Aç Haberleri

Aç Haberleri

Tarımsal Üretim Planlaması Menteşe’nin mahallelerinde tanıtıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Yörükoğlu, Avcılar, Çiftlik, Doğanköy, Gazeller, Yeşilyurt ve Kafaca Mahalleleri' nde, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli ve tarımsal üretim planlaması üzerine bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. Üreticilere yönelik düzenlenen bu toplantılarla, tarımsal üretimi artırmaya yönelik teşvikler ve planlama süreçleri detaylı olarak anlatıldı.

Geleceğin yetenekleri Menteşe’de çalışmalara başladı

Türkiye genelinde genç sporcuları keşfetmek ve spora yönlendirmek amacıyla başlatılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, Menteşe Spor Salonu’nda yapılan antrenmanlarla başladı. Genç yeteneklerin yoğun ilgi gösterdiği program, geleceğin başarılı sporcularını yetiştirme hedefiyle yola çıktı.

Komedyen Gökbakar’ın evi mühürlendi

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan evi, mesken ile eklentilerinin kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Girneyit koyunda bir göçmen kaçakçısı ve 16 düzensiz göçmen yakalandı

Marmaris Girneyit koyunda yasa dışı yollardan tekne ile kaçma hazırlığında olan 16 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Muğla’da yeni tarımsal destekleme modeli üreticilere anlatıldı

Toplantıda, bölgedeki tüm muhtarlara yeni "Tarımsal Destekleme Modeli" hakkında detaylı bilgiler verildi. Modelin, çiftçilere daha etkin destek sunmayı ve üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı amaçladığı vurgulandı. Toplantı sırasında, katılımcılar yeni modelin detaylarını öğrenirken, muhtarların talepleri ve yerel üreticilerin karşılaştığı sorunlar da dile getirildi.

Muğla’nın Su Sorunları Başkan Aras İle Birlikte Tek Tek Ortadan Kalkıyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentte yaşanan su sıkıntılarının ortadan kaldırılması için yoğun mesai harcıyor. Aras’ın göreve gelmesinin ardından Menteşe merkez mahalleleri, Kötekli, Yeniköy, Datça merkez mahalleleri, Yatağan Turgut, Mesken, Seydikemer Yayla Karaçulha ve Kavaklıdere merkez Mahallelerinde yaşanan sorunlar altı ay gibi çok kısa bir süre içinde tamamen ortadan kalktı. Ayrıca Bodrum’da yapılan çalışmalarla İlçeye verilen su miktarı yaklaşık oranında arttırıldı.

Muğla’da 385 orman yangınında bin 148 hektar alan yandı

Huzur ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'na başkanlık eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, yaz ayında 385 orman yangınının çıktığını belirtirken, yangınlarda toplamda 148 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.

Seydikemer’de tarımsal üretim eğitimi düzenlenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı desteklemeleri ve üretim planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı 16 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek. Düzenlenecek olan eğitim Seydikemer Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Karadenizli değil, Muğlalı zekası

Muğla'da Menteşe, Milas ve Yatağan ilçelerinde aynı ismi taşıyan üç ayrı Kafaca Mahallesi bulunuyor. Yatağanlı vatandaşlar, Yatağan'daki Aydın Karayolu üzerindeki 'Kafaca' tabelasında, mahallenin gerçek ismi olan 'Kafaca Kaplancık' isminin yer alması için ilginç bir çözüm buldu.

Fethiye’de 15 düzensiz göçmen yakalandı

Fethiye ilçesi açıklarında görevli Sahil Güvenlik botu tarafından durdurulan lastik bot içinde 15 düzensiz göçmen yakalandı.

Datça’da Yelkenli teknede 6 göçmen kaçakçısı ve 34 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında seyreden yelkenli tekne içinde 6 göçmen kaçakçılığı şüphelisi ile birlikte 34 düzensiz göçmen yakalandı.

Turizmci Aygün, GETOB başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği' (GETOB) nin 28 Eylül'de yapacağı genel kurulda Cengiz Aygün yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Aygün ‘otelcilik sektörünün dinamiklerini, zorluklarını ve fırsatlarını yakından ekip olarak daha ileriye taşıyacağız” dedi.

MEAH’ta 10'uncu uzman hekim Dr. Çakmak oldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği'nde uzmanlık eğitimi alan Dr. Mehmet Turan Çakmak, uzmanlık sınavını başarıyla tamamlayarak Acil Tıp Kliniğinin 10’uncu uzmanı oldu. Aynı zamanda, hastanenin 150’inci araştırma görevlisi hekimi olarak, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ailesine önemli bir katkı sağladı.

Teknede yaralanan vatandaşa tıbbi tahliye

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında seyreden gezi teknesinde yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Başkan Ünlü’ den Ankara çıkarması

Kurultay ve CHP’nin kuruluşunun yıl dönümü etkinlikleri için Ankara’ya giden Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

Muğla'da okul çevresi ve servis araçları denetlendi

Muğla'da çocuk ve gençlerin güvenliğini sağlamak amacıyla, sabah saatlerinde okul çevrelerinde ve servis araçlarında trafik ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi.

Gezi teknesinde yaralanan vatandaş tahliye edildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında seyreden gezi teknesinde yaralanan vatandaş Sahil Güvenlik ekiplerince tıbbi tahliyesi gerçekleştirildi.

Datça’da 10 düzensiz göçmen kurtarıldı, bir göçmen kaçakçısı yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesinde bindikleri fiber teknenin motoru arız yapan düzensiz göçmenler Sahil Güvenlikten yardım istedi.

Marmaris’te 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yasa dışı yollardan lastik bot ile yurt dışına çıkış yapmak için denize açılan ve içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bot motor arızası yapınca düzensiz göçmenler yardım çağrısı yaptı.

Milletvekili Otgöz Yatağan, Ula ve Menteşe’den Seslendi: “Önce Devlet, Önce Millet, Sonra Partimiz”

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Yatağan, Ula ve Menteşe ilçe başkanları ile teşkilat üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Toplantılara muhtarların talep ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ), AYDEM, Orman, Milli Eğitim, Tarım ve Telekom gibi ilgili kurum müdürleri de katıldı. Oldukça verimli geçen toplantılarda, muhtarların ilettiği sorunlar not alındı ve ilgili müdürler tarafından anında çözüm üretildi.

Köyceğiz’de öğretmenlere ‘Maarif Modeli’ semineri verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez ana sınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim seminerleri verildi.

Fethiye’de zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 6 aracın birbirine girdiği kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Fethiye Belediyesi'nden Can Dostlarımız İçin “PATİ KART” Uygulaması

Fethiye Belediyesi, ülkedeki zorlu ekonomik şartlara rağmen, sokaklardaki can dostlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışıyor. Fethiye Belediyesi şimdi de gönüllü hayvansever vatandaşlarla koordineli hareket ederek, sokaktaki can dostlarını sahiplendirme işlemlerini teşvik amacıyla “PATİ KART” uygulaması başlatıyor.

Muğla EAH’ta ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinliği

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ kapsamında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde halk sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik stand açma ve bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı AD Başkanı Prof. Dr. Metin Pıçakçıefe, öğretim üyeleri, asistanlar ve intörnler katıldı. Ayrıca Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve yönetim ekibi etkinliğe katılarak destek verdi.

Bayır Muhtarı Şengül; “Suyu Eşeklerle Taşıyorduk, Artık Çeşmemizden Akıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris’te hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu projesi kapsamında Bayır Mahallesine su verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Eskinden eşeklerle, tankerlerle su taşıyorduk. Artık çeşmemizden kesintisiz su akıyor. Vatandaşımız çok memnun. Artık rahatça uyuyabiliyorum” dedi.

Fethiye'de İkinci El Pazarı’nda Yerel Tohumlar Derneği Öğrencilerin Yüzünü Güldürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her ayın ilk Perşembe günü kurulan ikinci el pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Her yaş grubuna ait, kullanılmayan giyim eşyalarının değerlendirilmesi ve dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için kurulan pazarda Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Elmas Narin'in de aralarında bulunduğu gönüllüler, burada sattıkları ikinci el kıyafetlerle dezavantajlı öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Şadan Gökovalı kütüphanesi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayata katkı sunmak, okuma alışkanlığını arttırmak ve kültürel yayılımı genişletmek amacıyla il genelinde başlattığı kütüphane açma çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde "Şadan Gökovalı Kütüphanesi" faaliyete geçirildi.

Fethiye’de Okul Dönemi Başlarken Diyetisyen Soner’den Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Muğla’nın Fethiye ilçesinde görev yapan Diyetisyen Rümeysa Soner, okulların açılmasıyla birlikte özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin beslenme çantalarına dikkat çekti. Soner, çalışan ebeveynlerin pratik olması nedeniyle hazır ve paketli gıdalara yöneldiğini vurgulayarak, bu ürünlerin yerine daha sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Anne baba desteği çocuğun okul motivasyonunu artırıyor

Her çocuğun öğrenme sürecinin farklı olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Özge Bilir, “Okulun ilk günleri çocuğunuz sizi yanında isteyebilir. Ebeveynlerin tutarlı ve paralel bir tutumda kalabilmeleri gerekmektedir. Kararlı ve net bir duruş sergilemelisiniz. Açıklama yaparak kafasındaki soru işaretlerini gidermesini sağlamalısınız” dedi.

Köyceğiz’de Borsa İstanbul İlkokulu açıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde merkezde üçüncü olarak Borsa İstanbul İlkokulu açıldı.