Akademik Haberleri

Akademik Haberleri

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başarılı hekimlere belgeleri teslim edildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, hastanenin başarılı hekimlerine yaptıkları bilimsel ve akademik çalışmalarla görevlerinde yükselme başarısını takdir ederek başarı belgelerini takdim etti.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Miniklere bocce sevgisi kazandırılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bocce antrenörü Yasemin Miski çocuklara bu sporu sevdirerek spor yoluyla çocukların akademik başarılarına destek oluyor.

Genç Sporculara Vakıf Desteği

Muğla’da altyapıdaki yetenekli çocuk ve genç sporcuların akademik ve sportif eğitimlerine destek verilmesi ve sporcu beslenme ilkelerine beslenmeleri amacıyla Muğlaspor ile yapılan protokol çerçevesinde Muğla Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca ‘Desteğin Rengi Yeşil Beyaz Projesi’ hazırlandı.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

MBA Okullarından Akhisar-Muğla Ve Marmaris’e Eğitim Yatırımı

2024-2025 akademik yılında Akhisar, Muğla ve Marmaris kampüslerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını, Modern Müfredat vizyonunu ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını düzenlemiş olduğu görkemli eğitim lansmanlarıyla eğitimci, ebeveyn, basın mensupları ve öğrencilerle paylaştı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Çağdaş Bodrumspor'un altyapısı basketbolcu yetiştirmeye devam ediyor

Bodrumlu gençlerin spora ilgilerinin artması ve teşvik edilmesi yetenekli sporcuların ise ihtiyaç duydukları imkânlarla desteklenmeleri için alt yapı kadrolarına da yatırım yapan Çağdaş Bodrum Spor Kulübü, alt yapıya sağladığı spor okulları ve oluşturduğu imkanlar ile kendi bünyesinde akademikleşerek Bodrum’da geleceğin yıldız basketbolcularını yetiştiriyor.

FTSO'da ekonomi toplantısı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısının gündemi ekonomi oldu. Toplantıda TOBB Muğla Odaları ve Borsası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, bölge ekonomisine ilişkin verilere ve beklentilere ilişkin bir sunum yaptı. 

MUTSO Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

MUTSO aylık olağan toplantısında, Akademik Danışman Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık tarafından Türkiye ekonomisi genel değerlendirilmesi ve 2024 öngörüleri aktarıldı.

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclisi'nde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Meclis toplantısına katılan TOBB Muğla Odaları ve Borsasının yeni Akademik Danışmanı Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, FTSO Meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

MSKÜ’DE AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 2022-2023 Eğitimi Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

BAKAN KASAPOĞLU MUĞLA VALİLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik açılış ve bakanlığına bağlı yatırımlarda bir dizi incelemelerde bunmak için Muğla'ya gelen Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Muğla Valiliği'ni ziyaret etti.

MSKÜ AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin 2022-2023 eğitimi ve öğretim yılı akademik açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Tören, MSKÜ AKM 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda düzenlendi.

MSKÜ’DE AKADEMİK AÇILIŞ TÖRENİNE BAKAN KASAPOĞLU KATILACAK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik açılışı 17 Ekim Pazartesi günü yapılacak.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

ÖZEL FETHİYE’DE LGS’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Özel Fethiye Eğitim Kurumları akademik alandaki başarılarına bir yenisi daha ekledi. Özel Fethiye Eğitim Kurumları 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. Ayrıca bugün açıklanan LGS yerleştirme sonuçları ile de 2022 LGS de 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olan 8. Sınıf öğrencisi Aslı Koçak Galatasaray Lisesi’ne yerleşti. İki sevinci bir arada yaşayan okul öğrencisi Aslı Koçak’ı ve ailesini okulda yapılan törenle tebrik etti.

15 Üniversitenin katıldığı disiplinler arası öğrenci kongresi başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde MSKÜ Ulusal Disiplinler arası Öğrenci Kongresi MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitler Salonunda başladı. 3 gün sürecek kongrede sosyal, fen, sağlık, sanat ve eğitim bilimleri alanlarında öğrenim gören öğrencilerin bilimsel araştırmalar ve etkinliklere yönlendirmeyi, akademik potansiyellerini fark etmelerini sağlamayı ve bilimin heyecanıyla tanıştırmayı amaçlıyor.

FTSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ MUĞLA EKONOMİSİNE ETKİLERİ DEĞERLENDİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda, Rusya-Ukrayna savaşının Muğla ekonomisine etkileri değerlendirildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi, Muğla Odaları ve Borsa Akademik Danışmanı Doçent Doktor Serkan Dirlik, toplantıda yaptığı sunumla savaşın Muğla ekonomisine ve 2022 yılı turizm sezonuna muhtemel etkilerini rakamlarla anlattı.

MSKÜ Akademik yıl açılışı yapıldı

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin ara verildiği Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılında tekrar başlayan yüz yüze eğitim sonrası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi akademik açılış töreni gerçekleştirdi.

MSKÜ Akademik açılış

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı akademik açılış töreni Pazartesi günü Üniversite AKM salonunda yapılacak.

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde bulunan Fethiye İşletme Fakültesi ve Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi’nde düzenlenen organizasyona Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Füsun Özderdem, Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit rektör yardımcıları, akademik personel ve öğrencilerin aileleri katıldı. Derece ile mezun olan öğrencilere protokol üyeleri belgelerini teslim etti.

Milletvekili Özcan akademik kadro sorunları ile ilgili önerge verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği yazılı soru önergesinde, üniversitelerdeki akademik kadro sorunları dile getirdi.

Akademik açılışla eğitime başladılar 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi ikinci yarıyıl dönemi uzaktan eğitimine yaptığı akademik açılışla başladı.

MSKÜ Akademik yıl açılışı gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Açılış Töreni gerçekleştirildi.