CHP'li Demir, 'liyakat Gelmeden Enflasyon Düşmez!'

Cumhuriyet Halk Partili siyasetçi Mehmet Demir, ENAG'ın Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. CHP'li Demir:' TÜİK her ne kadar görmezden gelse de enflasyon artık gözle görülür seviyelere çoktan ulaştı.' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkaldı. Buna göre ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında %8.54 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı %108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise %50.53 oldu. Konuyu ilişkin değerlendirmede bulunan Mehmet Demir TÜİK'in verileri bu ay geç açıklayacağını hatırlatarak şunları söyledi:" Verilerden de anlaşıldığı üzere enflasyon Haziran ayında da durmadan artmaya devam ediyor.

Enflasyonu bitireceğiz halkımız bize güvensin diye iktidarın sözleri bir kez daha boşa çıkıyor. Gerçekleştirdikleri faiz arttırımı, değiştirdikleri bakan bile enflasyonu durdurmaya yetmiyor. Çünkü artık satacak gözden çıkaracak hiçbir şeyleri kalmadı. O yüzden enflasyon durmadan artmaya devam ediyor. TL tüm para birimleri karşısında ezildikçe eziliyor. Liyakat gelmeden enflasyon asla durdurulamayacak. TÜİK  açıkladığı sahte verilerle bazı vatandaşları kandırmaya devam edecek. İktidar ise her şey düzelecek masalıyla vatandaşların gözünü boyayacak." dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN