Aşılama Haberleri

Aşılama Haberleri

Fethiye’de şap hastalığı ile mücadele sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde şap hastalığı ile ilgili aşılama çalışmaları devam ediyor.

Milas’ta Bir Kişi Evinde Ölü Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde komşuları tarafından ulaşılamayan 48 yaşındaki Rüstem Ferit Demiral, evinde ölü bulundu.

28 yaşındaki genç, amcası tarafından silahla vurularak öldürüldü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Koru Mahallesi’nde, aynı soy ismi taşıyan 2 aile arasında yaşanan miras tartışması silahlı kavgaya döndü. Paylaşılamayan köy evinin önünde yaşanan kavgada, Y.A. isimli şahıs, 28 yaşındaki yeğeni ile kardeşine silahla ateş etti.

Askıda Bisiklet şenliği

Muğla’nın ortaca ilçesinde çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen askıda bisiklet şenliğinde çocuklara 61 bisiklet dağıtıldı.

Cansız bedeni bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dalış yaptıktan sonra kendisine ulaşılamayan ve kayıp ihbarında bulunulan profesyonel dalgıç Ergün Kaplan (52) sahil güvenlik ekipleri tarafından denizde ölü olarak bulundu.

Belediyeden Okuma Seferberliği Projesi başlatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100.Yılında çocuklarda ve gençlerde okuma alışkanlığını arttırmak ve kitap sevgisini aşılamak için Okuma Seferberliği Projesi başlattı.

Sonbahar Dönemi Şap Aşılaması Başladı

Muğla’da şap hastalığına karşı sonbahar aşılama programının startı Menteşe İlçesi kırsal Gazeller Mahallesi’nden verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yoğun aşılama programı neticesinde Muğla, SAT-2 hastalık etmeni rastlanmayan illerden biri oldu.

Küçükbaş Hayvanlar Aşılandı

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen PPR aşılama ve küpeleme çalışması yapıldı.

Gezici Veteriner Ekibi Bitezdeydi

Bodrum Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında Bitez Mahallesinde çipleme, aşılama, genel sağlık kontrolü uygulamalarını sürdürdü

Menteşe Belediyesi’nden

Menteşe Belediyesi çevreye yönelik farkındalık ve yeni nesillere geri dönüşümün önemini aşılamak hedefiyle ödüllü atık toplama etkinliği düzenliyor. Etkinlikte 2 litre atık yağ, 30 adet atık pil veya 1 büyük poşet ambalaj atığı getiren 250 çocuğa çeşitli ödüller verilecek.

Büyükşehir çocuklara kitap sevgisi aşılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara kütüphane kültürünü aşılamak için 'Her Kitapta Bir İl Tanıyorum 81 İl ' projesi tamamlandı.

Muğla’da yerli aşı TURKOVAC uygulaması başlıyor

Türk Bilim insanları tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı TURKOVAK aşılama çalışması Muğla'da 7 Şubat tarihinden itibaren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlıyor.

TAB Başkanı Şahin; “Bal ormanı alanları genişletilmeli”

İklim değişikliği, kuraklık ve orman yangınları nedeniyle bal üretim alanları azalırken, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Çanakkale'den Antalya'ya kadar olan ormanlık alanlarda 'Bal ormanı' için aşılama çalışması yapılarak yeni bal ormanı alanlarının kurulması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Fırat, “Covid-19 ile mücadelede yüzde yüz istiyoruz”

Fethiye’de covid-19 ile mücadele devam ederken okullarda salgının arttığı ve okulların kapandığı bilgisine Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’tan açıklama geldi. Kaymakam Fırat covid-19 nedeni ile hiçbir okulun kapanmadığını belirtti.

Aşı kampanyasında tabletler sahiplerine teslim edildi

Pandemi ile mücadele kapsamında gençleri aşılamaya teşvik etmek amacıyla MUTSO tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz Ekim ayında çekilişi gerçekleştirilen tablet kampanyasında kazanan gençlere tabletleri teslim edildi.

Üniversite öğrencileri kampüste aşılanıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı ile Menteşe İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklığında üniversite öğrencilerine yönelik kampüs içinde aşılama çalışması başlatıldı.

Fethiye'de kovid vakalarında düşüş devam ediyor

Fethiye genelinde aşılama oranın yüzde 80’ni aşması ile Covid-19 vakalarında düşüş yaşanıyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye’nin aşılamada çok iyi durumda olduğunu belirterek, vaka sayılarında düşüş yaşandığını kaydetti. Fethiye Devlet Hastanesinden alınan bilgilere göre koronavirüs salgınından dolayı toplam 7 kişinin tedavi gördüğü öğrenildi.

Bakan Koca; ''Yüzde 50'yi geçtik''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama uygulamasına ilişkin son verileri paylaştı. Koca, "18 yaş ve üstü nüfusumuzda en az iki doz aşı olanların oranı P'yi geçti. İki doz ve tam doz aşı oranı arttıkça salgına karşı başarımız artacak." ifadelerini kullandı.

MUTSO ikinci doz aşısını yaptıran 18-25 yaş gençlere tablet hediye ediyor

MUTSO aşılamayı teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, ikinci doz aşısını yaptıran 18-25 yaş arası gençlere tablet hediye edecek.

Muğla’da yüzde 94,2’lik aşılama vaka oranlarına da yansıdı

Covid-19 salgın sürecinde alınan tedbirlere büyük oranda uyan, aşılama takviminin hemen ardından aşı merkezlerine koşan Muğlalılar, aşı olmanın semeresini yüzdelik vaka sayıları ile alıyor.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin: “Acil eylem planı hazırlanmalı”

Muğla'daki orman yangınlarının arıcılık sektörü ve çam balı üretimine etkileri ile yapılması gerekenlere ilişkin panel düzenlendi. Aşılama ve yeni alanlar oluşturma konusunda çalışma yapılmasının önemine değinen Türkiye Arcılar Birliği (TAB) Başkanı Ziya Şahin, acil eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kabine toplantısı başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı başladı. Kritik toplantıda koronavirüs salgınındaki vaka artışı ve aşılamada son durum değerlendirilecek. Yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği ise toplantıda netlik kazanacak.

Muğla’nın Dışı Mavi İçi Kırmızı!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de Koronavirüs'e karşı aşılama takviminin başladığı tarihten itibaren birinci doz aşılamada en yüksek orana ulaşan Muğla, 100 bin kişiye düşen Covid-19 vaka sayısında da en az vakanın görüldüğü il olurken Muğla’nın haritadaki genel rengi ise mavi durumda. Fakat Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasında Muğla kıpkırmızı (Yüksek riskli) durumda.

Aşılama rekoru kıran Muğla, en az vakanın görüldüğü il oldu

Türkiye'de aşılama takviminin başladığı tarihten itibaren birinci doz aşılamada en yüksek orana ulaşan Muğla, 100 bin kişiye düşen vaka sayısında da en az vakanın görüldüğü il oldu.

Fethiye aşılamada örnek oluyor

Fethiye’de Covid-19 aşılamaları hız kesmeden devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlar 1. 2. Ve 3. Doz aşılarını Fethiye Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve İlçe sağlık merkezinde olabiliyor.

Muğla’da aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Türkiye'de birinci doz aşılama çalışmasında yüzde 86'lık bir başarı yakalayan ve Türkiye'de ilk maviye ulaşan Muğla'da aşılama çalışmaları 44 mobil ekip tarafından 25 noktada devam ediyor.

MUTSO’dan Covıd-19 Hint Varyantına Karşı Aşı Uyarısı

Muğla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ile Başkan Yardımcısı Ahmet Demiral, Covid-19 Salgınının 4’üncü ve en tehlikeli Hint Varyantı üzerine aşılama konusunda bilgilendirme amaçlı MUTSO’yu ziyaret etti.

Bakan Koca, “Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

3’üncü doz aşıları tamamlandı

Covid-19 ile mücadelede yürütülen aşılama programı kapsamında; Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan mobil ekiplerinin yerinde aşı uygulaması devam ediyor.

Denizi görünce virüsü unuttular

Aşılama çalışmasında birinci doz aşıda yüzde 80'i geçen ve Türkiye'de en fazla aşılama oranına ulaşan Muğla'nın sahillerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.