Beşkaza Meydanı'nda Ki Stantlar İlgi Çekiyor

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı haftası Etkinlikleri kapsamında Beşkaza Meydanı'na kurulan yöresel ürün stantları ilgi çekiyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye’de Türk Mutfağı Haftası değişik etkinlikler ile kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Beşkaza Meydanı’na Yöresel Ürünler ve El Sanatları Stantları kuruldu. Kurulan stantlara vatandaşlar ilgi gösterirken satılan ürünler ile Türkiye’nin değişik yörelerinden tatlar Fethiyeliler ile buluştu.
Beşkaza Meydanı’na Hatay Lezzetleri Standı kuran Figen Sönmez “Buraya Hatay ürünlerinin hem tanıtımı hem de satışı için geldik. Ürünlerimiz daha çok kendi imalatımızdır. Ürünlerimiz genellikle gıda üzerinedir. İçli köfte, biber Salçası, kömbe bir de biberli ekmeğimiz vardır. Ağırlığımız daha çok gıda üzerinedir. Bir bunlarla beraber Hatay sabunlarımız vardır, kendi imalatımızdır. Normalde 12 çeşit sabunumuz var ancak şu anda burada 6 çeşit bulunmaktadır.  Sabunlarımızı Kimya Mühendisimiz yapmaktadır.  Sabun çeşitlerimiz olarak Keçi Sütü, Zeytinyağı, Lavanta, Bıktım ve Defne bulunmaktadır. Özellikle Defne sabunu Hatay’ın vazgeçilmezidir. Aynı zamanda Ardıç ve Katran sabunlarımız da vardır”  dedi.

Karadut Şerbeti ve çilek satışı yapan Rüştü Görenli ise “Fethiye’de Çiftlik mahallesinde yaşıyorum. Şu anda açtığım stant Çilek, Erik ve Karadut şurubu. Üretimini kendim yapıyorum. Karadut şurubunu kendim imal ediyorum, Karadut şurubun kan yapıcı özelliği vardır. Çocukların ve yetişkinlerin ağızlarında oluşan uçuk yaralarını iyileştirici özelliği vardır. Akciğer için faydalıdır. Annelerde süt verimini arttırır. Çileği de tarladan getirmekteyim. Satışlarımız genelde gündüz saatlerinde pek olmuyor. 3 gündür önce kurduk standımızı... Cumartesi akşamına kadar buradayız. Bütün Fethiye halkını bekliyoruz”  şeklinde konuştu.

Değişik bölgelere ait kuruyemiş ve bal satışı yapan Ahmet Küfrebaşı “Denizli yöresinden geliyorum. Yöresel ürünlerimizi getirdik, 2. gün oldu. Satışlarımız ilk gün çok güzeldi. Genellikle akşam satışlar daha fazla oluyor. Diğer ürünlerimiz ise Muğla – Milas yöresinden Çam balı ve Çiçek balı, Ankara – Çankırı balı, yine Denizli yöresinden Başkarcı balları, petek balı, süzme balı, keçiboynuzu balı var. Bunların yanı sıra Karadut ve kozalak pekmezimiz bulunmaktadır. Bunların %70’ i bizim kendi ürünlerimizdir. Fiyat olarak da balların fiyatları uygundur. 850 gr. Bal 80 TL.  Petek ballarımızın kilosu 140 TL’dir. Muğla Milas’tan getirdiğimiz balımız da 100 TL’dir. Bunların yanı sıra kuruyemişlerimizde vardır. Adıyaman üzümümüz vardır kilosu 70 TL’ den satmaktayız. En çok talep gören ürünümüz Denizli Başkarcı balına ve Adıyaman Üzümüne oldukça yoğun bir ilgi var”  dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN