Akdeniz Foku Haberleri

Akdeniz Foku Haberleri

Bodrum'da üzücü anlar: 50 metre açıldı, ters dönüp sahile vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bitkin halde sahile vuran Akdeniz foku, bir süre sonra telef oldu.

Bodrum'da Akdeniz foku gece kulübüne geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece kulüplerinin olduğu bölgeye avlanmaya gelen Akdeniz foku, vatandaşlarca görüntülendi.

KİPER, “ÜÇ, DÖRT ÇİFT SU SAMURU KALDI”

 Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı, Biyolog Ulaş Kiper, “Sorunumuz şu, buraya gelen insan göçü dalgası, Fethiye’ye sürekli kendi malıymış gibi davranıyor. Oysa burası bizim ortak yaşam alanımız, tüm canlılarla beraber paylaşıyoruz. Velhasıl deniz sadece bize ait değil, balıklara, orfoza, Caretta’lara ve tabii ki Akdeniz fokuna ait, bunu hatırlatmak istiyorum” dedi

CANBOLAT , “AKDENİZ FOKLARI KORUNMAYA MUHTAÇLAR”

Muğla İli Akdeniz Foku Tür Eylem Planı İzleme ve Uygulama Projesi kapsamında Sualtı Araştırmaları Derneğinde görevli 5 kişilik ekip Fethiye’de incelemeler yaptı. Proje Koordinatörü Gökcen Canbolat, dernek adına proje kapsamını ve projenin içeriğini FRT TV mikrofonlarına anlattı. 

OKULLARDA AKDENİZ FOKU BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ

Dünya'da sayıları hızla azalan Türkiye'de ise yaklaşık 100 bireyin bulunduğu Akdeniz Foku hakkında bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Datça'da okullarda minik öğrencilere eğitim verildi.

Fethiye Körfezi’nde görülen Akdeniz Foku ilgi çekti

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Fethiye Körfezinde, nesli tükenmekte olan, koruma altındaki Akdeniz foku görüntülendi. Akdeniz foku, bir süre Marina Butik Hotel Marinasında balık kovalıktan sonra limana doğru açıldı.