Ağaç, Haberleri

Ağaç, Haberleri

EKODOSD Bodrum’un arka bahçesini keşfetti

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Kuşadası üyeleri her yıl gerçekleştirdikleri Bodrum gezisinde Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek Bodrum’un arka bahçesi düşüncelerini aktardılar.

Seyir halindeki aracın üstüne ağaç devrildi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yağış nedeniyle seyir halindeki aracın üstüne ağaç devrildi.

Ağaca çıkarak meşaleli şov yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir eğlence mekanının yan kısmında bulunan ağaca çıkarak yaktığı meşale ile müşterilere şov yapan işletme çalışanı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Büyükşehir Muğla’da 228 Bin 400 Ağacı Toprakla Buluşturdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentte tarımsal üretimin artması ve daha yeşil bir çehreye kavuşması için İl genelinde 228 bin 400 ağaç fidanını toprakla buluşturdu.

üzerine ağaç devrilen turist öldü

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir şelaleye ulaşmak için yürüyüş yaptığı sırada üzerine ağaç devrilen Rus turist öldü, 2 kişi ise yaralandı.

YATAĞAN’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Yatağan-Milas karayolunda gece meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 34 yaşındaki Mesut Kırkağaç, direksiyon hakimiyetini kaybederek su kanalı üzerindeki boruya çarptı. Asker eğlencesinden döndüğü öğrenilen sanayi çalışanı Kırkağaç, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ortaca Belediyesi sığla ağaçlarını koruma altına alıyor

Kozmetik ve tıbbi alanda kullanılan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Muğla Ortaca Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan sığla ağaçları Ortaca Belediyesi tarafından koruma altına alındı.

Muğla’da 842 yaşındaki ağaç koruma altında

Muğla'nın en yaşlı çınar ağaçları arasında gösterilen Menteşe Fadıl Mahallesindeki çınar ağacı, gelecek nesillere aktarılmak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Kökleri ayrı gövdeleri bir

Muğla'nın Menteşe ilçesi Göktepe mahallesi yolu üzerinde bulunan üç ayrı kökten çıkıp tek gövdede birleşen ağaç, görenleri şaşırtıyor.

Resim topluluğundan ‘Orman, Ağaç, İnsan’ sergisi

Orman yangınlarına ve ağaç sevgisine dikkat çekmek için açılan sergide 35 kursiyerin 45 yağlı boya çalışması yer alıyor.

Muhtelif ağaç, çalı ve iç mekan bitkisi alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Muhtelif ağaç, çalı ve iç mekan bitkisi satın alınacak.

Vali Tavlı, Seydikemer’de Muhtarlarla bir arada

Muğla Valisi Orhan Tavlı Seydikemer’de Yangından etkilenen Arifler, Çökek, Çukurincir, Dereköy, Girmeler, İzzettinköy, Kabaağaç, Karaköy ve Minare mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Küllerinden doğan ağaç, doğanın gücünü gözler önüne serdi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangınların ardından adeta küllerinden yeniden doğan ağaç, tabiatın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye’de ilk olacak proje Milas’ta hayata geçiriliyor

MUĞLA (İHA) – İçeriği ve uygulamasıyla Türkiye'de bir ilk olan 'Zeytinlerde Verimsizliğin Nedenlerinin Tespiti ve Sorunların Giderilmesi Projesi'nin tanıtımı Milas'ta yapıldı. Zeytin ve zeytinyağı üreticisini yakından ilgilendiren projenin tanıtım toplantısına katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan, 'Ölmez ağaç, barış simgesi, bizim kıymetlimiz zeytinimize emek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullanırken, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, 'Böyle bir proje daha önce hiçbir yerde yapılmadı. Türkiye'de ilk olacak' dedi.

Koca ağaç bir anda yola devrildi

Bodrum'da yoğun yağışa dayanamayan ağaç, yola devrildi. Yolu tamamen kapatan ağaç dolayısıyla yoldan geçen araçlar geri dönmek zorunda kaldı.