Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

24 Kasım Öğretmenler Gününün kutlama etkinlikleri kapsamında kutlama kurulu üyeleri ziyaretlerine devam ediyor. Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 – 25 Kasım 2016 tarihleri arasında Seydikemer İlçesinde kutlanıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

24 Kasım Öğretmenler Gününün kutlama etkinlikleri kapsamında kutlama kurulu üyeleri ziyaretlerine devam ediyor. Öğretmenler Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 – 25 Kasım 2016 tarihleri arasında Seydikemer İlçesinde kutlanıyor.   

Kutlama etkinlikleri kapsamında, Kutlama Kurulu Üyeleri 21.11.2016 tarihinde saat Kaymakam Muammer Köken'i makamında ziyaret ederek Milli Eğitim camiasına desteklerinden dolayı günün anısına çiçek takdim edildi. Sayın Kaymakamımız KÖKEN, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Ebediyete göçen ve şehit düşen öğretmenlerimizin anılarının yaşatıldığını vurgulamak amacıyla, İlçemiz Kaymakamı Sayın Muammer KÖKEN'in katılımlarıyla beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kutlama Kurulu Üyeleri ile birlikte Eşen Mezarlığında Mehmet ŞİMŞEK ve Şehidimiz Adnan ERGEN’in mezarları, 21 Kasım 2016 Pazartesi Günü saat 11:30’da ziyaret edildi ve Yasin'i Şerif okunarak vefat eden öğretmenler ile tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.

Mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerini şükranla anmak için 21 Kasım 2016 Pazartesi Günü saat 12:00’da ilçemiz Eşen İlkokulu Müdürlüğünde toplanan emekli öğretmenler ziyaret edildi ve çiçek takdimi yapıldı. Eşen İlkokulu Müdürü Mehmet Akif DOĞAN tarafından Kaymakamımız Sayın Muammer KÖKEN'e Türk Kadınının Kurtuluş Savaşındaki fedakârlığını simgeleyen tablo hediye edildi. Ayrıca rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Okul Müdürlerimizden Tamer Karaca evinde ziyaret edildi.İlçemiz Kaymakamı Sayın Muammer KÖKEN ve İlçe Milli eğitim Müdürü Ferah SAN, 2016-2017 eğitim öğretim yılında planlanan çalışmalarla ilgili değerlendirme yapmak üzere okul müdürleriyle bir toplantı düzenlendi. Kaymakamımız Sayın KÖKEN, Okul Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada '' FETÖ/PDY dikkat çekerek bu olayların toplumu derinden etkilediğini ve öğretmenlere çocuklarımızın her şeyden önce iyi bir insan olarak yetişmeleri konusunda çok sorumlulukları olduğunu ve hepimizin kendimizi sorgulamamız gerektiğini'' söyledi. Devletimizin ve toplumumuzun bu sıkıntılarla karşılaşmaması için gelecekte söz sahibi olacak öğrencilerimizin vatan,  millet ve bayrak sevgisiyle yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kaymakamımız Sayın Muammer KÖKEN, '' Aklını ve vicdanını satmayacak öğrenciler yetiştirmeliyiz'' dedi.

İlçemizdeki eğitim kalitenin yükseltilmesi, toplumun beklentileri doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü, her öğrencinin fiziki altyapısı tamamlanmış, donanımlı ve herkes tarafından tercih edilen bir okulda okumak istemektedir. İlçe merkezinde yapımı tamamlanan, Karadere ve Eşen'deki okul inşaatlarının tamamlanmasıyla öğrenci ve öğretmenlerin yeni okullarına kavuşacaklarını ve okullarımızın öğretmen ve öğrencilerin mutlu olabileceği okullar olacağını belirtti. Başarının artmasında öğrenci velilerinin önemli olduğunu belirten Sayın KÖKEN, ''Velilerle işbirliği yapılarak velilerin öğretim ve eğitim sürecine dahil edilmesini'' istedi.

 

Okullara ve öğrencilere destek vermeye devam edeceklerini belirten Kaymakamımız Sayın Muammer KÖKEN, '' 2015-2016 öğretim yılında öğrencilere temizlik seti, ayakkabı, eşofman takımı ve kitap dağıtıldığını, 2016-2017 öğretim yılında temizlik seti dağıtıldığını, ayakkabı ve eşofman yardımı çalışmamaları devam ediyor'' dedi. Okullarda öğrencilerimizin sosyalleşmesi için tiyatroya ağırlık verilmesi, şiir, kompozisyon ve makale yazdırılmasını isteyen Sayın KÖKEN, ''İlçemizdeki bütün okullara teknolojisi araçlarının kazandırılması, bu teknolojilerden aktif olarak yararlanılması amacıyla ilçemiz Arsaköy Mahallemizde doğan ve İlkokulu aynı mahallede okuyan İstanbul Anadolu Başsavcımız Sayın Fehmi TOSUN ile irtibata geçilerek donanımlarıyla birlikte ilçemizdeki okullara 330 adet bilgisayar kazandırdık '' dedi.  Ayrıca 2016-2017 eğitim öğretim yılının milletimize, ilimize ve ilçemize hayırlı ve başarılı bir yıl olmasını temenni ederek müdürlere başarılar diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN