Artırma Haberleri

Artırma Haberleri

Seydikemer'de gıda güvenliği denetimleri arttırıldı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 5996 sayılı kanun kapsamında bölgedeki işletmelerde halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimler yapıldı.

Köyceğiz’de Karahan, öğrencilerle akşam yemeğinde buluştu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, eğitimde kaliteyi artırmak için durmaksızın faaliyetlerin takibini yapmaya devam ediyor.

Köyceğiz’de ‘Öğretmen etkileşim günleri’

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan ‘Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi’nin bu ayki durağı Köyceğiz ilçesi oldu.

Bankaların Faiz Oranları Vatandaşı Bankaya Yönlendiriyor! Uzmanı Açıkladı

Mevduat hesapları, tasarruflarını artırmak isteyen vatandaşlar için öne çıkan yatırım araçları arasında yer alıyor. Tufanlar Kuyumculuk bünyesinde çalışan Abdullah Aydın, vatandaşın altına olan ilgisi ile Filistin-İsrail savaşının piyasayı nasıl etkilediği hakkındaki bilgileri mikrofonlarımıza aktardı.

Milas Belediyesi Mobil Atık Getirme Merkezlerinin Sayısını Arttırdı

Milas Belediyesi, geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede ilçe geneline yerleştirilen mobil atık getirme merkezinin sayısı 6’ya çıkarıldı.

Yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi

Bodrum Belediyesi tarafından yürütülen, Turgutreis'teki futbol sahasının yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Amatör Lig'de mücadele eden Turgutreis Spor Kulübü'nün talebi üzerine başlatılan yenileme çalışmaları, sahanın performansını artırmak ve sporcuların güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Muğla’da öğretmenler kalaycılık mesleğine sahip çıktı

 Muğla’da öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Kavaklıdere’de “Bakırcılık Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Başkan Akdenizli’den, Sürücü Adayları Ve Eğitmenlerini Sevindirecek Hamle

Seydikemer Belediyesi, mahallelerdeki yolların konforunu artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gerişburnu Mahallesi’nde sürücü adayları ve eğitmenlerinin kullandığı stabilize yolda asfalt çalışmaları başladı. 

Belediyeden Eğitim Seferberliği

Milas Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı boyunca farklı dallarda devam edecek kurslarla öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine ve akademik başarılarını artırmalarına katkı sağlayacak.

Zeka Vadisi Çocuklar İçin Kapılarını Açtı

Milas’ta, akıl ve zeka oyunlarının öncü eğitmenlerinden Fatmanur Erol tarafından kurulan Zeka Vadisi, çocukların zihinsel kapasitesini geliştirmek ve yaratıcı düşünce becerilerini artırmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Merkez, 4-12 yaş arası çocukları kapsayan geniş bir yaş aralığında etkinlikler sunarak, öğrenmeyi eğlenceli ve etkileyici bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.

Bir Yanda ‘Aşırı Sıcaklar’ Diğer Yanda Dolu Yağışı

Son değerlendirmelere göre; halen mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Muğla’da etkisini artırması beklenirken o şehirde dolu yağışı şaşkınlık yarattı.

Nüfusla birlikte sıcaklar arttı, elektrik kesintileri başladı

Muğla'nın Datça ilçesinde tatilcilerin nüfusu 10 kat artırması ve sıcak havaların etkisiyle vatandaşların serinlemek için kullandıkları klimalar, enerji hatlarında kısa devrelere neden oldu. Gün içerisinde sık sık elektrik kesintisi yaşanan Datça adeta karanlığa büründü.

'Spor Aşkı Engel Tanımaz' Kursları Devam Ediyor

Özel çocukların sanatla, kültürle, sporla ilişkilerini artırmak için Bakanlığın 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' Projesi kapsamında özel çocuklar ile antrenörler eşliğinde yüzme eğitimleri devam ediyor.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

TOKİ 28 ilde 503 arsayı açık artırma ile satacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 28 ildeki 503 arsayı açık artırmayla satışa sunuyor.

Dünya Motosikletle işe gitme gününü Gerçekleştirdiler

Her yıl Haziran ayının üçüncü Pazartesi günü; motosiklet farkındalığını, sempatisini toplumda artırmayı hedefleyen “Ride To Work” (İşe Motosiklet ile Git) etkinliğinin bu sene 32'ncisi düzenlendi.

HATAY ARSUZ DOSTLUK KENTİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Depremin ilk gününden itibaren gönüllülerin de destekleriyle birçok yardımın ulaştırıldığı Hatay'ın Arsuz ilçesinde barınma kapasitesi artırma çalışmaları sürerken bölge halkı için geniş çerçevede çalışmalar yapılıyor.

TUTTUKLARI BALIKLARI AÇIK ARTIRMADA SATIP, PARASINI DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADILAR

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak tarafından düzenlenen balık mezatında balıkçılar, tuttukları balıkların parasını depremzedeler için bağışladı.

ALİ İHSAN EMRE, “KUŞ CENNETİ’NE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR AMA OLMUYOR” 

Yıllardır Fethiye’deki yaban hayatının korunması için toplumsal farkındalığı artırmaya çalışan Ali İhsan Emre, Çalış bölgesinde yer alan Kuş Cenneti’nin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çağrıda bulundu. Göçmen kuşların uğrak yerlerinden olan ve 222 kuş türü tespit edilen alan, yaban hayatı ve ekolojik denge açısından önem taşıyor. 

MUĞLA’DA VATANDAŞLARA KOAH İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KOAH (Kronik Obstrüktif (Tıkayıcı)Akciğer Hastalığı) gününde KOAH bilincini artırmak amacıyla stant açılarak Göğüs Hastalıkları kliniği ekibi tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapılarak broşürler dağıtıldı.

ORTACA'DA ‘YAYALARA SAYGI' ETKİNLİĞİ

Türkiye genelinde eş zamanlı İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla düzenlenen kampanya Muğla'nın Ortaca ilçesinde ilçe protokolün katılımı ile gerçekleşti.

YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU

İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. İçişleri Bakanlığınca ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla farkındalık kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede Muğla'nın Bodrum ilçesinde de 2 ayrı noktada etkinlik gerçekleştirildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KUR’AN KURSUNDAN, GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Fethiye Müftülüğü Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur’an Kursunda gerçekleştirildi.

SICAKLIK GİT GİDE ARTIYOR

Fethiye’de sıcak hava etkisini giderek artırmaya devam ediyor. Temmuz ayının son günleri yaşanırken termometreler 35-40 derece göstermeye başladı.

COVİD-19 İÇİN UDİ HİNDİ TOZU

Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Balık Pazarı Aktar İşletmecisi Mustafa Gezen, koronavirüse karşı vücut direncini arttırmak için önerilerde bulundu.

MİZO’DA PAMUK ÇİFTÇİSİNE EĞİTİM VERİLDİ

Milas Ziraat Odası, ziraat mühendisleri tarafından Milas’ta pamuk üretiminde tespit edilen eksik ve hataları gidererek, pamukta verim ve kaliteyi artırmak için pamuk çiftçisine eğitim düzenledi. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun bir dönem Milas’ın ana tarım ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üretiminin atağa kalması, yerli üretimin artırılması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Jandarma havadan-karadan trafiği denetliyor

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk bölgelerinde trafik bilincinin geliştirilmesi, sürücülerin yakalanma riski duygusunu artırmak ve trafik kurallarına uyumunu üst seviyeye taşımak amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

Demir’den 2022 Mesajı

AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir 2022 yılı mesajı yayımladı. Demir mesajında; “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde Muğla’mızın sahip olduğu potansiyeli artırmak için yoğun bir çaba sarf ettik, sarf etmeye devam ediyoruz. Hükümetimizin, devletimizin kaynaklarını tarafsız, adil ve en etkin şekilde sizlerle buluşturmak için her alanda çalışmalarımız bulunmaktadır.” dedi.

Fethiye'de 5 Arsa Açık Artırma İle Satışa Sunuldu

Fethiye’de Patlangıç ve Günlükbaşı Mevki’nde bulunan 5 arsa açık artırma ile satışa sunuldu.

'Senin Sayende Projesi' destekçilerini bekliyor

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 yılında başlatılan 'Senin Sayende Projesi' destekçilerini bekliyor. Projenin amacı ise ihtiyaç sahibi öğrenciler ile hayırseverleri buluşturarak, toplumda dayanışma ve yardımlaşma bilincini artırmak.