CUMHURİYET MEYDANI'NDA ÇELEK TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Fethiye'de ki siyasi partiler ve STK'lar ile birlikte düzenlenen törenle kutlandı. Fethiye Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene yoğun katılım oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yılı Fethiye’de ki siyasi partiler ve STK’lar ile birlikte düzenlenen törenle kutlandı. Fethiye Cumhuriyet alanındaki Atatürk Anıtı önündeki törene Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, siyasi partiler ile çeşitli derneklerden yoğun katılım oldu. Atatürk Anıtına siyasi parti ilçe başkanları ile STK başkan ve üyeleri çelenklerini sundu. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.
BAŞKAN DEMİR,” CUMHURİYET’İ KORUYUP KOLLAMAK BİZİM NAMUSUMUZDUR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir,” Cumhuriyetin serüveni ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs Samsun’a çıkmasıyla başlamıştır.  Atatürk’ün önderliğinde ülkemiz işgalden temizlenerek 24 Temmuz 1923’de Lozan Antlaşmasıyla ülkemizin tapusu, 29 Ekim 1923 ‘le Cumhuriyeti ilan etmiştir. Yani halkın kendi yöneticiliğini seçme hakkına kavuşturmuştur. Atatürk’ün 1938’e kadar iki defa Cumhuriyetimizi çok farklı bir hayata geçirmeyi denemiştir. Fakat Cumhuriyetin düşmanları buna engel olmuştur. Benim en büyük ederim dediği Cumhuriyeti kuran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla minnetle anarken, atamıza söz veriyoruz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyeti koruyup kollamak bizim namusumuzdur” dedi.
BAŞKAN KANSIZ,” AZMİNİN VE AKLININ OLDUĞUNUN DA EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR”
Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız,” Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılı. Kurtuluştan medeniyete giden yoldur.  Esareti asla kabul etmeyen Türk ruhunun özgürlük ve bağımsızlığı için her şartta savaşarak gücünün, azminin ve aklının olduğunun da en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN