12 Yıl Haberleri

12 Yıl Haberleri

Ege Rallisi'nin ikinci gününde ünlü pilot kaza yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün başlayan Ege Rallisi'nde, 12 yıl aradan sonra pistlere dönen ünlü pilot Volkan Işık, virajı alamayarak kaza yaptı. Kaza anı ise cep telefonu kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Jandarmanın Operasyonuyla Yakalandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 12 yıl, 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.

Cinsel İstismardan Aranıyordu, 12 Yıl Sonra Yakalandı

Muğla'nın Milas ilçesinde küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunan ve 12 yıldır aranan şahıs emniyet ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Boncuk Koyu önemli kum köpek balığı üreme alanı oldu

Muğla'da dünyaca ünlü mavi yolculuğun önemli rotası Gökova Körfezi'nde Akdeniz Koruma Derneği tarafından 2012 yılından bu yana sürdürülen sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosisteminin korunması çalışmaları sonrası Boncuk Koyu kum köpek balıklarının önemli üreme alanı olarak belirlendi.

Kasten öldürme suçundan aranıyordu, jandarmaya takıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kasten öldürme suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası ile aranan bir kişi, jandarma ekiplerince yakalandı.

12 yıl hapis kararı bulunan şahıs yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şüpheli Seydikemer’de yakalandı.

Martı Kafe, Mahkeme Kararıyla Boşaltıldı 

Fethiye’de 2012 yılından bu yana hizmetini sürdüren Martı Kafe, uzun süre kapalı kalması gerekçe gösterilerek sözleşmesi Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi (FEBAŞ) tarafından fesih edildi.

Uyuşturucu operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama'' suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan H.G. isimli şahıs Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri tarafından yapılan operasyon ile yakalandı.

12 YIL HAPİS CEZASI İLE ARANAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Muğla'nın Milas ilçesinde hırsızlık suçundan 12 yıl 3 ay 17 gün karara bağlanmış hapis cezası bulunan şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS FETHİYE’DE YAKALANDI

Muğla genelinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde hakkında kasten öldürme suçundan 12 yıl 8 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.

12 YIL HAPİS CEZASI BULUNAN KADIN ORTACA'DA YAKALANDI

Muğla'nın Ortaca ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmaktan hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan bir kadın yakalandı.

NİJERYALI ŞÜPHELİ BODRUM'DA YAKALANDI

Uyuşturucu ticareti ve firar suçlarından 12 yıl 6 ay hapis cezası ile yakalama kararı bulunan Nijerya uyruklu şüpheli, Muğla'nın Bodrum ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı.

BAKANLIKTAN TRAFİK KURALLARI UYARISI

İçişleri Bakanlığı vatandaşlara gönderdiği SMS ile trafik kurallara uyma çağrısı yaptı. Gönderilen SMS’te 20212 yılında trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22’sinin yaya olduğu vurgusu yapıldı.

FETHİYE KARTALLARI ÇOCUKLARLA BULUŞTU

12 yıldan bu yana Fethiye’de değişik sosyal sorumluk projeleri gerçekleştiren Fethiye Kartalları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Ramazan Ayı vesilesi ile Fethiye Sevgi Evi ve Erkek Yetiştirme Yurdu’nda çocuklar ile bir araya geldi.

AMFİ TİYATRO SAHİPSİZ KALDI

Fethiye Limanı’nın karşısında bulunan tarihi Telmessos Amfi Tiyatrosu restorasyon çalışmaları yarım kaldı. Telmessos Amfi Tiyatrosu’nun restorasyon ve onarım işi 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 milyon 522 bin 814 lira 53 kuruş bedelle Ace İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilmişti. Çıkan anlaşmazlıklardan sonra mahkemeye taşınan süreç tamamlanamadığı için tarihi bir güzellik olarak turizme kazandırılması beklenen Amfi Tiyatro yarım kaldı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Fethiye’de Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda bir kıraathanede yapılan aramada aranması olan D.A (48) yakalandı. 13 farklı hırsızlık suçundan toplamda 12 Yıl 7 Ay 22 Gün Hapis cezası bulunan D.A. tutuklanarak Eşen Cezaevi’ne teslim edildi.

Çocuğa karşı eziyet suçundan aranıyordu yakalandı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 'çocuğa karşı eziyet' suçundan kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunan İ.D., Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü JASAT yakaladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, hakkında kesinleşmiş 12 yıl hapis cezası bulunan hükümlü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Özlüce fosil kazıları 9 yıl aradan sonra tekrar başladı

2012 yılında kazı çalışmalarına ara verilen Menteşe'nin kırsal Özlüce Mahallesindeki fosil yataklarındaki kazı çalışmaları ilk kazı çalışmasını yürüten Prof. Dr. Berna Alpagut'un bilimsel danışmanlığında 9 yıl aradan sonra tekrar başladı.

12 Yaşındaki Kelebek Hastası Metecan Yardım Bekliyor

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Metecan Görgüç vücudunda kelebek hastalığının neden olduğu yaralarla yaşam mücadelesi veriyor. Metecan ‘ın babası Emin Görgüç, “12 yıldır yardım için kapı kapı gezdim, televizyon programlarına çıktım ama süreklilik halinde destek alamadım.” dedi

AK Parti’de il yönetiminde Fethiye’den 7, Seydikemer’den 2 isim yer aldı

AK Parti 7. Olağan Muğla İl Kongresinde tekrar başkanlığa seçilen Kadem Mete’nin yeni yönetim kurulu listesinde Fethiye’den 7, Seydikemer’den ise 2 isim yer aldı. AK Parti Muğla İl Disiplin Kurulu Başkanlığına 2009-2012 yılları arasında Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Fethiye’den Avukat Ramazan Yıldırım’ın getirilmesi bekleniyor.  

Vali Tavlı antik tiyatro hakkında bilgiler aldı 

Bir dizi ziyaretler için Fethiye’ye gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı, restorasyon çalışmaları yarım kalan Telmessos Antik Tiyatrosu’nda incelemelerde bulundu. 2012 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatlarıyla restorasyonu başlayan ancak yüklenici firmanın hak edişlerini alamadığı gerekçesiyle mahkemelik olan antik tiyatroda incelemelerde bulunan Vali Orhan Tavlı, Fethiye Müze Müdürü Emel Özkan’dan bilgiler aldı. 

Suç makinesi 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Muğla’nın Menteşe İlçesinde 2 günde 3 araba gasp edip 3 kişiyi yaralayan suç makinesi Aydın Ergül, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yakalandığı gün evine girip ellerini ve ayaklarını bağladığı Ayşe D. İsimli kadına yönelik yağma suçundan 8 yıl 8 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan ise 4 yıl olmak üzere toplam 12 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İncirliin ve Beçin Kalesi için proje hazırlandı

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan; 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Beçin Kalesi ile Türkiye'nin en güzel mağaraları arasında yer edinen İncirliin Mağarası için Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) proje başvurusunda bulunuldu. Proje kapsamında İncirliin Mağarası'na cam teras yapılması planlanıyor.

Suç makinesi Yatağan Emniyeti'nden kaçamadı

Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 ayrı suçtan aranan ve aynı zamanda kesinleşmiş 12 yıl 8 ay hapis cezası bulunan suç makinesi yakalandı ve adalete teslim edildi.

YONCA USTA’NIN RENK ODASI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Ressam Yonca Usta’nın Lotus Chakra’daki “Renk Odası” isimli resim sergisi göz kamaştırdı. 15 soyut resmin yer aldığı resim sergisine ilgi yoğun oldu. 12 yıldır resim sanatıyla uğraşan Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar Resim, Heykel ve Seramik mezunu Yonca Usta, “’Resimlerim hislerim ve sezgilerimi yansıtıyor. Zihnimden ve bedenimden uzaklaşıp özgürlüğüme kavuşarak yapıyorum” ifadelerini kullandı.

TEKNELER DENİZDE BEKLİYOR

Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde D Marine Çekek Yeri’ndeki taşeronlar Fethiye Belediyesi’ne ait 8 dönümlük alanın ihalesinin ardından bu ihaleyi kazanan firma, kendine ait yerin çevresini tel örgülerle çevirince dükkanlarına ulaşamaz oldu. 10-12 yıldan bu yana burada tekne ve yatların bakım ve onarımını yapan taşeronlar, “Sıkıntımızı çözerse Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca çözer. Oldukça zor durumdayız. Sözleşme yaptığımız tekne sahiplerine karşı zor durumda kaldık” ifadelerini kullandılar.

“Siyasi Hayatta Hak Ettiğimiz Yeri Almalıyız”

Atatürk Devrimleri'nin en önemlilerinden birisi olan kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümü nedeniyle Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Büyük Önder Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde; Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Bu yasa ile Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya'dan 11 yıl, Romanya'dan 12 yıl, Bulgaristan'dan 13 yıl, Belçika'dan 14 yıl, İsviçre'den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış oldu. 5 Aralık kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının kabulünün yıldönümü nedeniyle; Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Törene yoğun bir katılım oldu.

Tatlıcı “Fethiye’yi Ak Parti İktidarına Kazandıracağız”

Fethiye’nin başarılı iş adamlarından turizmci ve mimar Mehmet Melih Tatlıcı AK partiden Fethiye Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. AK Parti Fethiye ilçe başkanlığında açıklamada bulunan Mehmet Melih Tatlıcı “12 yıldır Fethiye’de Turizm sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin sahibiyim. Turizmin bir çok alanında faaliyet göstermekteyiz. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunuyum. AK Parti sevdalısıyım. Fethiye’nin sorunlarını AK Partinin çözeceğine inanmaktayım” dedi. Temmuz ayında AK partiye üye olduğunu söyleyen Mehmet Melih Tatlıcı “Taze bir siyasetçiyim ama birçok sivil toplum girişimlerinde yönetici olarak görev aldım ve seçildiğim takdirde Fethiye’nin sorunlarını çözeceğim. Fethiye’nin sorunlarının çözümü noktasında ilkelerimizden oluşan bir Fethiye manifestosu hazırladım ve sizlerle paylaşacağım” dedi.

KAYMAKAM ÇALIK ERDEK'E ATANDI

Vali Yardımcısı,Kaymakam ve Emniyet Müdürleri Kararnamesi İçişleri Bakanlığının 2017/345 nolu Karar Sayısı ile yayınlandı. Bu karara göre 2012 yılında buyana Fethiye'de görev yapmakta olan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Erdek'e atandı. Yerine ise Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner atandı.