Dünya Çiftçiler Günü Etkinliğini Değerlendirdi

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara Tandoğan meydanında düzenlenen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılan Fethiye Ziraat Odası yönetimi ve Fethiyeli çiftçiler Ankara'dan memnun döndüler. 81 ilden gelen on binlerce çiftçi Ankara Tandoğan meydanında TZOB'un düzenlediği 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılmıştı. Fethiye'den de Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile yönetim kurulu üyeleri ve Fethiyeli çiftçiler de yoğun bir katılım gösterdiler. TZOB genel başkanı Şemsi Bayraktar'ın konuşma yaptığı etkinlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan ile Türk Pop Müziği sanatçısı Mustafa Ceceli sahne alarak çiftçilere güzel bir konser verdiler.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Geçtiğimiz Pazar günü Ankara  Tandoğan meydanında  düzenlenen; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  etkinliğine katılan Fethiye Ziraat Odası yönetimi ve Fethiyeli çiftçiler Ankara’dan  memnun döndüler. 81 ilden gelen on binlerce çiftçi; Ankara Tandoğan meydanında TZOB’un düzenlediği  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü etkinliğine katılmıştı. Fethiye’den de Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile yönetim kurulu üyeleri ve Fethiyeli çiftçiler de yoğun bir katılım gösterdiler.  TZOB genel başkanı Şemsi Bayraktar’ın  konuşma yaptığı etkinlikte; Türk Halk Müziği sanatçısı Sevcan Orhan ile Türk Pop Müziği sanatçısı Mustafa Ceceli sahne alarak çiftçilere güzel bir konser verdiler.

Ankara  Tandoğan meydanında  düzenlenen; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  etkinliğini değerlendiren Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit etkinliği değerlendirdi.  Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit konuşmasında “Fethiye Ziraat Odası yönetimi olarak Fethiyeli çiftçilerimizle birlikte Ankara  Tandoğan meydanında  düzenlenen; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü  etkinliğine katıldık. Biz Fethiye Ziraat odası olarak 2 otobüsle;  62 çiftçi ile birlikte gittik. Köyceğiz, Dalaman ve Seydikemer Ziraat odaları ile birlikte  Fethiye’den yola çıktık ve birlikte hareket ettik. Çok güzel bir atmosfer vardı.  Yoğun bir katılım oldu ve bir şölen havasındaydı. Hava çok sıcak olmasına karşın  40-50 bine yakın çiftçimiz vardı. 3 kilometre uzaklıkta bir yerde araçlarımıza park yeri bulabildik. 3 kilometre yürüdükten sonra  Tandoğan meydanına gelebildik. Bu da çiftçilerimizin Sayın genel başkanımıza  olan inancının tam olduğunu göstermektedir.  Yurdun bütün bölgelerinden katılım oldu. Etkinlik 6 saate yakın sürdü. Etkinlikte konuşma yapan genel başkanımız çiftçilerimizin sorunlarını bölge bölge ele aldı. Dertlerine çar olacak konuları anlattı ve gereken yerlere mesajları verdi. Etkinlik çok güzel geçti. Genel başkanımız bizim batı Akdeniz bölgesindeki sıkıntılarımıza da değindi.  Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bence yıl da bir kez mutlaka bu şekilde bir etkinlik yapılmasında büyük  bir fayda görmekteyim. Hemen hemen  her sektöre destek veriliyor. Turizmciye, sanayiciye destek veriliyor ama asıl olarak ekonomiye en büyük desteği veren tarım sektörü; çiftçiler olmaktadır. Bunun göz ardı edilmemesi gerekiyor” dedi…

 

Değerlendirmesine devam eden Karayiğit “etkinliğin en güzel yanı da; Köy Tv’de Ziraat Odası başkanlarının canlı yayına  çıkarılması idi. 20-25 kadar oda başkanı canlı yayına çıktı. Bu oda başkanlarından birisi de benim. Fethiye bölgemizdeki tarım sektörünün durumunu ve çiftçilerimizin sıkıntılarını anlattım. Bu bölgemiz açısından çok faydalı oldu. Ben 18 saat yola giden ve  etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Fethiyeli çiftçilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Gazetemiz muhabirinin sorularını yanıtlayan Karayiğit “ Genel başkanımız domates ile ilgili tutarsızlığa değindi.  Çiftçilerimizin 4 ay önce kasası  2 TL.’den salçaya döktüğü domates iki ay sonrada kasası 4, 5 ve 6 TL.’den tavan yaptı. Şimdi ise 1 TL. ve 0.70 kuruş.  İhracat ve iç piyasadaki bu istikrarsızlığın ortadan kaldırılması gerektiğini, ihracatta ise sadece Rusya’ya bağlı kalınmayacağı dile getirildi” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN