Beşkaza Dayanışma Platformu Başkanı Karakuş'dan SED Medya'ya ziyaret

Muğla'da kurulan ve 5 yıldır Beşkaza Kültürü alanında çalışmalar yapan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener'i ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

5 yıldır Beşkaza Kültürü alanında çalışmalar yapan kuruluş yeri Muğla olan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu’nun başkanı Devrim Karakuş, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında yapılacak olan projelere de değinen Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e misafirperverliği için teşekkür etti.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Karakuş, şunları söyledi: “Biz Muğla’da kurulan ve 5 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu olarak faaliyetteyiz. Bu 5 yılda SED Medya’nın yaptığımız faaliyetlerden ki katkıları ölçülemez. Biz buraya gelerek SED Medya camiasına teşekkür ettik. Hem de önümüzdeki 5.yılda planladığımız Fethiye Kaymakamlığı, Seydikemer Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Seydikemer Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız dört konuda hem bilgi verdik hem de planlama sürecimize dahil etmiş olduk. Son iki yıldır yaptığımız bizim Beşkaza’nın Göbeklitepe’si dediğimiz Beşkaza coğrafyasında bulunan atalarımızın varlığının bundan 1700-1800 sene öncesine dayandığı ispat edilen bilim adamlarımız tarafından yürütülen üç yıl önce koruma kazısı geçen yıl kurtarma kazısının yapıldığı bir çalışma var. Bu çalışmayı bu yıl daha da genişletiyoruz. Yöredeki diğer tespit edilemeyen yerleri de arama çalışması diyebiliriz. 12 gün sürecek. Bir taraftan da daha önce yaptığımız göç yolları tescil projesi vardı. Seydikemer Kaymakamlığı ile beraber bu projesi yapacağız. UNESCO Somut olmayan kültürel miras sergisine alınması ile ilgili bilgiler verdik. Bu süreçte hep SED Medya’nın desteğini gördük.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN