100 Haberleri

100 Haberleri

Muğla'dan yapılan her 100 dolarlık ihracatın 72 doları su ürünlerinden

 Türkiye, 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde 82 milyar 873 milyon dolar ihracat yaparken, Ege Bölgesi, Türkiye ihracatına 14 milyar 284 milyon dolarlık katkı sağladı. Ege Bölgesi’nin 2024 yılının ilk dört aylık döneminde ihracatı 2023 yılının aynı zaman diliminde yüzde 3 artış gösterdi. Egeli ihracatçılar, Türkiye ihracatının yüzde 17,23’ünü gerçekleştirdi.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde köpeği ile birlikte yürüyüşe çıkan 32 yaşındaki B.D yaklaşık 100 metre yükseklikten kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı

Ortaokul Öğrencileri Arası Proje Yarışması Bölge Finali ilk kez İzmir dışında bir kentin ev sahipliğinde Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor. Ege Bölgesi kentlerinden İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Denizli’den yarışmaya katılan okullardan toplam 100 proje yarı finale katıldı.

Aday Kökten Oyunu Kullandı

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu Fethiye Özel Girne Koleji’nde 1008 nolu sandıkta kullandı.

Bodrum'da 100 Düzensiz Göçmen Karaya Çıkarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı. Olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

Çocuklardan Saatcı'ya Sevgi Seli

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı'ya çocuklar büyük ilgi gösterirken, kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girdi. Esnaf ziyaretş sırasında Saatcı'nın etrafını çeviren 100 kadar çocuk Saatcı'dan park ve spor sahası istedi.

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Başkan Adayı Kökten Müjdelerle Döndü

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. MHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Başkan Adayı Kökten; 100. Yılda 100 İl projesi kapsamında hazırlanmış olan raporu da takdim etti.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

ADD Fethiye Şubesi Devrim Yasaları 100 yılı Basın Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen 3 Temel Devrim Yasası ile ilgili mesaj yayımlandı.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

100 Yaş Evlerinde İkinci Baharı Yaşıyorlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üzeri vatandaşların sosyalleşmesi ve çeşitli etkinliklerle el becerilerinin artarak kaliteli zaman geçirmelerine yönelik hizmete sunduğu Nilüfer Caner ve Fethiye 100 Yaş Evi büyük ilgi görüyor. Menteşe’de Nilüfer Caner 100 yaş evinde 1956 üye bulunurken Fethiye 100 Yaş Evinde ise 707 üye bulunuyor.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Büyükşehir Cumhuriyet’in 100.Yılı'nda Muğla Sempozyumu Düzenliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünden Bugüne Muğla Sempozyumu” düzenliyor.

Başkan Karaca'dan 6 Şubat Deprem Felaketi İçin Anma Mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 şehri etkileyen büyük deprem felaketi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Karaca; “6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu büyük felakette hayatını kaybeden 50 bini aşkın yurttaş, 100 binden fazla yaralı ve evsiz barksız kalan ailenin yaşadığı acıların hala çok taze olduğunu” belirtti.

Vali Akbıyık'tan 6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Akbıyık, depremlerde hayatını kaybeden 50 bini aşkın vatandaş, 100 bini aşkın yaralı ve evsiz kalan ailelerin yaşadığı acının hala taze olduğunu belirterek, bu felaketin Aziz milletin yaşadığı en acı anılardan biri olarak tarihe geçtiğini vurguladı.

Baklavanın kilosu cep yakıyor! Fethiye’de 600, İstanbul’da 1000TL!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan ve sofraları şenlendiren baklava da son zamlardan nasibini aldı. İçindeki malzemelerin fiyatının artmasıyla baklavanın da fiyatı yükseldiği için esnaflar çareyi çok ilginç bir yöntemde buldu. Bütçesi yeterli olmayanların da baklava tüketebilmesi için baklavalar tek tek de satılmaya başlandı. Baklavanın kilosu ne kadar? Tanesi ne kadar? Haberimizde derledik.

100. Yıl Voleybol Şenliği Başlıyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına Menteşe Belediyesi ve Muğla Atılım Spor Kulübü işbirliğinde Mini Voleybol Şenliği düzenleniyor.

Türk Halk Müziği konseri programı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

100. yılda Atatürk anıldı

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yol kenarına atılan 100 kilo bozuk sucuk imha edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, yol kenarına atılmış yaklaşık 100 kilo etiketsiz ve bozuk sucuk ekiplerin incelemesinin ardından imha edildi.

Atatürk koşusuna Yunus Emre Ortaokulu damga vurdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Atatürk Yol Koşusu, Cumhuriyetin 100. Yılında 250 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Fethiye için 100. yılda 100 proje

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Atilla Küçükala, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Küçükala, “Fethiye için 100. Yılda 100 Proje şeklinde bir çalışmamız var. Kronikleşen sorunlar için ayrıca projeler üreteceğiz. Belediyecilik tecrübem ile göreve hazırım” dedi. 

Prof. Dr. Demir,"Halkımızın da İsteğiyle Bu Yola Çıktım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof Dr. Nurettin Demir, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Prof. Dr. Demir, “Muğla kurumlaşma anlamında, dünya genelindeki ilk 100 il arasından 93. sıradadır. Ben ve ekibimin hedefi Muğla’nın bu başarılarına artı değer sağlayıp, daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.

Muğla’da Yaşam’ resim yarışması ödülleri verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı ‘Muğla’da Yaşam’ temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

CHP'de Birlik ve Dayanışma Yemeği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel birlik ve dayanışma yemeğine yoğun katılım oldu.