Dalgıçlar dip temizliği yaptı

Sakin kent ünvanı alan Muğla'nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dalgıçlar çevre temizliğine dikkat çekmek maksadıyla Azmak suyunda dip temizliği gerçekleştirdi. Ünlü sunucu ve çevre gönüllüsü Savaş Karakaş'ında katıldığı temizlikte yaklaşık 1 saatte 10 büyük torbalık çöp toplandı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

‘Sıfır atık mavi ‘ etkinlikleri çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve MUÇEV koordinesinde Akyaka Kadın azmağı dibinde 8 dalgıç temizlik yaptı. Çevre temizliğine dikkat çekmek amacı ile yapılan etkinlikte, gezi teknelerinin sürekli azmak üzerinde seyahat etmesi ile zaman zaman tehlikeli anlar yaşansa da bir saatlik dalış sonucunda içlerinde tabak, çanak, araba lastiği, plastik atıklar ve başka atıklardan oluşan yaklaşık 300 kilogram çöp toplandı.
‘Biz Temizliyoruz ama siz kirletmemek zorundasınız’
Ünlü sunucu ve Çevre gönüllüsü Dalgıç Savaş Karakaş yapılan dip temizliği ile ilgili "Ülkemizin gözbebeği Akyaka inanılmaz turist çekiyor son zamanlarda. Özellikle Kadın Azmağı cazibe merkezi oldu herkes geliyor ayağını sokuyor bu nehirde tekne gezisi yapıyor ama bir taraftan da kirletiyor. Deniz dibinde birçok defa dip temizliği yaptık bu defa nehir dibinde olanları temizlemek istedik. Kadın azmağı her zaman olduğu gibi tüm güzelliğiyle sualtı güzellikleri bizi karşıladı ama üzerlerinde çok fazla atık vardı" dedi.
Dalgıç Savaş Karakaş "Denize ya da suya atılan çöpler sualtı bitki florasına çok ciddi zarar veriyor, lütfen doğamız için, ülkemiz için, denizlerimiz için, sularımız için duyarlı olalım" diyerek çevre temizliğinin önemine dikkat çekti.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN