Arıtma Tesisi Haberleri

Arıtma Tesisi Haberleri

MUSKİ, Mumcular Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesini 4 Kat Arttırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Mumcular Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini 4 kat arttırıyor. Böylelikle günlük 2 bin 500 kişiye arıtma hizmeti sunan tesis, yapılacak olan proje ile 10 bin kişiye hizmet verebilecek.

Büyükşehir atık su arıtma kapasitesini yüzde 61 arttırdı

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevrenin korunması ve suyun geri dönüşümünün sağlanması için atık su arıtma tesisi yatırımlarına büyük önem verirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar ile birlikte Muğla’da arıtma kapasitesi yüzde 61 oranında artarak 1 milyon 600 bin kişiye hizmet verebilecek noktaya geldi.

Atık Tesislerini İncelediler

Fethiye Belediyesi Çevre Haftası dolayısıyla “Atıkların İzinden Gidiyoruz” etkinliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda öğrenci ve STK temsilcilerinin katılımıyla Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atıksu Arıtma Tesisi ve Ambalaj Atıkları Toplama Ayırma Tesisi’ne ziyaretler gerçekleştirildi.

Başkan Aras; “Her damla suyun kıymetini bilelim”

2013 yılında Muğla il merkezi Menteşe’de faaliyete alınan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, modern teknolojisi ile suların geri kazanılmasını sağlayarak elde edilen suyun yeşil alanlarda kullanılmasını sağlıyor.

MUSKİ Genel Müdürü Şengül, Bodrum’da

MUSKİ Genel Müdürlüğüne yeni atanan Yılmaz Şengül, Bodrum’da yaşanan içme suyu sorunlarının çözümü için ayağının tozuyla sahaya indi. Şengül, alternatif su kaynakları oluşturarak Bodrum’u susuz bırakmamak için tüm güçleriyle çalışacaklarının ve sorunları çözeceklerini söyledi.

Saatcı: Bizim Yaptığımız Tesise Kanalizasyon Bağlamakla 100 Yılın Projesi Yapılmış Olmuyor

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında Kaşıkçı Elması olarak adlandırdığı Ölüdeniz markasını tüm dünyaya tanıtacaklarını açıkladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Yılın Yatırımını yaptık sloganına da gönderme yapan Saatcı, “Kanalizasyon sistemini bizim 2002 yılında yaptığımız arıtma tesisine bağlayarak 100 yılın projesi yapılmış olmuyor.” dedi.

Üretici Pazar yeri ve Sirke, Üzüm Şarap tesisinin açılışını yapılacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kültür merkezi, atıksu arıtma tesisi, kent meydanı gibi halkın farklı ihtiyaçlarını karşılayan yatırımların açılış ve temel atmalarına devam ediyor.

Bodrum’un En Büyük Arıtma Tesisi Açılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Bodrum’un doğası ve özellikle denizlerinin korunması açısından büyük önem taşıyan Turgutreis İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştiriyor.

Bodrum Torba Kanalizasyon Ve Arıtma Tesisi Tamamlandı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Bodrum’da Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yapılan Torba kanalizasyon hattı ve atık su arıtma tesisi tamamlandı.

Gümbet ve Gümüşlük tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da başlatılan Gümbet ve Gümüşlük arıtma tesislerinin kapasite arttırım projesi tamamlandı. 226 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında Gümbet 3, Gümüşlük atıksu arıtma tesisinin kapasitesi ise yaklaşık 4 kat arttı.

Sıcak asfalt çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’un en büyük sorunu olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için kanalizasyon ve arıtma tesisi projelerini tamamlıyor.

Parkların Yüzde 90’ı Arıtma Suyuyla Sulanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Atıksu Arıtma tesisindeki suyun geri kazanımını sağlayarak bu suyu yeşil alan sulamasında kullanıyor. Büyükşehir Belediyesi İleri Biyolojik arıtma Tesisinde arıttığı su ile Menteşe’de sorumluluk alanında ki yeşil alanların yüzde 90’ını suluyor.

Ören Kanalizasyon Projesinin Yüzde 30’u Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas Ören Mahallesi’nde başlattığı kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi projesi devam ediyor. 228 milyon TL yatırımla başlayan kanalizasyon projesinin yüzde 30’luk kısmı tamamlanırken arıtma tesisi yapımına başlanıyor.

147 Milyonluk Yatırım Tam Kapasite Çalışıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’nin Atıksu Arıtma kapasitesini arttırmak ve özellikle Körfez başta olmak üzere kentin doğasının korunması için arıtma kapasitesi arttırılan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi tam kapasite çalışıyor.

Karaca, “Burada Ak Parti Milletvekili Sayın Yelda Gökcan’ın da olmasını isterdim”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan hakkında konuştu.

Karaca, “Bugün tarihe tanıklık ediyoruz”

Fethiye Atıksu Arıtma tesisin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açıklamalarda bulundu.

FETHİYE’NİN 20 YILLIK ARITMA İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Atık Su arıtma tesisinin ikinci etap çalışması tamamlandı.

Dünyanın ilk yüzer atık su arıtma tesisi

Dünyanın ilk yenilikçi yüzer atık su kabul ve arıtma tesisi Göcek koylarında hizmet vermeye başladı. Tesis, deniz ve kıyı alanlarının korunması için denizcilik atıklarının kaynağında bertarafını sağlayarak Türkiye'nin kıyı ve koylarındaki deniz araçlarından kaynaklı deniz kirliliğini kaynağında önlemeyi amaçlıyor.

Arıtma tesis işleri yaptırılacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Denizli Merkez Atıksu Arıtma Tesisine Mekanik Çamur Yoğunlaştırma Ünitelerinin İlave Edilmesi İnşaatı yapım işi ihalesi gerçekleştirilecek.

Ortaokul öğrencilerine suyun döngüsü anlatıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Menteşe Şahidi Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. 6’ncı sınıf öğrencilerine suyun doğadaki döngünü anlatılırken, arıtma tesisi de gezdirildi.

Cumhuriyet Mahallesi Terfi Merkezi Yenilendi

Fethiye Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi 1 Nolu Terfi Merkezi’nde MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yağışlar ve yoğunlukla oluşabilecek taşkınları önlemek için yenileme çalışması yapıldı.

Düğerek Cezaevi’nin su sorunu çözüldü

Muğla'nın Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevinin atık suyu çözüme kavuştu. Cezaevinin atık suyu yapılan hat ve terfi merkezi ile arıtma tesisine iletilmeye başlandı.

Kavaklıdere’ye 3 atıksu arıtma tesisi

MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında 3 ilçe ve mahallelerini kapsayan bir protokol imzalandı. Atıksu arıtma tesisi, kolektör bağlantısı, deşarj ve by-pass hatları ileenerji temin sistemleri imalatlarını kapsayan protokolde imalatlar DSİ tarafından yapılacak, işlerin maliyeti imalatların tamamlanması ve devredilmesinin ardından MUSKİ tarafından DSİ'ye ödenecek.

Katı atık düzenli depolama tesisi ve çöp sızıntı suyu arıtma tesisi için projelendirme ve izin/lisans hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Fethiye Ve Milas Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi Projelendirme Ve İzin/Lisans Hizmeti Alım İşi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Paket atıksu tesisi yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından, İzmir İli Seferihisar İlçesi Düzce-Turgut Mahallesi Paket Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. 

55 milyonluk ilave arıtmaya start verildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye’ye yapılacak olan 2. etap Fethiye Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli törenle atıldı. 250 bin nüfusa göre yapılacak olan tesisin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Bölgemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz” dedi. 

Karaca, “Fethiye’yi sezona yetiştireceğiz” 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Sezona yetişmesi için tüm ekipler var gücü ile çalışıyor. Bölgemizde yapılan bu büyük yatırımlara öncülük eden sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte çok güzel hizmetler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bizim amacımız Fethiye’nin geleceğini hazırlamak” ifadelerini kullandı. 

Bodrum’u göz göre göre öldürüyorlar

Önce Mumcular şimdi de Gümbet. Bodrum’da atık su arıtma tesisi rezaleti bitmiyor. Bodrum’un Gümbet Mahallesi İnceburun Mevkii’nde 2 milyon 810 bin 500 liraya yapılan arıtma tesisinde toplanan atık suların, arıtılmadan denizin için basıldığı iddia edildi. 

Gökmen, Bu mu çevrecilik anlayışınız?

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi çevre katliamına devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devre dışı bırakılan atık su arıtma tesisinden geçen pis suyun olduğu gibi Mazı Çayı’na bırakıldığı öğrenildi. Çevre katliamını gören vatandaşlar isyan etti.

Ören altyapı projesi ihale aşamasına geldi

Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon Projesi hakkında toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ören Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Ören Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilerek, Ören Mahallesi modern bir altyapıya kavuşacak. Toplantıda Milas Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve Karbon Tesisi’nin ilavesi hakkında da istişareler yapıldı.