Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Festival, davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileriyle başladı. Geleneksel çorba ikramına ilgi yoğun oldu. Mantar çorbası ve kuzugöbeği mantar yemeği katılımcılardan tam not aldı. 

Karaca : “Festivalimize bekliyoruz”
Festivalin açılış konuşmasını yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “5 yılı geride bıraktık. Hayatım boyunca yaşamadığım zorlu bir süreç geçirdik. Ekonomik kriz ve pandemi… Ama hiçbir zaman mazeret üretmedik. Bu kadar sorunlara rağmen Fethiye’mize önemli hizmetler yaptık. Halkımız da karnemizi bize verdi. Kimseyi ayrıştırmadan yine yolumuza devam edeceğiz. Meclis üyelerimizle uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz. Bu organizasyonu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapıyoruz. Ahmet Aras başkanımızla sorunların çözümü için birlikte çalışıyoruz. Cumhuriyet tarihinin rekorunu kıracak yeni hizmetler yapmaya devam edeceğiz. 5 Mayıs’ta Karaçulha Güreş Organizasyonumuz olacak. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivalimiz, 21 Nisan Pazar Günü’ne kadar devam edecek. Bu vesileyle festivalimizin hayırlı olmasını diliyor, 3 günlük süreçte herkesi festivalimize bekliyorum” dedi. 

Her gün dolu dolu
geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla  devam edecek.  Cuma akşamı saat 20:00'de belediye sanatçıları Ali Tunç ve Adem Kazan sahne alacak. 

Sakiler ve Saykolar sahne alacak
Festivalin ikinci gününde saat: 10.30’da antik kent Kadianda’ya yürüyüş, saat: 11.00’de ise Dr. Kenan Akbaş ve Rıfat Özdemir tarafından sunum gerçekleştirilecek. Saat: 14.00’de TV programcısı, aşçı Elif Korkmazel idaresinde yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. 
Festivalin son günü de yine dolu dolu geçecek. Pazar günü boyunca çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu'nun sahne alacağı konserle sona erecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN