Atık Pil Haberleri

Atık Pil Haberleri

Dereceye giren objelere ödülleri verildi

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi İklim ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve ilgili STK’lar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. İklim değişikliği ve sıfır atık konulu obje yarışması ile okullar arası atık pil ve elektronik atık yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

MARMARİS’TE EN ÇOK PİL TOPLAYAN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Marmaris Belediyesi'nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte gerçekleştirdiği okullar arası atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Menteşe Belediyesi’nden

Menteşe Belediyesi çevreye yönelik farkındalık ve yeni nesillere geri dönüşümün önemini aşılamak hedefiyle ödüllü atık toplama etkinliği düzenliyor. Etkinlikte 2 litre atık yağ, 30 adet atık pil veya 1 büyük poşet ambalaj atığı getiren 250 çocuğa çeşitli ödüller verilecek.

Atık Pil ve Atık toplama yarışması ödül töreni

5-12 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Liseler Arası Kısa Film Yarışması, Atık Pil Ve Atık Toplama Yarışması ödül töreni yapıldı.

Milas’ta atık pil ve kullanılmayan ilaçlar toplandı

Milas Bilim Anadolu Lisesi öğrencileri, TEMA Vakfı Muğla Milas İlçe Sorumlusu Mehmet Nergiz ile birlikte Cumhuriyet Caddesi boyunca yer alan iş yerlerinden atıl pil ve ilaçları topladı.

2 kg pil veya tekstil atığı getirenlere; Su Perlatörü hediye ediliyor

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ‘Su gelecektir, akıp gitmesine izin vermeyin!’ sloganıyla 2 Kg Atık Pil veya 2 Parça Tekstil Atığı getirene 'Su Perlatörü' hediye edeceklerini açıkladı.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi, Deniz-Temiz Turmepa Derneği , Deniz Ticaret Odası , D-Marin Göcek ve Travel Foundation İngiliz Vakfı işbirliğiyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, turistlere; denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Mavi Dalga Projesi kapsamında “Tekneler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada sıfır atık kapsamında oluşan atıklar teknelerden teslim alındı. Her atık alımı sırasında kaynağında ayrıştırılmış olan atıklar cinslerine göre tartıldı. Tartımları yapılan atıklara ait miktarlar makbuz düzenlenerek kayıt altına alındı. Oluşturulan kayıtlar sonrasında ödül almaya hak kazanan tekneler belirlendi.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmayı kazanan apartman sakinlerini tebrik eden ve hassasiyetleri için kendilerine teşekkür eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkında olduklarını ve bu nedenle çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Bu kapsamda düzenlenen ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışması ile geri dönüşüme katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Gümüş, 'Halkımızda geri dönüşüm ile bir hassasiyet oluşması için düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Cumhuriyet Apartmanından 20 kilogram bitkisel atık yağ toplayan Pakize Çolakoğlu hanımefendi ve Vedat Kayaoğlu apartmanından 33 kilogram atık pil toplayan Mehmet Doğan beyefendi oldular. Her ikisini de tebrik ediyor, duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir Menteşe bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Menteşe Belediye binası önünde düzenlenen ödül töreninde, yarışmaya katılan apartman sakinlerine hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Menteşe Belediye Başkan Gümüş, 'Çevreye ve doğaya saygılı bir belediye olarak geri dönüşümün çevre için öneminin farkındayız. Bu kapsamda Menteşe Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olması için çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz ödüllü atık pil ve bitkisel atık yağ yarışmamız ile geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz yarışmamızın bu dönemki kazananları Linyit Apartmanından 15 kg bitkisel atık yağ toplayan Sinem Değirmen hanımefendi ve Gümüş apartmanından 480 adet pil toplayan Adnan Ezgi beyefendi oldular. Her iki vatandaşımızı da tebrik ediyorum. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Menteşe bırakmak için, geri dönüşüm konusunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.

Muğla İl Birinciliği Yine Fethiye’de

Atık Pil ve Elektronik Atık Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Atık pil topladılar ödülü kazandılar

Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından il genelinde düzenlenen ve sekretaryası Menteşe Belediyesi tarafından yapılan atık pil toplama yarışmasında, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu 267 kilogram pil toplayarak ikinci oldu.  

Kapı kapı bilgilendirdiler

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kapı Kapı Bilgilendirme Projesi sona erdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce 8 Mahallede 5848 hane ve 1322 işyerinde bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bilgilendirme ekibi tarafından vatandaşlara ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar, tekstil atıkları, elektronik atıklar öncelikli olmak üzere tüm çevresel değerler bir bir anlatıldı.