Akmaz Haberleri

Akmaz Haberleri

Akmaz Plajı’na Engelsiz Denize Girme Platformu yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile engelli vatandaşların kolaylıkla denize girmesi için planlanan Engelsiz Denize Girme Platformu’nun montajı Akmaz Plajı’nda yapıldı.

Fethiye’de Akmaz Plajı coşkusu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Akmaz Plajı, bugün itibariyle yenilenen konsepti ve uygun fiyatlarıyla hizmete açıldı.

Fethiye Akmaz Halk Plajı’nda Ağaçlandırma Çalışması Yapıldı

Akmaz Halk Plajı’nın sezon hazırlıkları kapsamında; Fethiye Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Kargı mahalle muhtarlığı, Akra Oteli, Fabay Otel ve Günlükkent Sitesi yönetimi işbirliğiyle, Akmaz sahilinde çevre düzenleme, temizlik ve ağaçlandırma çalışması yapıldı.

Karaca “Fethiye’ye Üçüncü Plajımızı Kazandırmanın Onurunu Yaşıyoruz”

Fethiye Belediyesi Akmaz ve Karaot'un ardından Çalış'a da bir halk plajı kazandırdı. Çalış Halk Plajı'nın açılış töreni, yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Belediye plajları uygun fiyatlarıyla ilgi görüyor

Fethiye Belediyesi tarafından işletilen Akmaz ve Karaot Halk Plajları uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Hem tatilcilerin hem de Fethiye’de yaşayan vatandaşların uğrak yeri olan plajlar, yoğun bir sezon geçiriyor.

Akmaz Plajı Doldu Taştı

Muğla'nın Dünyaca ünlü turistik ilçesi Fethiye’de Kurban Bayramı’nın 3’ünü gününde plajlarda yoğunluk devam ediyor.

BAŞKAN KARACA, “EN BÜYÜK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Fethiye” programında konuk olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca halk evleri ve halk plajlarına da değindi. Seçim vaadimizdi, yaptık diyen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Seçimlerden önce iki tane halk plajı yapacağımı söylemiştim. 4 tane yapıyoruz. Göcek’ten bize geçen İnlice Plajı’nı çok güzel yapıp halka sunduk. Binlerce insanın teşekkür mesajlarını alıyorum. Sonrasında Karaot’u aldık ve orda da bir halk plajı yaptık. Arife günü de Akmaz Plajı’nı açtık” dedi.

Fethiye’de yerleşik yabancılar temizlik yaptı

Fethiye’deki yerleşik yabancılar Akmaz Mesire alanı ve Ovacık bölgesindeki orman kıyılarında, Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte temizlik çalışması yaptılar.

Yarımada’da bayram sonrası temizliği

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü beraberinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Akmaz Mesire Alanı ve Koca Çalış’ın ardından Yarımada’da temizlik çalışması yaptı.

Bayram sonrası detaylı temizlik çalışmaları başladı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü beraberinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın katılımıyla Akmaz Mesire Alanı ve Koca Çalış civarında temizlik kampanyası yapıldı.

Seydikemer Tek Yürek Oldu

Seydikemer’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gün boyu düzenlenen etkinliklerde ‘Türkiye Geçilmez’ mesajı verildi. Hükümet Konağı Meydanında demokrasi nöbeti tutulup camilerde Selalar okundu. Türk Milletinin birlik ve beraberliği bir kez daha tüm dünyaya gösterilirken Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Biz bu topraklarda ölümüne savaşır, ya şehit olurduk ya gazi ama bu toprakları bırakmazdık. Çocuklarımıza bu toprakları yine bu inanç sayesinde bırakacağız” diye konuştu.

Akmaz Plajı Bartu Turizm de kaldı

Fethiye’nin Kargı mahallesinde bulunan Akmaz plajının ihalesini Bartu Turizm yıllık 1 milyon 11 Bin TL’ye kazandı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılan ihaleye Fethiye Belediyesi de teklif sunarken, açık artırımda en fazla teklifi yapan Bartu Turizm 20 yıllığına Akmaz doğa C Tipi mesire yeri ihalesini kazanan şirket oldu.

Akmaz Plajı için imza kampanyası başlatıldı

Fethiye’nin Kargı Mahallesi’ndeki Akmaz Plajı’nın ihaleye çıkarılarak, çevresinin tel örgülerle kapatılıp; halkın ücretsiz yararlanamayacağı öğrenilince, halk imza kampanyası başlattı. Kargı Mahalle sakinlerinin yanı sıra Çiftlik, Yanıklar ve Fethiye merkezinden çok sayıda vatandaşın; faydalandığı plajın halka kapatılacağını öğrenen vatandaşlar, imza kampanyası sırasında “Denizler şahıs malı değil, halkındır; Akmaz Plajı halkındır halkın kalacak” şeklinde sloganlar attılar.

Akmaz İçin İtiraz Yapıldı

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün Akmaz’ın halka kapatılmasınun yolunu açan imar değişikliğine ilk itiraz yapıldı. Akmaz’ın olduğu bölgede yer alan Günlükkent Sitesi’nin başkanı Osman Günerkaya itiraz dilekçesini Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti.