Club Med 2'yi Kaymakam Balcı karşıladı

Uzun bir aradan sonra Fethiye'ye ilk defa gelen kruvaze tipi Club Med 2 isimli tekneyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı karşıladı. Polis Botu ile gemiye giden Kaymakam Balcı geminin yolcularına ve mürettebatına hoş geldiniz dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Fethiye’ye uzun bir aradan sonra ilk defa kruvaze tipi gemi geldi. 187 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olan Club Med 2 isimli tekneyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Deniz Liman Şube Müdürü Serpil Çalışkan ve AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk karşıladı. 243 yolcu ve 203 mürettebatı ile Fethiye Körfezi’ne demir atan gemi ile ilgili olarak Ticaret Bakanlığı ile entegre sistem olan mevcut uygulamalardan kaynaklı olumsuzlukların önüne geçilmesi, liman işlemlerinin daha hızlı, sade ve güvenli şekilde yürütülerek yasal ticaretin kolaylaştırılması ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiği  “Limanda Tek Pencere” sisteminin de ilk defa uygulandığı ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Alper Balcı “Bugün Fethiye için çok mutluyuz. Ticaret Bakanlığız ile entegre bir sistem olan limanda tek pencere sistemini Fethiye’de ilk defa uyguluyoruz. Ticaret Bakanlığımıza, Emniyet Teşkilatımıza Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Kruvaze gemilerin Fethiye’ye daha çok gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Misafirlerimize de geldikleri için çok teşekkür ediyoruz. Bölgemizde şua anda bir sıkıntı yok. Doluluk oranlarımız yüzde seksene vardı. Bizim açımızdan çok güzel rakamlar. Tüm vatandaşlarımızı Fethiye’ye davet ediyoruz. Biz Marmaris ve Bodrum’un yanında destinasyon olarak Fethiye olarak ta varız” dedi.
Fethiye’ye geldiklerinden dolayı duydukları memnuniyeti anlatan Gemi Sorumlusu Mösyö Adrian “Avrupa’nın birçok ülkesinden misafirlerimiz ile buradayız. Burayı keşfettikten sonra yarınki rotamız Bodrum olacak. Bodrum’da da çok güzel bir program hazırladık. Misafirlerimiz de burada olduklarından dolayı çok mutlular. Gemi daha önce de Fethiye’ye gelmişti. Güzel anılar ile buradan ayrılmıştı. Bu yüzden ilk Türkiye programına Fethiye’yi dâhil ettik” diye konuştu.
Kruvaze gemicilik konusunda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Süleyman Gök ise “Bodrum, Marmaris Antalya gibi limanların dışında da Fethiye De de faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Kaymakam Bey’in yardımları ile ufak tefek prosedürlerle ilgili sorunlarımızı hallettik. Uzun bir pandemi sürecinden sonra ilk yolcu gemimizi getirdik. Ama Fethiye Limanımızın elverişsiz durumları söz konusu. Tarihi ile doğal güzellikleri ile ve kültürü ile çok zengin olan Fethiye’mize kruvaze sektörünün faydalarını kazandırmaya çalışıyoruz. 2023 yılında 15 kadar küçüklü büyüklü kruvaze gemilerimiz gelecek. Bunlar da kültür odaklı turizm seyahati planlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fransız ağırlıklı 242 yolcu 203 mürettebat var. Haftalık planlıyorlar. Kültür odaklı çalışıyorlar ifadelerini kullandı.Club Med 2'yi Kaymakam Balcı karşıladıClub Med 2'yi Kaymakam Balcı karşıladıClub Med 2'yi Kaymakam Balcı karşıladı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN