Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

BAŞKANA YOL İÇİN TEŞEKKÜR

Uzun yıllardır bir türlü yapılamayan Karakeçililer ile Kayaköy mahallelerini Fethiye’ye bağlayan karayolu; Muğla Büyük Şehir Belediyesi tarafından genişletme çalışmaları tamamlanarak komple asfaltlandı. “Kaymak gibi yol, yaptılar” diyen Karakeçililer ve Kayaköylüler; Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ettiler…

ÖLÜDENİZ AAT TAMAMLANIYOR

Fethiye ilçemizin Ölüdeniz Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve yaklaşık 19 Milyon TL maliyeti bulacak olan 12 Bin metreküp gün kapasiteli Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 75’i tamamlandı.

METE AY TURİZM’DE SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ…

İngiliz turizm firması Elixir Holiday’ın iflas etmesinin yankıları devam ederken, Fethiye ve çevresine bu firma ile gelen turistlerin mağdur edilmediği belirtilirken, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Türkiye değil, kendi kendilerini batırdılar” dedi.

SARIHAN: “İSTİFA ETMEDİM”

Fethiye’de Ekim ayında yapılması düşünülen Ak Parti İlçe Kongresine sayılı günler kala kamuoyunda da çeşitli söylentiler yer almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan’ın istifasının istendiği yönündeki söylentilere, Başkan Kadir Sarıhan basın açıklaması yaparak cevap verdi. Sarıhan bu tür söylentileri çıkaranları kınayarak: “istifa etmedim genel merkezden de böyle bir talep gelmedi” dedi.

ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ GEZİCİ MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

2-16 Ekim tarihleri arasında Erasta Alışveriş Merkezi'nde Çanakkale Savaşlarının gelecek nesillere öğretilmesi ve Çanakkaleye gidemeyenler için Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi açıldı.

KAYMAKAM ŞAHİNER, HUZUREVİNDEKİ AŞURE GÜNÜNE KATILDI

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, muharrem ayı münasebetiyle Fethiye Huzurevinde düzenlenen aşure gününe katıldı.

ÖLÜDENİZ'DE KUM ZAMBAKLARI KORUMA ALTINDA

Avrupa ve Türkiye'nin en zengin doğal alanlarından Akdeniz sahilleri, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan Likya kum zambakları Ölüdeniz Tabiat Parkı'nda koruma altına alındı.

4 TERÖRİST SEYDİKEMER'DE YAKALANDI

Aranan 4 PKK’lı terörist, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yakalandı. Teröristlerin beraberindeki 3 kişi de gözaltına alındı. Muğla Seydikemer'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla PKK Terör Örgütü üyesi oldukları belirtilen 7 kişiyi gözaltına aldı. Karakola götürülen 7 kişinin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

KAYMAKAM ŞAHİNER’E ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Fethiye Kaymakamlığı görevine başlayan Muzaffer Şahiner’i ziyaret ederek Oda ve bölge ekonomisi hakkında sohbet ettiler.

MAKAMINI BEKİR ESER’E BIRAKTI.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın talimatıyla her ay farklı bir beldede gerçekleştirilen meclis toplantıları, bu ay Çamköy’de yapılacakken, hizmet binasında yeterli alan bulunmamasından dolayı Fethiye’de yapıldı. Başkan Saatcı, Çamköy eski Belediye Başkanı Ak Partili Bekir Eser’e mecliste başkan vekilliğini bıraktı. Mecliste 1’i gündem dışı olmak üzere 12 konu görüşülürken, 7 madde kabul, 5 madde ise ilgili komisyonlara gönderildi.

SEYDİKEMER’DE YILIN İLK MUZ HASADI YAPILDI

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde serada yetiştirilen muzun hasadı yapıldı. Hasat törenine Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer belediye başkanı Yakup Otgöz, Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak, Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ve çiftçiler katıldı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN YERİNDE İNCELEME

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ilçenin sorunlarının çözülmesi ve ilçenin gelişmesi için büyük adımlar atmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından inceleme yapmak için gelen heyette bölgenin sorunlarıyla ilgili çözüm sağlayacak önemli isimler yer aldı. Tarım ve turizme can vermek için planlanan bölge gezisinde, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ve ekibi, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanımız Salih Gümüş, Seydikemer Kaymakamımız Haktan Gökçekuyu, Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, Başkan Yardımcılarımız Ramazan Kaynak ve Mustafa Karakuş vardı.

FETHİYE BELEDİYESİ’NDE GECE MESAİSİ

Resmi gazetede yayınlanan planlı alanlar yönetmeliği değişikliği uygulaması 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de uygulamaya girdi. Fethiye Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli de kanun değişikliğinden kaynaklanan yoğunluk nedeniyle, vatandaşların mağduriyetini engellemek amacıyla 16 saat mesai yaptı. Hafta sonu dâhil 1 Ekim Pazartesi tarihine kadar sürecek çalışmalardan ilgili STK’larda memnun.

ULUSLARARASI ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI 17-22 EKİM'DE YAPILACAK

Bu yıl 18'ncisi düzenlenecek Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları 17-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Fethiye Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve turizmcilerin destekleri ile yapılacak festivalin Ölüdeniz'de sezonu az da olsa uzatacak. Uluslararası Hava Oyunları'na 50 ülkeden yaklaşık 550-600 sporcunun katılması bekleniyor…

AFİŞLİ TEPKİ MESAJLARINA CEVAP VERİLDİ…

Fethiye İskelesi ile ilgili olarak evvelki gün Fethiye Belediyesinden yapılan yazılı açıklamalara ve biliboardlardaki afişli mesajlara; Muğla Büyük Şehir Belediyesinden açıklama geldi. Evvelki gün Fethiye Belediyesinden “Danıştay’da Hakimler Var, “Büyükşehir Fethiye’den Elini Çek!”, “İskele 58 Yıldır Bizimdi… Yine Bizim!” şeklinde yapılan açıklamalarda ve biliboardlardaki afişli mesajlarda; Fethiye İskelesinin Muğla Büyükşehir’e devriyle ilgili olarak Danıştay tarafından Yerel Mahkeme kararının bozulduğu ifade edilmişti…

BİLGİSAYAR OYUNUYLA TANIDI

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ihracatında önemli yer tutan domatesin anavatanı olan Fethiye, pek çok sebze ve meyve için uygun iklimi sayesinde alternatif tarım ürünleriyle de öne çıkıyor. Uzak Doğu gibi tropikal iklimlerde yetişen bitkiler Fethiye’de seralarda yetiştirilerek Avrupa pazarına gönderiliyor.