Bizim Çocuklar Neredeler

Geçtiğimiz yıl sadece Muğla'yı ya da Fethiye'yi değil, aynı zamanda tüm Akdeniz bölgesini ING Basketbol Süper Ligi'nde temsil eden tek takım durumunda bulunan, ancak ligin son maçında küme düşen Fethiye Belediyespor bu yıl Türkiye Basketbol Ligi'nde (TBL) orta sıralar için mücadele ediyor

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Biz de geçen sezon takımın ana omurgasını oluşturan bazı oyuncuların bu sezon nerelerde neler yaptıklarını sizler için araştırdık.  
ERIC NEAL : O dönemki ismiyle Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’a ilk olarak 2019 – 2020 yılı başlarında Mamak Belediyespor'dan transfer olan ve zamanla Fethiye tribünlerinin sevgilisi haline gelen oyun kurucu Erick Neal takımın TBL’den Süper Lig’e yükselmesinde önemli rol oynamıştı.
    2020 – 2021 Süper Lig sezonunda deplasmandaki Gaziantep maçında dizinden geçirdiği ciddi sakatlık sonrasında Fethiye’de tedavi edilemeyen ve spor hayatı riske giren Eric Neal, Fethiye Belediyespor ile anlaşarak tedavi için ülkesi ABD'ye dönmüştü.
    Eric Neal bu sezon başında Polonya Süper Lig takımlarından PGE Spojnia Stargard takımına transfer oldu. Eric Neal’in takımı 16 takımlı Polonya Süper Ligi’nde halen 13.sırada yer alıyor. PGE Spojnia Stargard takımının oynadığı 12 maçın hepsinde yer alan Eric Neal takımına 191 sayılık katkı sağladı.
    ELGIN COOK : Fethiye Belediyespor’a geçen sezon Unics Kazan'dan transfer edilen Amerikalı forvet Elgin Cook sezon boyunca birçok ING Basketbol Süper Ligi takımı tarafından yakından takip edilmişti. Elgin Cook oynadığı 29 maçta attığı 460 sayı ile takımın en skorer ismi olmuştu.
    Bursa ekibi TOFAŞ 2021-2022 sezonu kadro yapılanması çerçevesinde Elgin Cook’u kadrosuna kattı. 2017-2018 sezonunda Alman temsilcisi MHP Riesen Ludwigsburg ile Basketbol Şampiyonlar Ligi Final Four deneyimi yaşayan Elgin Cook, 2019-2020 sezonunda Rusya’nın Avtodor Saratov takımında sergilediği performansla sezon içinde Unics Kazan’a transfer olmuştu. Ancak pandemi nedeniyle sezonun yarıda kalmasıyla Kazan’da sadece 1 maç oynayabilen Elgin Cook, 2020-2021 sezonunu Fethiye’de geçirmişti.
    Bu sezon TOFAŞ takımının oynadığı 11 lig maçının tamamında forma giyen 1.97 cm boyundaki kısa forvet Elgin Cook  takımına şu ana dek 130 sayılık katkı sağladı.
BRANDEN FRAZIER : Fethiye Belediyespor’un ING Basketbol Süper Ligi kadrosunda yer alan Amerikalı oyunculardan Branden Frazier, Alman Süper Lig ekibi Telekom Basket Bonn'dan Fethiye’ye transfer olmuştu. Fethiye’de başarılı bir performans sergileyen ve genellikle 2 numara pozisyonunda oynayan Branden Frazier, 2021 Şubat ayında Fransa Süper Lig lideri Monaco’dan gelen cazip teklif üzerine Fransa’ya transfer olmuştu.  2020 – 2021 sezonu sonunda Branden Frazier’lı kadrosuyla Monaco, hem Fransa Süper Ligi Pro A şampiyonu olmayı, hem de Avrupa'da  EuroCup şampiyonu olmayı başardı.
Branden Frazier 2021-2022 sezonu başında Polonya Süper Lig takımlarından Zastal Zielona Gora takımına transfer oldu. Branden Frazier’in takımı Polonya Süper Ligi’nde halen 5.sırada yer alıyor. Takımının oynadığı 13 maçın tamamında süre alan Branden Frazier takımına 99 sayılık katkı verdi.
RICKY LEDO : Fethiye Belediyespor’a 2020 – 2021 Süper Lig sezonunun ikinci yarısında Çin’in Shanxi takımından katılan ve özellikle Telekom maçının son anlarında attığı mucizevi 3’lük ile taraftarların hafızasına kazınan şutör guard Ricky Ledo, sezon bitiminde Portoriko ligi takımlarından Gigantes de Carolina’nın yolunu tuttu.
Fethiye Belediyespor’da sadece 7 maçta oynamasına rağmen 143 sayı üretmeyi başaran 2.01 m. boyundaki Ricky Ledo Giresun’da oynarken 2016-2017 sezonunda Türkiye Süper Ligi sayı kralı olmuştu.
ABDUL-MALİK ABU : Fethiye Belediyespor’a Portekiz’in Sporting takımından transfer edilen Nijerya asıllı ABD'li uzun forvet Abdul-Malik Abu da sempatik tavırlarıyla Beşkaza seyircisinin sevgisini kazanmıştı. Fethiye formasıyla 28 maça çıkan Abdul-Malik Abu takıma 312 sayılık katkı vermişti.
Nijerya milli takımında da forma giyen 26 yaşındaki Abdul-Malik Abu halen Güney Kore ekibi Changwon LG Sakers ekibinde forma giyiyor. 2.03 boyundaki oyuncunun son takımı Güney Kore liginin alt sıralarında yer alıyor. Abdul-Malik Abu Changwon LG Sakers formasıyla bu sezon şu ana kadar 18 maça çıktı ve takımı adına 81 sayı kaydetti.
DARION ATKINS : Fethiye Belediyespor’un geçen sezonun başlarında Yunanistan’ın AEK takımından transfer ettiği ABD’li oyuncu Darion Atkins de Fethiyeli basketbolseverlerin takdirini kazanan oyunculardan biriydi.
2.03 metre boyundaki pivot Darion Atkins sezon bitiminde Alman Süper Lig ekiplerinden Niners Chemnitz ile anlaştı. 10 haftası geride kalan Almanya Basketbol Süper Ligi’nde Niners Chemnitz puan tablosunda 8. sırada yer alıyor. Alman ekibinin tüm lig maçlarında süre almayı başaran Darion Atkins bu maçlarda toplam 125 sayı kaydetti.
    ROBERT JOHNSON : Fethiye Belediyespor’a Eric Neal’ın sezonu kapatması üzerine Rusya'nın VTB Ligi takımlarından Parma'dan transfer edilen ABD'li oyun kurucu Robert Johnson Fethiye formasıyla toplam 13 maça çıkmış ve 211 sayı atmayı başarmıştı. 
Fethiyeli sporseverlerin farklı saç ve sakal tarzıyla hatırladıkları, 1.93 boyundaki basketbolcu, Fethiye’den sonra İtalyan 2.lig takımlarından Cantu’ya transfer oldu. 
Serie A2 adıyla ve iki grup halinde oynanan İtalyan 2. liginde Yeşil Grup’ta yer alan Robert Johnson’ın takımı Cantu liderliğini sürdürüyor. EuroLeague'te 1982 ve 1983 yıllarında iki kez şampiyon olan, ancak son yıllarda ekonomik sorunlarla mücadele eden Cantu, Avrupalı basketbol takımları arasında Real Madrid ile beraber en çok uluslararası kupayı kazanan kulüp durumunda bulunuyor.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN