Demir Aday Adaylığını Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı ve önceki dönem Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 2024 yerel seçimlerinde Fethiye Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Açıklamasında ekip vurgusu yapan Mehmet Demir, 'efsane ilçe başkanı olarak çıktığımız bu yolda efsane Belediye Başkanı olacağım.' Diye konuştu. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

“Fethiye ve 12 İlçede Umut Olmaya Hazırız”
Açıklamasına 1 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen CHP il kongresi hakkında değerlendirmelerde bulunarak Başlayan Mehmet Demir; “İl seçimi 1 hafta ileri tarihe atılınca ister istemez bizim açıklamamız da bir hafta ileriye atıldı. Öncelikle, ilk başkanlığı seçimi müthiş geçti. Biliyorsunuz iki arkadaşımız yarıştı ama kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Bu seçimde Türkiye’de ilkleri yaşadık. Kurultay delegesinin adayıydım. Bir karar aldık, il başkanları ve ilçe başkanları, milletvekilleri, kurultay adayı hep onlardan seçiyorduk. Bu sefer dedik ki, “biz Cumhuriyet Halk Partisi’ni Muğla’da örnek göstereceğiz.” Halktan üyeler seçtik.  14 tane kurultay delegesi ben de dâhil, eski milletvekili, eski belediye başkanı, şuandaki belediye başkanı ve ilçe başkanlarından hiç birisi bizim listemiz olan mavi listeden aday olmadı arkadaşlar. Mavi listede benim ekip arkadaşım, geçen dönem beraber çalıştığım Zekican arkadaşım şu anda il başkanımızdır. Onu da canı gönülden kutluyorum. Seçimde aldığı başarı da tarihsel bir başarıdır. Karşımızda 38-30 yıllık bir yapı vardı, o yapıyı biz tatlı, güzel ve neşe içinde tabi ki galibiyetle mavi liste kazandı. Ben çok mutlu ve sevinçliyim. Bizim ekibimizin kazanmasıyla da burada Muğla’da gençlerin önünü açıldığına güveniyorum, inanıyorum. Bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi olarak Muğla’da Fethiye’de, 13 ilçede umut olmaya hazırız.”İfadelerini kullandı.
“Muğla’da 11 Belediye Alacağımıza İnancımız Sonsuz”
Mehmet Demir açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Belediye seçimlerinde şu anda mevcutta 13 ilçede, büyükşehirle beraber 6 belediyemiz var. Biz bu mevcut belediyelerimizi il başkanımız Zekican ile beraber, ben Mehmet demir ve ekip arkadaşı olarak, “En az 12” diyoruz. 12 belediyeyi alacağımıza da inancımız sonsuz. 1 belediyeyi kaybedebiliriz, 2 belediyeyi kaybedebiliriz ama yüzde yüz, 11 belediyeyi alacağız. Bu belediyeleri alırken duygularımızla hareket etmeyeceğiz. “O benim arkadaşım, o benim dostum belediye başkanı olacak” değil, biz halkta karşılığı olan adaylarla yola çıkacağız. Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Muğla’nın Yatağan ilçesinde, Muğla’nın Fethiye ilçesinde halkta karşılığı olan kişi belediye başkan adayı olacak. İkincisi de kesinlikle ve kesinlikle Fethiye’de de Yatağan’da da Bodrum’da da üye bazında ön seçim istiyoruz. Bunu isterken kendimize güvenimiz sonsuz, ekibimize güvenimiz sonsuz. Yola çıkarken de ekip arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Biz kararları hep beraber alıyoruz, tek başımıza almıyoruz.”
“Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığımı Tüm Halkımıza Duyuruyorum”
Seçilmesi halinde 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmak istediğini belirten Demir şu ifadeleri kullandı; “4 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Bu sürede birbirimize emek verdik, yol arkadaşı olduk. Bu görevimden sonra Muğla’da milletvekili adayı oldum, 5’inci sıradaydım. Hepiniz biliyorsunuz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ne saygımız her zaman sonsuzdur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Biz bu süreçte hiçbir zaman partimize kırılmadık, darılmadık. Son 1 buçuk, 2 ay önce genel merkezle görüşmemden dolayı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu buradan tüm halkıma duyurmak istiyorum. Dışarıda aday olup olmayacağım tartışılıyor, yorum yapılıyor. Arkadaşlar siz beni çok iyi tanırsınız. Ben bir yola çıkarsam geri adım atmam, benim adım Mehmet demir. İlkelerim vardır. Kimse beni bugüne kadar satın alamadı, bu saatten sonra da satın alamaz. Bu sözlerin kime gittiğini de çok iyi bileceksiniz. Fethiye halkına güveniyorum. Fethiye’de doğup büyüdüm, Fethiye’nin öz evladıyım. Fethiye’nin; Tuzla’da 526 sokağını, Foça’da 1316 sokağını en iyi bilen benim. Sokakları bilmeyen arkadaşlarımız var, onlara sokakları da öğreteceğiz. Biz sokakta siyaset yapıyoruz. Bu süreçte de sokakta siyaset yapmaya devam edeceğiz. Öncelikle burada kazanan her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olur. Yarın Başkan Mehmet Demir olur, yarından sonra özer olgun olur. Bu süreçte inancımız sonsuz ki daha iyi projeler sunacağız. Fethiye’yi daha iyi tanıdığımı iddia ediyorum. Fethiye’deki Sokak sorunlarını en iyi bilenlerden birisiyim. Bana herkes “efsane ilçe başkanı” diyor. Ben efsane belediye başkanlığı yapmaya geliyorum, çok iddialıyım. Fethiye halkına güveniyorum, Fethiye’de yaşayanlara güveniyorum. Ben kimseyi ötekileştirmeyeceğim, kimseyi dışlamayacağım. Herkesi kucaklayacağım. Partisinin ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Sağcısı solcusu değil benim için önemli olan. Beni bir tek insan olması ilgilendirir. İdeolojimizi biliyorsunuz, duruşumuzu biliyorsunuz. Az önce de dediğim gibi bizi kimse kolay lokma görmesin. Biz belediye meclis üyesi olmak için belediye başkan adayı değiliz. Biz belediye başkanı olacağımıza yüzde yüz inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de atanacağımıza inanıyoruz. Bana milletvekili seçinde de dediler ki, “herkes atanmaz, sıraları olmaz”. Bizim hakkımızın nasıl yendiğini sizler de gördünüz. Kadro, ekip anlayışıyla geliyorum sokaktan. Öncelikle kadro ve ekibimizi çok iyi kuracağız. Tabi ki siz de bilirsiniz kadro ekibi kolay kurulmuyor. Biz şimdiden hazırlıklarımızı yaptık. Benim için bir seçim biter ikinci seçim başlar. Seçimler başlarken de ben projelerimi proje adamlarıyla ve bundan bir hafta sonra Fethiye halkıyla, Fethiye’de yaşayanlarla beraber Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanlığı’nda açıklama yapacağım. Aynı zamanda da projelerimi, yapacaklarımı anlatacağım. Biz laf olsun diye belediye başkanı değiliz. Biz laf olsun diye yola çıkmıyoruz. 
“24 Saat Telefonum Açık Olacak”
Mehmet Demir, “Fethiye halkına güveniyorum. Milletvekili adayı olduğumda 5’inci sırada olup da aldığım oya güveniyorum. Fethiye’nin bana sahip çıkacağına inanıyorum. Fethiyelilerle, Fethiye’de yaşayanlarla hep beraber Fethiye’yi yöneteceğiz. Tek fikir değil, ortak akılla yöneteceğiz. Arkadaşlar 3 tane şeye de değinmek istiyorum. 24 saat Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı kapısı açıktı. Yarın belediye başkanı olduğumda da belediye başkanlığı kapısı 24 saat açık olacak, 24 saat telefonum açık olacak, 24 saat halkın emrinde olacağım. Ben kimseye buradan mesaj vermek istemiyorum, herkes herkesi çok iyi tanıyor. Benim inancım Cumhuriyet Halk Partili Fethiye halkında yönetimi de ekip ve kadro ile yöneteceğim. Şu anda belediye meclis üyesi olsun, gerçekten ekibimizle geliyoruz, tarih yazacağız. Efsane ilçe başkanı, efsane belediye başkanı olacağız. İki dönem yapacağız, 3’üncü dönem aday değiliz. Bunu da söyleyelim, kendimizi gerçekleştireceğiz, yukarıya gidebilirsek gideceğiz 2 dönemden sonra inşallah.”  Dedi.
“Fethiye’nin 29 Ekim’de İl Olacağına İnancımız Var”
Fethiye’nin il olma durumunu değerlendiren Demir, “Bir de arkadaşlar il konusuna değinmek istiyorum. Fethiye’den 29 Ekimde il açıklaması olacağına inancımız var. Ama buradan inşallah 29 Ekimde de il yaparlarsa, Fethiye’miz il olursa ve Muğla’dan kurtulursak hep beraber daha iyi yöneteceğimize inancım da sonsuz.” Diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN