CHP'li Demir, 'İlçe Seçimlerine Müdahil Olmayacağım'

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan CHP Fethiye İlçe kongresine müdahil olmama kararı aldığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması düzenleyen Demir, ilçe başkanı adayı olmadığını belirtti. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Genel merkez ile yaptığı görüşmeler neticesinde ilçe örgütünde ayrışmalar ve kırgınlıkların olmaması adına ilçe genel kuruluna müdahil olmayacağını kaydeden CHP’li siyasetçi Mehmet Demir, her zaman örgütüne sahip çıkacağını belirtti. Yerel seçimler öncesinde partisinin zarar görmemesi adına böyle bir karar aldığını vurgulayan Demir, ilçe başkanlığı adaylığını hiç düşünmediğini söyledi. 

CHP’li siyasetçi Mehmet Demir yaptığı açıklamada, “CHP’nin Fethiye’de bölünmemesi, ayrışma olmaması adına ve partimizin zarar görmemesi; partimize gönül vermiş arkadaşlarımızın zarar görmemesi, partimizde kırgınlık ve dargınlık olmaması için ilçe seçimlerine müdahil olmama kararı verdim. CHP’de doğup, büyüyüp şu ana kadar ilçe başkanlığı, milletvekilliği adaylığı yaptığım ilçe örgütüm, yönetimim ve arkadaşlarım bana bugüne kadar sahip çıktı. Her zaman ben de örgütüme sahip çıkacağım. Ben CHP’de doğdum, büyüdüm. Dışardan gelmedim. Bu nedenle müdahil olduğum partide bugün delege seçimi yaşadım. Onun için de delege seçiminden sonra bir karar alma gereği duydum. 8 ay sonra belediye seçimi olacağı için de belediye seçimine zarar vermemek için, belediye seçimlerine müdahil olmama kararı aldım” dedi. 

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Demir, “İlçe başkanlığı adaylığını hiç düşünmedim. Ben delege seçimlerinde bulunmayı planladım. Bunun sebebi de 3-4 ay sonra Fethiye ilçemizin il olma ihtimali yüksek olduğu için müdahil oldum. İl olmayacağı varsayımı yok. İlçe başkanlığı adaylığım söz konusu bile olmadı. Hiçbir basın açıklamam, hiçbir söylemimde ilçe başkanı olacağım demedim. Ne sosyal medya hesaplarımdan ne de başka bir yerden. Belediye başkanlığına gelince; Fethiye’de doğup büyüyüp CHP’de 4 dönem ilçe başkanlığı yaptım. 5’inci sıra milletvekili adaylığı yaptım. Buna halkın karar vereceğine bir de CHP’de yeni tüzük olacağına ve Ankara’nın belirleyeceğini biliyoruz. Biz burada ne dersek diyelim bütün laflarımız havada kalacak. Ben belediye başkanlığı, milletvekilliği, il başkanlığı, ilçe başkanlığına tek başıma karar veremem. Fethiye halkıyla, örgütümle, ilçe başkanımla, il başkanımla, milletvekillerimle karar veririm. Şu anda da öyle bir söylem söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN