Andı Haberleri

Andı Haberleri

Menteşe otogar yolu Kurban Bayramına hazır

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Menteşe otogar yolunun Kurban Bayramı öncesi tamamlanması hedefleniyor. Yolda incelemelerde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, eski Denizli yol ayrımındaki akıllı kavşakta seçim öncesi başlayan çalışmaların tekrar başlayacağına inandığını, konunun da takipçisi olduklarını açıkladı.

4 aydır takip edilen fuhuş çetesi çökertildi

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 aydır sürdürülen teknik ve fiziki takip sonrası yurt dışından çalışma vaadi ile getirdikleri yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el koyarak fuhuş yaptıran karı-koca düzenlenen operasyon sonrası çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde yakınları ile birlikte Balan Dağı'na çıntar mantarı toplamaya çıkan ve kaybolduğu ihbar edilen İsa Çifçi’yi arama çalışmaları devam ederken, dosya il cinayet büro tarafından da takip edilmeye başlandı.

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Duatlon Fethiye’de derece yapan sporcular belli oldu

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen "Duatlon Türkiye Şampiyonası" tamamlandı.

Bodrum'da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 3 tutuklama

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Başkan Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Kazandığı Değirmenbaşı Piknik Alanı İhalesini Değerlendirdi

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı'nın işletmesi ihalesi gerçekleştirildi ve kazanan Fethiye Belediyesi olmuştu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin kazandığı Değirmanbaşı Piknik Alanı İhalesi’ni değerlendirdi.

Yunanistan’a yüzmeye çalıştı

Yunan adalarına yüzerek geçmeye çalışan kaçak göçmen yakalandı

Kaçakçılar tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir kamyonun kasasında yakalanan 41 düzensiz göçmeni yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan iki göçmen kaçakçılığı şüphelisi tutuklandı.

Öğrencileri taşıyan midibüs uçuruma yuvarlandı: 25 yaralı

Antalya’ya geziye giden ve Ortaca ilçesine dönüş yapan içinde 22 öğrenci, 2 öğretmen ve bir sürücünün bulunduğu midibüs, yağışlı havanın etkisi ile Göcek rampalarında sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole uçtu.

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Kızılbük Thermal Wellness Resort’un ilk etabı tamamlandı

Marmaris’te ilk etap çalışmaları tamamlanan Kızılbük Thermal Wellness Resort ile ilgili Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 

Fethiye'de 9 çocuk ve 24 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında lastik bot ile Yunanistan adalarına gitmek için hareket eden 9 çocuk ve 24 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı.

Bodrum-Anamur arası denizlerde fırtına olacağı açıklandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum Mersin Anamur arasındaki kalan denizlerde fırtına yaşanacağını açıklandı.

Büyükşehir Kent Parka yapılacak tesisi halka soruyor

Menteşe’de Kent Park içerisine yapılacak tesisin hangi amaçla kullanılacağı mahalle halkına anketle soruluyor. Mahallede kurulan sandığa vatandaşlar isteklerini atarken çıkacak sonuca göre tesisin ne olarak kullanılacağı belli olacak.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

Fethiye'de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Fethiye ilçesinde gerçekleştirdikleri 2 ayrı operasyonda uyuşturucu suçlarına karıştıkları belirlenen 7 şüpheliyi yakaladı.

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ormanlık alana uyuşturucu saklayan 2 şahıs, takip sonucu yakalandı.

Arı kovanları yandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulunan arı kovanlarından 6’sı yanarak kullanılmaz hale geldi.

Muğla’da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

 Muğla-Denizli karayolu Yeniköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 5 gözaltı

 Muğla'nın Bodrum ilçesinde hurda malzeme taşıyan kamyonette 20 düzensiz göçmen yakalandı. Olayla ilgili olarak 5 kişi, göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

TGB, MYO öğrencilerini yalnız bırakmadı: otobüsler MYO öğrencilerine de 1 tl olsun!

Muğla Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ulaşım ücretlerinde indirim taleplerine Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla İl Teşkilatı destek oldu. TGB Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, “Seçim öncesi verdiğiniz vaadi tamamen yerine getirin! Muğla Meslek Yüksek Okulu’nu da indirim kapsamına dahil edin!” ifadelerini kullandı.

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

MSKÜ ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı arasında iş birliği protokolü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli personellerin yabancı dil eğitimi almaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 5 yıl geçerli iş birliği protokolü imzalandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.