Aç Haberleri

Aç Haberleri

Marmaris’te 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yasa dışı yollardan lastik bot ile yurt dışına çıkış yapmak için denize açılan ve içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot motor arızası yapınca düzensiz göçmenler yardım çağrısı yaptı.

Milletvekili Otgöz Yatağan, Ula ve Menteşe’den Seslendi: “Önce Devlet, Önce Millet, Sonra Partimiz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Yatağan, Ula ve Menteşe ilçe başkanları ile teşkilat üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantılara muhtarların talep ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ), AYDEM, Orman, Milli Eğitim, Tarım ve Telekom gibi ilgili kurum müdürleri de katıldı. Oldukça verimli geçen toplantılarda, muhtarların ilettiği sorunlar not alındı ve ilgili müdürler tarafından anında çözüm üretildi.

Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez ana sınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim seminerleri verildi.

Fethiye’de zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 6 aracın birbirine girdiği kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Fethiye Belediyesi'nden Can Dostlarımız İçin “PATİ KART” Uygulaması

Fethiye Belediyesi, ülkedeki zorlu ekonomik şartlara rağmen, sokaklardaki can dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışıyor. Fethiye Belediyesi şimdi de gönüllü hayvansever vatandaşlarla koordineli hareket ederek, sokaktaki can dostlarını sahiplendirme işlemlerini teşvik amacıyla “PATİ KART” uygulaması başlatıyor.

Muğla EAH’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinliği

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde halk sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik stand açma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, öğretim üyeleri, asistanlar ve intörnler katıldı. Ayrıca Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi etkinliğe katılarak destek verdi.

Bayır Muhtarı Şengül; “Suyu Eşeklerle Taşıyorduk, Artık Çeşmemizden Akıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris’te hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu projesi kapsamında Bayır Mahallesine su verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Eskinden eşeklerle, tankerlerle su taşıyorduk. Artık çeşmemizden kesintisiz su akıyor. Vatandaşımız çok memnun. Artık rahatça uyuyabiliyorum” dedi.

Fethiye'de İkinci El Pazarı’nda Yerel Tohumlar Derneği Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubuna ait, kullanılmayan giyim eşyalarının değerlendirilmesi ve dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan pazarda Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Elmas Narin'in de aralarında bulunduğu gönüllüler, burada sattıkları ikinci el kıyafetlerle dezavantajlı öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Şadan Gökovalı kütüphanesi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayata katkı sunmak, okuma alışkanlığını arttırmak ve kültürel yayılımı genişletmek amacıyla il genelinde başlattığı kütüphane açma çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde "Şadan Gökovalı Kütüphanesi" faaliyete geçirildi.

Fethiye’de Okul Dönemi Başlarken Diyetisyen Soner’den Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Muğla’nın Fethiye ilçesinde görev yapan Diyetisyen Rümeysa Soner, okulların açılmasıyla birlikte özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin beslenme çantalarına dikkat çekti. Soner, çalışan ebeveynlerin pratik olması nedeniyle hazır ve paketli gıdalara yöneldiğini vurgulayarak, bu ürünlerin yerine daha sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Anne baba desteği çocuğun okul motivasyonunu artırıyor

Her çocuğun öğrenme sürecinin farklı olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Özge Bilir, “Okulun ilk günleri çocuğunuz sizi yanında isteyebilir. Ebeveynlerin tutarlı ve paralel bir tutumda kalabilmeleri gerekmektedir. Kararlı ve net bir duruş sergilemelisiniz. Açıklama yaparak kafasındaki soru işaretlerini gidermesini sağlamalısınız” dedi.

Köyceğiz’de Borsa İstanbul İlkokulu açıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde merkezde üçüncü olarak Borsa İstanbul İlkokulu açıldı.

97 düzensiz göçmen kurtarıldı, 5 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı

Fethiye ilçesi açıklarında lastik botlar ve can salları içinde çok sayıda düzensiz göçmen tespit edildi.

Fethiyespor yöneticisi Keskin, ‘İyi oynadık fakat şanssız goller yedik’

Fethiyespor yöneticisi Uğur Keskin, ligin ilk haftasında GMG Kastamonuspor karşısında alınan 3-4'lük mağlubiyet hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkanı Alim Karaca, "Fethiye’nin Çehresi Değişecek"

Fethiye Belediyesinin Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Toplantı sonunda Meclis üyelerine çeşitli konularda bilgi sunan Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’nin ana yollarından başlayarak dekoratif aydınlatma konusunda somut adımlar atacaklarını belirtti.

Fethiyespor yöneticisi Keskin, ‘İyi oynadık fakat şanssız goller yedik’

Fethiyespor yöneticisi Uğur Keskin, ligin ilk haftasında GMG Kastamonuspor karşısında alınan 3-4'lük mağlubiyet hakkında açıklamalarda bulundu.

Mazot ve gübre desteği güncellenerek devam edecek

Fethiye Ziraat Odası’nın güdümündeki medyanın "çiftçiye mazot, gübre ve prim desteğini kaldırdı" iddiasına bakanlıktan açıklama yapıldı doğru olmadığı açıklandı. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit yaptığı açıklamada iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Kağıtları yakarken otomobili yaktılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde atık yakarken çıkan yangın, otomobile sıçradı. Tamamen yanan otomobil, metal yığınına döndü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi, Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde bulunan Menteşe Gençlik Merkezi'nde psikolojik danışmanlık hizmeti sunmaya başlıyor. 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle başlayacak olan bu hizmet, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çiftler ve aileler için de ücretsiz olarak sağlanacak.

Fethiye Salı Pazarı Esnafından Mis Gibi Kornişon Turşusu Tarifi!

Fethiye Salı Pazarı'nda turşu satışı yapan Remziye Yongacı, "Tam turşu zamanı geldi. Şu an yapılan turşular erimez. Bende kornişon, acı biber, sarımsak turşuları bulunuyor. Satışlarımız da Allah’a çok şükür diyelim. İyi değil ama kötü de değil. Daha çok yerli müşterilerimiz alıyor turşularımızı, yabancı turistler bu lezzetten anlamıyor. Turşuyu yaparken bütün koy, sarımsak koy.” diyerek turşunun önemini vurguladı.

Balıkesir’de Fethiye Rüzgârı Esti

Balıkesir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayan ve sekiz gün sonunda, 6 Eylül tarihinde, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri ile son bulacak olan Altıeylül Kurtuluş Festivali’ne Fethiye Belediyesi damga vurdu.

Marmaris'te 14.Uluslarası Junior Cup Futbol Turnuvası'nın ikinci etabı Vali Akbıyık’ın başlangıç vuruşu ile başladı

Bu yıl 14'üncü kez düzenlenen International Junior Cup Futbol Turnuvası 30Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 54 takımın katılımıyla İçmeler ve Marmaris şehir statlarında devam ediyor. İki etaptan oluşan turnuvanın ikinci etap açılış vuruşunu Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptı.

Menteşe'de trafik kazası: 1'i ağır, 2 yaralı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Kızılay’a ait kan nakil aracı ile bir otomobil çarpışırken, kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Menteşe Belediyesi şiddete karşı tutum belgesi imzaladı

Menteşe Belediyesi, şiddet, taciz ve mobinge karşı önemli bir adım atarak 'Şiddete Karşı Tutum Belgesi' imzaladı.

Milletvekili Otgöz: Biz Sahada Çalışırken Muhalefet Kendi İçinde Kim Cumhurbaşkanı Olacak Tartışmalarına Başladı

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, saha çalışmalarına Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de devam etti. Milletvekili Yakup Otgöz, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz İlçe Başkanları ve teşkilatlarla bir araya geldi.

Fethiye Belediyesi Eylül Ayı Belediye Meclisi, Alim Karaca başkanlığında yapıldı

Meclis, 2024 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısının Karar Özetinin okunmasıyla başladı. İkisi gündem dışı olmak üzere, 12 madde meclis gündeminde görüşüldü.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Koyuncu: ‘Beraber güzel işler yapacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Gençlik Kolları'nda başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan seçimin ardından CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ünlü: “Filenin sultanları siz olacaksınız”

Marmaris Belediyesi ve Marmaris Belediyespor Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası, 32 takımın katılımıyla yapıldı. Sporculara başarılar dileyen Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Gelecekte Filenin Sultanları sizlerin arasından çıkacak” diye konuştu.

Ortaca'da hayvan sağlığı için çalışmalar devam ediyor

Muğla'nın Ortaca ilçesinde büyük ve küçükbaş hayvanların sağlığı ve refahı için çalışmalar ara vermeden devam ediyor.

Dinçel'den mağlubiyetin ardından açıklamalar

Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, ligin ilk haftasında GMG Kastamonuspor karşısında alınan 3-4’lük mağlubiyet hakkında açıklamalarda bulundu.