ali Acar’da terör saldırısını kınarken, Türk Milletinin konu vatan savunması olduğunda, Dünya görüşü ve parti ayrımı gözetmeksizin tek vücut olduğunu hatırlattı. Fethiye’ye gelip, Belediye heyetinin misafiri olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Ali Acar, ”Aynı coğrafyada hizmet eden iki ayrı belediyeyiz. Partilerimiz farklı olabilir. Buluşup fikir alışverişinde bulunmak ve karşılıklı olarak tecrübeleri paylaşmak bizlere çok şey katacak” diyerek, bu nezaket ziyaretinin tekrarını en müsait zamanda Marmaris’te gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.   

“Geçmişten bugüne Fethiye” sunumu yapıldı

Başkan Ali Acar’ın konuşmasından sonra geçmişten bugüne Fethiye Belediyesi’ni anlatan kısa bir sunum yapıldı. Ardından, belediyenin gelir-gider dengesini, cari borç ve kasa mevcudu gibi bilgileri içeren mali bütçe anlatıldı, personel sayısı hakkında bilgi verildi. Paylaşılan konularla ilgili Fethiye Belediyesi’nin birim müdürleri, merak edilenler hakkında bilgilendirme yaptı. Katılan tüm meclis üyesi ve birim müdürlerinin kendini tanıttığı toplantının ilk bölümü sohbetle tamamlandı ve yemeğe geçildi.

Başkan Saatcı, “Türkiye’de örnek bir belediyecilik anlayışı sergilenir”

 

Ankara’daki toplantıdan dolayı akşam yemeğine katılım sağlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve nezdindeki Marmaris Belediyesi meclis üyeleri ile birim amirlerini Fethiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Saatcı, “Sistem kendisi gibi düşünen, sorgulamayan araştırmayan insanlar üretmeye, yaratmaya çalışıyor. Bizler bu sistemi sorgulayan pozisyondayız. Biz bu yasa çıkarken de karşıydık. Uygulanırken de karşıyız ve gittiği yere kadar da karşıyız. Aksaklıklar tolere edilebilir. Kucaklamayla, hoşgörüyle… Şuan Türkiye’nin hiçbir konuda tek adamlığa değil, ortak akla bizim yaptığımız gibi, hoşgörüye ve paylaşmaya ihtiyacı var. Paylaşırsak, birbirimize hoşgörü gösterirsek ve ortak aklı harekete geçirirsek ilçemizin, ilimizin, ülkemizin sorunlarını aşabiliriz. Biz olaylara hep böyle baktık. Ben şu anlamda çok teşekkür ediyorum. Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi arkadaşlarımızın, her partiden temsilcileri, mazereti olanlar gelememiş, hepsi bu akşam bizlerle beraber. Marmarisli kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşıyoruz.  Bu gerçekten Türkiye’nin özlediği demokrasinin çok güzel bir göstergesi. Ben hep diyorum 3 tane genel başkan var. Bu 3 genel başkan ayda bir defa oturup bizim yaptığımız gibi bir sofra paylaşsa ve bunu da basına lanse etse inanın ülkenin çok şeyi hallolacak. Bu kadar basit. Bir şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben dün Türkiye Ortadoğu Amme İdarelerinin büyükşehre bağlı ilçelerin Belediye Başkanlarının davet edildiği bir toplantıdaydım. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı kardeşimle birlikte o toplantıdaydık. Bir şeyler anlattı herkes. Biz de anlattık. Ancak biz anlattıktan sonra anlatan arkadaşların birçoğu yanımıza gelerek “Başkanım biz söyleyemedik kusura bakma. Hakkını helal et. Allah razı olsun, ağzına sağlık” dediler. Yani aslında ülkede her şey dört dörtlük değil. Su mecrasını bulur derler ya, su farklı bir mecra bulsa aslında akmaya hazır. Yani bu anlamda bu işin içerisinde olan arkadaşlar bile konumlarından dolayı bu yasayı eleştiremeseler de eleştirenlerin hakkını verebiliyorlar. Bu da Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun çok net özeti. Ben bu ilki başlatan Ali kardeşime huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. İnşallah müdür arkadaşlarımızın arasında kurulan bu kontak arka arkaya gidip gelmeye de devam eder ve Türkiye’de örnek bir belediyecilik anlayışı sergilenir. Çünkü her ne kadar kolu kanadı kırık hale gelsek de Türkiye’de demokrasinin uygulandığı tek kurum vardır, belediyedir. Çünkü biz sokakta yürüyoruz. Bizim yakamıza halk yapışıyor. Bizim sağımızda solumuzda 50’şer tane korumayla yürümüyoruz. Ben eve bisikletle gidip geliyorum çok soğuk ve yağmur olmazsa. Halkın seçtiği insan halktan yüzlerce korumayla uzak durmaz. Burada emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN