Birincilerin Tercihi Fethiye Oldu

Türkiye'nin dört bir yanında 4 Haziran tarihinden düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 20 Haziran'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde açıklandı. Sınavda tüm soruları doğru işaretleyerek tam puan alan Demir Can Gürsoy, FRTTV mikrofonları aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 4 Haziran'da gerçekleştirilen LGS kapsamında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" sonuçları 20 Haziran’da açıklandı. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için tüm ülke genelinde Liselere Geçiş Sistemi çerçevesinde gerçekleştirilen merkezi sınavda Demir Can Gürsoy, sınavda tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan almasıyla Türkiye birincisi oldu. İstanbul’da eğitim gören ve Fethiye’de yaşayan Gürsoy okulunda meclis başkanı olduğunu belirtti. Gürsoy, duygu ve düşüncelerini FRTTV mikrofonları aracılığıyla muhabirimiz Egemen Aydın’a anlattı.
 RATEM önceki Başkanı ve RATEM Bilişim A.Ş Başkanı Yusuf Gürsoy ile radyo programcısı Sevda Hakko Gürsoy’un oğlu olan Demir Can Fethiye’yi çok sevdiğini burada olmaktan mutlu olduğunu belirtti.
“Emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum”
İTÜ GVO Özel Natuk Birkan Ortaokulu’nda Okul Meclis Başkanı da olan Demir Can Gürsoy, bu dönem okul üçüncüsü olarak mezun olduğunu belirtti. Sınavda tam puan alan Gürsoy, emeğinin karşılığını aldığını vurguladı. Gürsoy yaptığı açıklamada: “Ben Demir Can Gürsoy. 14 yaşındayım ve Fethiye’de yaşıyorum. İstanbul’da bulunan İTÜ GVO Özel Natuk Birkan Ortaokulu’ndan mezun oldum. LGS’ye geçtiğimiz yaz tatilinden itibaren hazırlanmaya başladım. Her gün belli bir sayı sorusunun altında veya üzerinde kalmayacak şekilde soru çözerek hazırlandım. Sınavdan 500 tam puan aldım ve yüzde 0,01’lik dilime girdim. Çalışmalarımın karşılığının tam puan olacağını şahsen düşünüyordum. Çok sancılı bir süreç geçirdim. Pes etmek istediğim zamanlar oldu. Ama hiç bırakmayıp çalışmaya devam ettim. Emeğimin karşılığını aldığımı düşünüyorum. İstanbul’da bulunan Galatasaray Lisesi’ne gitmeyi düşünüyorum. Hayalimdeki meslek Biyolog olmak.” Dedi.
“Hep düzenli çalışın ve asla çalışmayı bırakmayın”
Gelecek eğitim ve öğretim yılında sınava girecek öğrencilere tavsiyede bulunan Gürsoy “Gelecek sene liselere geçiş sınavına girecek öğrencilere verebileceğim tavsiye, sakın bir derse ağırlık verip diğer dersleri ihmal etmeyin. Bu sene mesela biraz Türkçe ve Fen’i zorlamışlardı. Matematik kolay gelir düşüncesi ile hareket etmeyin. Hep düzenli çalışın ve asla çalışmayı bırakmayın.” Diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN