Adam Öldürme Haberleri

Adam Öldürme Haberleri

20 Yıl Hapis Kararı İle 10 Yıldır Aranan Şüpheli Yakalandı

Muğla polisinin aranan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalarda adam öldürme suçundan 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.

Önce hapis cezası verildi, sonra tahliye edildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde evine ziyarete gelen arkadaşı Ömer Karaca'yı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle, müebbet hapis talebiyle yargılanan Kezban Çelik için mahkeme 10 yıl hapis cezası verirken haksız tahrik ve iyi hal indirimi verdi. Mahkeme, Kezban Çelik için yurt dışı yasağı koyup tahliyesine karar verdi.

Cinayet zanlısı iki sevgiliye ağırlaştırılmış müebbet verildi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, dere yatağında ölü bulunan 24 yaşındaki Kerim Bozan'ı öldürdükleri iddiası ile yakalanıp tutuklanan İngiliz uyruklu Elizabeth Rose Oleary ile sevgilisi Iraklı Hayder Mahdı Karaeem, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında yine birbirlerini suçlarken, her iki tutuklu sanık da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

BACANAK KATİLİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde tartıştığı bacanağını av tüfeğiyle vurarak öldüren şüpheli Halil O. (41) ilk kez hakim karşısına çıktı. Canavarca hisle kasten adam öldürme iddiasıyla hakim karşısına çıkan Halil O. için ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandığı öğrenilirken, Halil O. SEGBİS ile katıldığı duruşmada, 'Böyle bir olay yaşadığım için çok pişmanım. Yasin'i korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Bana doğru gelmeye başlayınca tüfeği birkaç kez kendisine vurdum' şeklinde konuştu.

ANNE VE BABA, KIZLARINI ÖLDÜRMEKTEN TUTUKLANDI

Bodrum'da 24 Ocak'ta cinayete kurban giden 17 yaşındaki Gamze Sakallıoğlu'nun annesi ve babası kasten adam öldürmekten çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pınar Gültekin cinayetinin karar duruşması başladı

Muğla'da bir buçuk yıl önce erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından yakılarak öldürülen Pınar Gültekin cinayeti duruşması Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Bir önceki duruşmada, duruşma savcısı tarafından verilen mütalaada katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya 'Canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Firari katil zanlısı yakalandı

Yatağan İlçe Jandarma ekipleri tarafından kasten adam öldürme suçundan 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan R.K. yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Muğla’nın Yatağan ilçesinde kasten adam öldürme suçundan aranan R.K. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Çuval cinayetinde 2 sevgiliye ağır müebbet

Fethiye’de kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve Suriye uyruklu iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık, tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf Mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozunca dosya aynı mahkemede yeniden görülmeye başlanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay ile İbrahim Şeyh, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk yargılama kararında olduğu gibi yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Kan davası cinayetinde babaya ağır müebbet, oğluna 17 yıl hapis

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda Patlangıç Mahallesindeki bir spor salonunda kan davası nedeniyle işlendiği öne sürülen cinayetin katil zanlıları olan baba ile oğlunun cinayeti planlayıp tasarlayarak gerçekleştirdiklerine hükmedildi. Spor salonu işletmecisi Riyad Reşat Özkan'ı (26), tasarlayarak adam öldürme ve kasten öldürme suçlarından Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan baba Murat Aksoy ile oğlu Metehan Kutalmış Aksoy’un bu cinayeti planlı ve tasarlayarak yaptığını belirten Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında her iki tutuklu sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti. Spor salonu cinayeti tutuklu sanıklarından baba ve oğlu Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada son sözlerini söylerken, Özkan’ın annesi Nurcan Özkan da, “Bunların ağababaları vardır. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” dedi

KORAN’IN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ PATRON CİNAYET ŞÜPHELİSİ OLARAK TUTUKLANDI

Bodrum’da kendisinden haber alınamayan 36 yaşındaki Mehmet Ali Koran’ın kafatasının bulunması ile ilgili gözaltına alınan 4 kişiden Koran’ın işvereni Recep A., kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 3 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozunca dosya yeniden görülmeye başlandı. 2 yıl 7 aydır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay, annesinin öldüğü haberini duruşma sırasında avukatı Eyüp Oktay’dan alınca gözyaşlarına boğuldu.