'Çiftçilerimizin Ve Üreticilerimizin Sorunlarını İlettik'

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Ege Bölgesi Ziraat Odaları başkanlarının toplantısına katılan Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit gazetemiz muhabirine açıklamada bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Ankara’da  düzenlenen Ege Bölgesi Ziraat Odaları başkanlarının toplantısına katılan Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan  Karayiğit gazetemiz muhabirine açıklamada bulundu.

Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit açıklamasında “geçtiğimiz hafta TZOB tarafından Ankara’da Ege Ziraat Odaları başkanları bir araya gelerek yoğun katılımlı bir toplantı düzenlendi.Biz Fethiye Ziraat  Odası olarak  3 kişilik bir heyet ile yönetim kurulu üyemiz Mustafa Gizli  ve Ömer Faruk Dinç ile birlikte toplantıya  katıldık. Ege bölgesinde ki  Ziraat Odası başkanlarının toplantısında ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sorunlarını ilettik. Toplantı gün boyu sürdü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar; üreticilerimizi ve çitçilerimizi ilgilendiren önemli konularda bilgilendirmede bulundu” dedi.

 

Açıklamasına devam eden Karayiğit “2017 yılında Fethiye Ziraat Odası olarak eğitim çalışmalarına hız vereceğiz ve Ziraat Odası olarak farkındalık oluşturmaya devam edeceğiz. Amacımız çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak, işlerini kolaylaştırmak ve çiftçiliğim gelişmesini sağlamaktır. Ankara’daki toplantıda konuşulanlar  şu şekildedir;  Bitkisel ve hayvansal üretimde gübre, tohum ve elektrik ÖTV’nin kaldırılması, Tarımsal sulamada yer altı sulama ücretlerinin düşürülmesi,  tarım sigortaları kanununun çıkması, seraların modernizasyonu için düşük faizli kredi, üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkı, bazı ürünlerin destek kapsamına alınması, havyacılığın gelişmesi için yeni projelerin üretilmesi, borcu olan çiftçilerin durumları  konularında bilgilendirilmede bulunuldu” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN