100 Yıl Haberleri

100 Yıl Haberleri

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

ADD Fethiye Şubesi Devrim Yasaları 100 yılı Basın Açıklaması

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Fethiye Şubesi tarafından 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen 3 Temel Devrim Yasası ile ilgili mesaj yayımlandı.

Cumhuriyetin 100. Yılı Fotoğraf Sergisi

Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcı olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir. 

Başkan Karaca, paraşütle atlayarak Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı

23. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali muhteşem etkinlikler ve konserlerin ardından sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Babadağ’dan paraşütle atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarasının tadını çıkardı.

Bodrum’da nefes kesen gösteri

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı Kutlamaları çerçevesinde 100 kişi aynı anda Çökertme Türküsü eşliğinde oynadı. Ardından SOLO TÜRK gösterisi nefes keserken, gösterileri binlerce kişi izledi.

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

"100 Yılın Yangını" Belgeselinin Galası Yapıldı

Gazeteci Kenan Gürbüz’ün yönetmenliğini yaptığı 100 Yılın Yangını Belgeselinin Galası yapıldı.

Akça, “Türkiye 100 yılı tüm ülkenin ortak vizyonudur”

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, MSKÜ AKM A Salonu’nda yapılan gerçekleştirilen Milletvekili aday tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

CUMHURİYETİN 100. YILINA 100 YILLIK ESER HAZIRLANIYOR

Fethiye’den Cumhuriyetimizin 100. Yılına 100 yıllık eser hazırlanıyor. 

100 YILA 1 KALA SEYDİKEMER CUMHURİYET’İN YÜZÜNCÜ YILINA HAZIR

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Seydikemer’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında 99 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı omuzlarda taşındı.

UÇAK: “BÜYÜK ZAFERİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN”

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, 100 yıl önce ülkemizi işgale yeltenenlerin, 100 yıl sonra da taktik ve silahlar değişse de aynı güçler olduğunu açıkladı.

Unesco Dünya kültür mirası listesinde

Dünyada sadece tropik alanlarda yetişen ve 60 ila 100 yılda bir çiçek açan Ageva bitkisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi döner kavşakta 5 metrelik boyu ile dikkat çekerken, bu yıl çiçek açtı.

Yıkılan tarihi su sarnıcı için harekete geçtiler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yağan yağmurların ardından yıkılan 100 yıllık su sarnıcını yeniden eski haline getirmek için Bodrum Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

Stratonikeia’daki asırlık kahvehane, aslına uygun restore ediliyor

Yatağan ilçesinin Eskihisar Mahallesi’ndeki Stratonikeia Antik Kenti’nde yer alan yaklaşık 100 yıllık tescilli kahvehane, Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi işbirliğiyle restore ediliyor. Aslına uygun şekilde yapılan restorasyonunu tamamlanmasıyla, tarihi kahvehanenin kafe olarak hizmet vereceği bildirildi.

İlhan Koman ile 100 yıl heykel sergisi sanatseverlerle buluştu

Bodrum Belediyesi ve İlhan Koman Vakfı ortaklığında 'İlhan Koman ile 100 Yıl Heykel Sergisi' açıldı.

Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş Fethiye’de Söyleşide Buluştu

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinlikleri Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşiyle devam etti. Sermet Erkin’in çocuklarla buluştuğu illüzyon gösterisine ilgi yoğun oldu.

Likya Kültür Sanat Etkinlikleri “100 yıllık cumhuriyet” söyleşisi ile devam ediyor

Fethiye Belediyesi’nin düzenlediği Likya Kültür Sanat Etkinliklerinin beşinci gününde Mine Kırıkkanat ve Mustafa Hoş’un katılımıyla ‘100 Yıllık Cumhuriyet’ başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek.

Sabır otu Seydikemer’de çiçeklendi

100 yılda bir çiçek açan sabır otu Seydikemer İlçesinin Menekşe Mahallesinde çiçeklendi. Ömründe sadece bir kez çiçek açan Agave(sabır otu) bitkisi, vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.