ÇALIŞ'TA İKİNCİ EL PAZARI

Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından düzenlenen, Çalış İkinci El Pazarı'nda vatandaşlar stant açıp kullanmadıkları ve ihtiyaçları olmayan ürünleri satarak ekonomilerine katkıda bulunuyor..

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Pazarda stant açan vatandaşlar, okudukları kitapları, el emeği çalışmaları ve çeşitli eşyaları satarak değerlendirmeye çalışıyorlar. Evlerinde kullanılmayan eşyaları uygun fiyata satarak ev ekonomilerine katkı sağlayan vatandaşlar, pazarın devamlı açılmasını istiyor.
“BURAYA GELEN MİSAFİRLERİMİZ İHTİYACI OLAN HER ŞEYİ BULABİLİYORLAR”
FETAV’da görevli Süreyya Ayverdi “Ben Süreyya Ayverdi. FETAV’da görevliyiz. Burada ikinci elle ilgili arkadaşlara destek vermeye çalışıyoruz. Pazar günleri 15 günde bir olmak kaydıyla devam ettiriyoruz. 20 senedir devam ediyor pazarımız. Buraya gelen misafirlerimiz ihtiyacı olan her şeyi bulabiliyorlar. 2. El eşyaları sattırmaya çalışıyoruz. 1. El eşya genelde yok, sattırmamaya çalışıyoruz. El emeği ürünlerimiz de var onlara da destek veriyoruz. Başarılı olabiliyorsak ne mutlu bize. Sabahın 5’inden beri buralardayız. Hava çok güzel ama zannediyorum Köyceğiz’de de bir etkinliğimiz var. Dolayısıyla bir bölünme oldu. Herhalde o yüzden gelen misafir anlamında biraz zayıf pazarımız” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN HALKA DOKUNMAK”
FETAV olarak bu ve buna benzer etkinliklerden elde ettikleri gelirler ile çocuklara burs verdiklerini belirten Ayhan Gültaş “İnsanlar bir katkıda bulunuyor bütçelerine. Ek iş gibi oluyor. Devamlı açılmasını istiyorlar. Bizim için de iyi oluyor. Çünkü biz biliyorsunuz çocuk okutuyoruz FETAV olarak. Çok bir şey veremiyoruz çocuklara ama hiç değilse fotokopi parası kadar destek vermeye çalışıyoruz. Önemli olan halka dokunmak burada. Amacımız insanlara ve yaşadığımız çevreye dokunmak” dedi.
ÇALIŞ'TA İKİNCİ EL PAZARI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN