Arama Haberleri

Arama Haberleri

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

Seracılığı bıraktı, şoförlüğe başladı

Fethiye’de evli 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Nihal Küçük evine maddi destek için dolmuş şoförlüğüne başladı. Yaklaşık 1 yıldır Fethiye Yenievler Çalıca hattında dolmuş şoförlüğü yapan Nihal Küçük; 'Kadınlar olarak başaramayacağımız iş yok. Seracılığı bırakınca minibüs aldım. Şoföre vermek istemedik. Direksiyona geçtim. Fethiye’nin şoför Nihal ablası oldum' dedi.

Marmaris'te Kayıp Adam 53 Gündür Aranıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralık 2023 tarihinde yakınları ile Balan Dağı'na çıktığı ve sonrasında kaybolduğu belirtilmesi üzerine Jandarma, AFAD ve STKlar aylardır kayıp İsa Çifçi’yi arama çalışmaları 53'üncü günde devam ediyor.

Evde Kaçak Sigara Üretimine Operasyon

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Fethiye’de B.K. isimli şahsın evinde kaçak sigara üretimi yaparak piyasaya sürdüğü bilgisinin alınması üzerine Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin evinde arama yapıldı.

Karaman’dan madalyalar ile döndüler

Karaman’da 7-8-9 Şubat tarihlerinde gerçekleşen ‘Okul Sporları Serbest Güreş Türkiye Grup Şampiyonası’nda’ 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ve 4 sporcu da 5. olarak müsabakaları tamamladı.

Bodrum'dan Hatay’a Anlamlı Destek

Bodrum Belediyesi tarafından 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük felaketin birinci yıl dönümü dolayısıyla Hatay Arsuz’a ziyaret düzenlendi.

Mahalle Afet Gönüllüleri 6 Şubat’ı Unutmadı

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Vali Akbıyık TCSG-703 Umut Korvetini Ziyaret Etti

Muğla Valisi İdris Akbıyık, TCSG-703 Umut Korvetini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Marmaris’te Çıntar Toplarken Dağda Kaybolan Adamdan Bir İz Bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir ay önce yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları devam ederken yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

Marmaris’te Kaybolan Adamın Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralık 2023 tarihinde, yakınları ile çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmaları tekrar başladı.

Fethiye’de Dolandırıcılık Operasyonu

Fethiye ilçesinde dolandırıcılık yaptıkları ihbarı yapılan 6 şüphelinin araç ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu ve sim kart ele geçirildi.

Vali Akbıyık, Sultaniye Şifa Kaynağında İncelemelerde Bulundu

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Ölemez dağı eteklerinde yer alan ve yaz-kış kış binlerce vatandaşın şifa aramak için geldiği Sultaniye Kaplıcalarında Muğla Valisi İdris Akbıyık incelemelerde bulundu.

Fethiye'de kaybolan 4 yaşındaki yabancı uyruklu çocuk bulundu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Rus uyruklu çocuk yaklaşık 4 saatlik arama sonucu bulunarak ailesine teslim edildi.

Yatağan’da Tarihi Eser Operasyonu

Muğla’nın Yatağan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir konutta tarihi eser niteliği taşıyan sikkeler bulunduğu ihbarı üzerine şüphelinin evinde ve aracında arama gerçekleştirildi.

Yatağan’da kurusıkı tabanca ve kısa namlulu pompalı tüfek ele geçirildi

Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüpheli dört şahsın üzerinde yapılan aramada ruhsatsız silah ele geçirildi.

Marmaris Balan Dağı'nda Kaybolan Şahıs İçin Aramalar Havadan Ve Karadan Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 30 Aralıkta çıntar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çifçi için bölgede arama çalışmalarının 13. gününde de 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam ederken Jandarma Komutanlığına bağlı Cayrokopter de havadan bölgeyi tarıyor.

Bodrum FK Sakatlarına Rağmen İkinci Devreye Galibiyetle Başlamak İstiyor

Bodrum Futbol Kulübü, Trendyol 1. Lig'de ikinci devrenin ilk maçında Giresunspor’u konuk edecek. Karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlı ekipte, 5 oyuncunun sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini belirten Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Kampımız iyi geçti sadece sakatlarımızın biraz fazla olması canımızı sıktı. Bu sene genellikle genç oyuncu arama tarama çalışması yaptık. Çok görüştüğümüz genç oyuncu var, bunlardan 3 ismi aramıza kattık” dedi.

Marmaris'te Kaybolan İsa Çifçi'yi Arama Çalışmaları 8'inci Gününde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde mantar toplamak için Balan Dağı'na giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan şahsı arama çalışmaları, 8. gününde 200'e yakın kişi ve iz takip köpekleri ile devam etti.

Fethiye'de 35 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı, Denize Düşen 3 Göçmen Aranıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında lastik bot içerisindeki 35 düzensiz göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, denize düşen 3 düzensiz göçmen ise arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Marmaris’te Kayıp Vatandaştan 5 Gündür Haber Alınamıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 5 gün önce mantar toplamak için gittiği Balan Dağı'nda kaybolan adamı arama çalışmaları bugün de devam etti.

4 Gündür Kayıp Adam İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve 30 Aralıkta yakınları ile mantar toplamak için Balan Dağı'na gidip kaybolan İsa Çiftçi için bölgede arama çalışmaları devam ediyor.

Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi 2023 yılı içerisinde Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kurduğu stantlarla toplam Bin 79 vatandaşa ücretsiz sağlık taraması yaptı.

AKUT eğitimleri devam ediyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde AKUT ekiplerinin koordinesinde Çatalarık’ta kentsel arama kurtarma eğitimi verildi.

Muğla İŞKUR stant açmaya devam ediyor

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde stant açarak iş arama süreçleri konusunda vatandaşa destek oluyor.

Fethiyespor’da Parola Belli: 3 Puan

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor, 16.Hafta müsabakasında karşılaşacağı Isparta 32 maçı hazırlıklarına devam ediyor.

Gülleri, “Kazanmamız lazımdı”

Fethiyespor Teknik Direktörü Taner Gülleri, 1-1 berabere kaldıkları Karaman Futbol Kulübü müsabakasının ardından açıklamalarda bulundu.

Fethiyespor’da Karaman FK Mesaisi Sürüyor

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 15. Hafta mücadelesinde Fethiyespor, 26 Kasım Pazar günü evinde Karaman Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Lacivert beyazlılar mücadelenin hazırlıklarını sürdürüyor.

Muğla'da işe gitmek için evden çıkan çocuk her yerde aranıyor

Muğla'da işe gideceğini söyleyip, bir daha haber alınamayan 17 yaşındaki çocuğu bulmak için arama çalışması başlatıldı.

Kuyuya düşen kurt köpeği kurtarıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde 7 metrelik su kuyusuna düşen Alman kurt köpeği, itfaiye ve Datça MAGAMESAR Arama Kurtarma ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın sonunda kurtarıldı.