Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi Haberleri

Dost Gazetesi haberleri, haber editörü Dost Gazetesi tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

FETHİYELİ SAZ USTASI BU KEZ BÜYÜKÇEKMECE'DE

Unutulmaya yüz tutmuş pek çok müzik aletinin üretimini yapan Fethiyeli saz ustası Yusuf Aykurt, Şile'den sonra Büyükçekmece'de bu yıl 18.'cisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde eserlerini sergiledi.

72 YAŞINDA DEVRİ ALEM

72 yaşındaki yorgan ustası Şaban Çancı, 26 yıldır her yaz aylarında bisikletiyle devri alem yapıyor.

KAYMAKAM ÇALIK, SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN YERLERİ YERİNDE İNCELEDİ

Seydikemer’e bağlı Yayala Karaçulha’da etkili olan sağanak yağış sebebi ile oluşan su baskını sonrası birçok ekili arazinin zarar görmesi üzerine Kaymakam Ekrem Çalık olay yerine giderek bir dizi incelemelerde bulundu.

FETHİYESPOR BOLUSPOR’DAN EMRULLAH'LA ANLAŞTI

İkinci Lig Beyaz Grup ekibi Fethiyespor, Boluspor'dan orta saha oyuncusu Emrullah Yıldırım'la anlaştı.

İLK 6 AYDA 77.365 KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2016 yılında 143 bin 893, 2017 yılının ilk 6 ayında 77 bin 365 poliklinik hizmeti verdi.

BAYRAM TATİLİ BİR AN ÖNCE UZATILMALI

Turizmciler bayram tatilinin 10 güne çıkmasını umuyor. Tatilin uzaması halinde doluluk oranlarının yüzde 100’e çıkacağını dile getiren sektör temsilcileri, yerli turist sayısının 500 bine yaklaşacağını ifade ediyor.

BELEDİYESPOR’DA MİLLİ GURUR!

2000 yılında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından kurulan Fethiye Belediyespor da bir kez daha milli gurur yaşanıyor. Belediyespor Kickboks takımı sporcusu Beyza Çelik, Samsun’da yapılan Milli Takım seçmelerini kazanarak, milli sporcu ünvanını aldı. Beyza Türkiye’yi, Avrupa Şampiyonası 60 kg genç bayanlar kickboks turnuvasında temsil edecek.

9 TON TEKSTİL ATIĞI TOPLANDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bölgede ilk kez gerçekleştirilen tekstil atık toplama işlemi kapsamında 2 ayda 9,5 ton tekstil atığı toplayarak büyük bir başarının altını imza attı. Toplanan tekstil atıkları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

YAYLA KARAÇULHA'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yangın sonucu evi yanan aileyi ve selde zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu, mağdurlar ile sohbet edip taleplerini dinledi

FETOB VE ÇALIŞ-DER TURİZMDE SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ…

FETOB Başkanı Bülent Uysal ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay; turizmde son durumu ve Temmuz ayını değerlendirdi. Temmuz ayında bölgede yaşanan yerli ziyaretçi artışını, yabancı ziyaretçilerdeki düşüşü değerlendiren Uysal ve Ay; Ağustos ayına dair beklentilerini de paylaştı.

SARIHAN “AMACIMIZ FETHİYE’YE HİZMET ETMEK”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan Ak parti Fethiye teşkilatının delege seçimleri ve Ak parti Fethiye olağan kongre tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Genel merkezimiz onayladığı takdirde Ak parti Fethiye İlçe teşkilatının 6. Olağan kongresinin 30 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşeceğini söyleyen Ak parti Fethiye İlçe başkanı Kadir Sarıhan “Aday mısınız” sorusuna karşılık “Amacımız Fethiye’ye hizmet etmek. Hiç bir siyasi hırsımız ve koltuk merakımız yok. Bunu hemşerilerimiz ve kamuoyu bilmektedir. Görev peşinde koşan değil görev verilen ve verilen görevi aldığında en iyi şekilde yapmaya çalışan bir kişi oldum ve bundan sonrada böyle olacaktır” dedi.

VALİ CİVELEK SEYDİKEMERİ ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi Esengül Civelek Seydikemer İlçesine iadeyi ziyarette bulundu.

ÇAKIROĞLU’NDAN ANLAMLI HEDİYE

Seydikemer Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hadi Çakıroğlu üyelerine anlamlı hediye. Çakıroğlu ilçenin kuruluşuyla birlikte odanın oluşturulması için dönemin Fethiye Şoförler Odası Başkanı rahmetli Hayri Topçu’nun öncülüğünde yoğun çalışma sergilemişti. Odanın üyelere daha iyi fiziki şartlarda hizmet vermesi için kolları bir kez daha sıvayan Çakıroğlu ve ekibi istediği binayı bulmuş hizmet vermeye başlamıştı. Çakıroğlu ve ekibi Seydikemer ilçesinde faaliyet gösteren kooperatifleri düzenli olarak ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi alıyor çözüme kavuşturulması içinde çalışıyor.

ÜZÜMLÜ DASTARHANE PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR.

Fethiye Belediyesi Üzümlü Beldesi’nde Dastarhane projesini tamamlıyor. Çalışmalar kapsamında yöreye özgü dokumaların yapılacağı dastarhane’nin mimari yapısı da bölgeye uygun bir şekilde tasarlandı.

TEMELİ 21 AĞUSTOS’TA ATILIYOR

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ Zirve Kafe’de Fethiye Ticaret ve Odası Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu üyesi Gürsu Özdemir, Kırtur Şirketi sahiplerinden Kenan Kıran gazetecilere Babadağ Teleferik Projesi’nde son gelinen aşamalar hakkında bilgiler verdiler… FTSO başkanı Akif Arıcan; Babadağ teleferik projesi ile ilgili 21 Ağustos 2017’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla temel atma töreni yapacaklarını söyledi…

VALİ ESENGÜL CİVELEK FETHİYE BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ…

Muğla Valisi Esengül Civelek; Fethiye ilçe ziyaretleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığından sonra Fethiye Belediyesini ziyaret etti. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı tarafından Fethiye Belediyesi Bandosu ve Zabıta birimi tarafından törenle karşılandı. Başkan Saatcı, Vali Civelek’e meclis toplantı salonunda kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. Fethiye’de yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Başkan Saatcı, ilçedeki kurum ve kuruluşların iş birliği içinde olduğunu kaydetti.